Allergo Comod Neusspray 15 ml

Direct leverbaar
10,27
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Bestelling uiterlijk woensdag in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Allergo Comod Neusspray bij Allergie

Allergo Comod neusspray is een geneesmiddel dat de stof dinatriumcromoglicaat bevat. Cromoglicinezuur is een anti-allergiemedicijn. Het voorkomt allergische reacties. Je gebruikt Allergo Comod bij klachten van de neus door allergie, zoals hooikoorts, en bij een langdurig ontstoken neusslijmvlies door allergie.
Het kan 1 tot 3 weken duren voordat de werking optimaal is daarom is Allergo Comod Neusspray niet geschikt voor acute situaties.

 • Cromoglicinezuur is een anti-allergiemedicijn. Het voorkomt allergische reacties
 • Te gebruiken bij klachten van de neus door allergie, zoals hooikoorts, en bij een langdurig ontstoken neusslijmvlies door allergie.
 • Na openen 3 maanden houdbaar

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

CDB logo

Medische informatie

GTIN 4031626710444
Extra handel artikel aanduiding waarde 15592
Product naam ALLERGO-COMOD NEUSSPRAY
Registratiecode RVG
GPC Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Aanbevolen dosering 1 spray per neusgat
Maximale dosering 6x per dag
Gebruiks advies Om de 3 a 4 uur toedienen, zie bijsluiter voor wijze van toediening. De behandeling ononderbroken voortzetten gedurende de periode van blootstelling aan de stof die de overgevoeligheidsreactie veroorzaakt. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Houdbaar Na opening 3 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. Dit middel dagelijks gebruiken, zolang als de pollen waarvoor u allergisch bent in de lucht zitten.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Spray
Gebruiksindicatie Ter voorkoming van klachten bij allergische rhinitis, een vorm van neusverkoudheid veroorzaakt door een overgevoelige reactie op bepaalde stoffen.
Contra-Gebruiksindicatie Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
Gebruik tijdens zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Huisarts bezoeken Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen. Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Ingrediënten Dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dosering en Gebruik

Indien niet anders voorgeschreven, om de 3 à 4 uur een verstuiving in elk neusgat.

 • Verdeel de toediening zo goed mogelijk over de dag, je bent dan gedurende de hele dag beschermd.
 • Gebruik dit medicijn zolang je in contact bent met de prikkels waar je allergisch voor bent. Als u een dosis vergeet, kunt u opnieuw klachten krijgen.
 • Hooikoorts: start op tijd met dit medicijn. Meestal werkt het binnen 1 week. Bij sommige mensen kan het 3 weken duren en ga door met de behandeling totdat het pollenseizoen voorbij is

Het kan 1 tot 3 weken duren voordat de werking optimaal is. Wanneer u na 3 weken nog geen effect merkt, werkt dit medicijn bij u waarschijnlijk niet goed genoeg. Overleg dan met uw arts.
Hooikoorts: ga door met de behandeling totdat het pollenseizoen voorbij is.

Na openen 3 maanden houdbaar

Wanneer u na 3 weken nog geen effect merkt, werkt dit medicijn bij u waarschijnlijk niet goed genoeg. Overleg dan met uw arts.
Hooikoorts: ga door met de behandeling totdat het pollenseizoen voorbij is.

Ingredienten:

Werkzame stof: dinatriumcromoglicaat 20 mg/ml
Hulpstoffen: natriumedetaat, sorbitol, water voor injecties

Dit product bevat geen conserveringsmiddelen en is daarom ook bruikbaar voor patiënten die
overgevoelig zijn gebleken voor conserveringsmiddelen die in dit type producten kunnen voorkomen. 

 

Productinformatie over Allergo Comod Neusspray

 • Merk: Allergo
 • Ean: 4031626710444
 • Artikel: 1021-178
10,27
Direct leverbaar
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Bestelling uiterlijk woensdag in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren