Azaron Creme 10 gram

Op voorraad
6,89

Azaron Creme - Anti-jeukmiddel 

Azaron kan worden gebruikt tegen jeuk en pijn ten gevolge van insectensteken (muggen, wespen, bijen,
mieren etc.), aanraking met kwallen en of na aanraking met de brandharen van de processierups. Azaron bevat tripelennaminehydrochloride, een stof die behoort tot de groep van zogenaamde antihistaminica. Tripelennaminehydrochloride verzacht de pijn en jeuk doetreffend.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 87298079
Registratienummer 00091
Productnaam Azaron crème
Registratiecode RVG
ATC-code D04AA04
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000889
GPC-omschrijving Kalmerend middel bij insectenbeten
Dosering Op aangedane huid
Maximale dagdosering Zo nodig herhalen
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Aangedane huid goed inwrijven, zo nodig herhalen. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 weken met open wonden of beschadigde huid, zonder overleg met arts. - Alleen gebruiken bij kleine plekjes, niet op grote oppervlakten.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Creme
Te gebruiken bij Insectensteken, kwallenbeten.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ontstoken, natte of met blaasjes gepaard gaande huidaandoeningen, overgevoeligheid voor tripelennaminehydrochloride of het verwante ethyleendiamine.
Zwangerschap Mag gebruikt worden
Borstvoeding Mag gebruikt worden
Gebruiksbeperking Alleen gebruiken op aandoeningen van kleine omvang. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar, tenzij op strikt advies arts.
Huisarts Bij overgevoeligheid voor het gif van de beet/steek (te merken aan benauwdheid, flauwvallen). Bij steken in de mond-/keelholte.
Werkzame stoffen Tripelennaminehydrochloride 20 mg/g
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij jeuk en pijn door insectensteken
Hulpstoffen :
Propyleenglycol (E1520) en esters van propyleenglycol, cutaan Dit middel kan huidirritatie veroorzaken
Cetostearylalcohol Kan plaatselijk huidreacties veroorzaken
Natriumedetaat
Emulgerende was
Vaseline
Water

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Insect of kwallenbeet

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je gestoken wordt door bijvoorbeeld een mug of ander stekend insect, of dat je in aanraking komt met een kwal. Gelukkig is ervoor zulke momenten Azaron Stick en Azaron Crème. Azaron Stick en Crème werken op basis van tripelennamine HCL die snel de pijn verzacht!

Niet gebruiken bij:

Ontstoken, nattende of met blaasjes gepaard gaande huidaandoeningen of bij overgevoeligheid voor de werkzame stof of daarop gelijkende stoffen te weten ethyleendiamine derivaten, of voor een van de hulpstoffen.

Wees voorzichtig bij

Kinderen jonger dan 2 jaar. Gebruik Azaron Stick dan uitsluitend in overleg met uw arts of apotheker.<br/ >Behandeling tegen jeuk en pijn tengevolge van insektensteken (muggen, wespen, bijen, mieren etc.) en aanraking met kwallen. Heeft een plaatselijk verdovende werking bij pijn en jeuk.

Dosering

Volwassenen en kinderen boven de 2 jaar: enkele malen per dag goed inwrijven in de huid.

Let op! Bij overgevoeligheid voor de werkzame stof. Niet gebruiken op geïrriteerde of ontstoken huid.

Productinformatie over Azaron Creme

  • Merk: Azaron
  • Ean: 87298079
  • Artikel: 755-755