Witte rijst met een lange, droge korrel en een iets nootachtige smaak. Een fijn en glutenvrij basisingrediënt voor al je Indiase curry's, nasi of pilav. De smaak van deze biologische basmati is vol en iets nootachtig. Rijst is van nature glutenvrij. Je eet deze rijst het allerliefst met Indiase curry, maar je kunt er ook goed nasi of pilav mee maken.
basmatirijst*
Breng 1 kop rijst met een snufje zout in 2 koppen water aan de kook. Kook de rijst op laag vuur in ca. 15-20 minuten gaar.
Basmatirijst wit * * Van biologische landbouw
Kan mogelijk pinda, noten en sesam bevatten.
Voedingswaarden per 100 gram Energie 1489 kJ / 350 kcal Vetten 0,6 gram waarvan verzadigd 0,1 gram Koolhydraten 78,5 gram waarvan suikers 0,2 gram Eiwitten 7,0 gram Zout 0,0 gram Voedingsvezels 1,3 gram