Healthypharm Paracetamol 500mg Coffeine 40 tabletten

Op voorraad
1,85
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Healthypharm Paracetamol 500mg Coffeine 40 tabletten

De werkzame stoffen in Paracetamol/Coffeïne zijn paracetamol en coffeïne. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Coffeïne versterkt het pijnstillende effect van paracetamol en werkt opwekkend. Het is te gebruiken bij verschillende soorten pijn, hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 8714632005389
Extra handel artikel aanduiding waarde 20653
Certificering Waarde N02BE51
Product naam Healthypharm Paracetamol Coffeïne
Registratiecode RVG
GPC Pijnstiller algemeen
Aanbevolen dosering 1-2 afhankelijk leeftijd/gewicht
Maximale dosering 4-6
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiks advies 4 uur tussenpozen aanhouden, in geheel doorslikken, niet kauwen, met half glas water. Bij verergering klachten of bij aanhoudende pijn niet langer gebruiken dan 5 dagen, bij aanhoudende koorts niet langer gebruiken dan 3 dagen. Zonder advies arts niet langer gebruiken dan 14 dagen.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Tablet
Gebruiksindicatie Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Gebruik tijdens zwangerschap Ja
Gebruik tijdens borstvoeding Ja, korte tijd
Gebruiksbeperking Maagdarmzweren, lever-/nierfunctiestoornissen en epilepsie. Schadelijk bij overmatig alcoholgebruik.
Huisarts bezoeken Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Ingrediënten Coffeïne 50 mg , Paracetamol 500 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Extra productinformatie: Dosering: De gebruikelijke dosering is: Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: 1-2 tabletten per keer, max. 6 tabletten per 24 uur. Kinderen van 9-12 jaar: 1 tablet per keer, 3 tot 4 maal per 24 uur. Tieners van 12-15 jaar: 1 tablet per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur. De kleinste toedieningen per etmaal geldt voor de minimale leeftijd in een bepaalde groep. Na het innemen van uw dosis paracetamol moet u minimaal 4 uur wachten met het nemen van een volgende dosis, ook wanneer de klachten eerder terugkomen. Wijze van gebruik: De tabletten doorslikken met een ruime hoeveelheid water, of de tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen, goed omroeren en opdrinken. Gebruik paracetamol niet: • als u allergisch (overgevoelig) bent voor paracetamol of voor één van de andere bestanddelen van Paracetamol 500 mg plus coffeïne. Wees extra voorzichtig met paracetamol • wanneer uw lever of nieren niet goed werken • als u vaker grote hoeveelheden alcohol gebruikt. U mag dan niet meer dan 2 gram paracetamol (4 tabletten van 500 mg) per dag gebruiken. Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest. Zwangerschap: Onderzoek toont aan dat paracetamol geen ongewenste invloed heeft op de zwangerschap of op de gezondheid van het ongeboren kind. In de aanbevolen dosering kan paracetamol gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding: Hoewel paracetamol in kleine hoeveelheden wordt uitgescheiden in de moedermelk, zijn er geen ongewenste effecten gemeld bij kinderen die borstvoeding krijgen. In de aanbevolen dosering kan paracetamol kortdurend worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Productinformatie over Healthypharm Paracetamol 500mg Coffeine