Actavis Lactulose Siroop 667 mg 300 ml

Op voorraad
5,79

Actavis Lactulose

Lactulose van Actavis wordt gebruikt voor de behandeling van een moeilijke stoelgang of verstopping (opstipatie). Lactulose Actavisbehoort tot een groep geneesmiddelen die laxantia worden genoemd.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049006638
Registratienummer 102789
Productnaam Lactulose Sanias 667 mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code A06AD11
Netto inhoud 300 ML
GPC-nummer 10000866
GPC-omschrijving Laxeer
Dosering 2.5-15ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 5-30 ml, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Innemen met water of vruchtensap, tijdens behandeling veel drinken (1,5-2 liter per dag); werking soms na 48 uur merkbaar belangrijk regelmatig in te nemen. Bij kinderen alleen gebruiken na overleg met arts. Bij geen verbetering van de klacht na 14 dagen gebruik, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Siroop
Te gebruiken bij Voor de behandeling van verstopping (obstipatie).
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Afsluiting van ingewanden met andere oorzaak dan een normale obstipatie. Bij stofwisselingsziekte Galactosemie. Korte ontstoken darm ziekte en vocht onevenwichtigheden in het lichaam.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers, dit middel bevat galactose,lactose en fructose. Gebruik bij kinderen jonger dan 18 jaar alleen onder medisch toezicht. Bij geen verbetering klachten binnen 14 dagen, raadpleeg arts.
Huisarts Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).
Werkzame stoffen Lactulose 667 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Tegen moeilijke stoelgang

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Gebruik:

Volg bij het innemen van Lactulose Actavis nauwgezet de aanwijzingen in de bijsluiter. Raadpleeg bij twijfel uw arts of apotheker. Lactulose Actavis is uitsluitend voor oraal gebruik (via de mond). Gebruik bij het innemen van Lactulose Actavis een lepel of maatbeker. Soms is de werking van Lactulose Actavis pas na 48 uur merkbaar, en daarom is het belangrijk dat u het geneesmiddel regelmatig blijft innemen. In de onderstaande tabel vindt u de aanbevolen, van uw leeftijd afhankelijke aanvangsdosering van Lactulose Actavis.
  • Volwassenen: 15 ml tweemaal daags
  • Kinderen van 5 tot 10 jaar: 10 ml tweemaal daags
  • Kinderen van 2 tot 5 jaar: 5 ml tweemaal daags
  • Baby’s van 1 - 2 jaar: 2,5 - 5 ml tweemaal daags
  • Baby’s van 1 maand - 1 jaar: 2,5 ml tweemaal daags
Lactulose Actavis kan met water of vruchtensap worden ingenomen. Gebruik dit middel alleen bij jonge kinderen op doktersadvies. Samenstelling: Het werkzame bestanddeel is lactulose. Lactulose Actavis bevat ook andere soorten suikers, inclusief lactose, galactose en fructose.

Productinformatie over Actavis Lactulose Siroop 667 mg

  • Merk: Actavis
  • Ean: 8716049006638
  • Artikel: 755-205