Matcha is de enige groene theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder wordt gedronken en wordt gemaakt van jonge bladeren van de theeplant Camellia sinensis. De theebladeren worden alleen in het voorjaar geoogst. De fijnste en hele bladeren worden ontsteeld en langzaam vermalen tot een fijn theepoeder.
Klop 1-2 maatscheppen Matcha poeder op met water van 60-70°C tot een schuimige groene vloeistof. Nooit langer dan 30 seconden opkloppen zodat de thee niet bitter wordt. Of meng 1-2 eetlepels Matcha Poedermet vruchtensap smoothie.
100% Matcha Poeder Biologisch.
Vrij van veelvoorkomende allergenen zoals; melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda's, tarwe en soja. Het is altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen, omdat individuele reacties op specifieke stoffen kunnen variëren.
Hoewel we zorgvuldig allergeneninformatie op onze productpagina’s verstrekken, kunnen de ingrediënten en allergenen in de producten door de fabrikant worden aangepast. Raadpleeg daarom altijd de verpakking voordat je het product consumeert, vooral als je een allergie of intolerantie hebt. De informatie op onze website is bedoeld als aanvullende ondersteuning en kan niet altijd het etiket op de verpakking vervangen.
Bij vragen over allergenen of andere productinformatie, neem gerust contact met ons op.
Voedingswaarde | Per 100 gram | RI* |
---|---|---|
Energie (kJ/kcal) | 1193 kJ / 285 kcal | |
Vet | 5.2 gram | |
- waarvan verzadigd | 0.7 gram | |
Koolhydraten | 21.2 gram | |
- waarvan suikers | 1.2 gram | |
Voedingsvezels | 28.6 gram | |
Eiwitten | 24.1 gram | |
Zout | 0.9 gram | |
Cafeïne | 1.2 gram | |
Vitamine C | 175 mg | 219% |
Kalium | 2660 mg | 133% |
*RI=Referentie inname.