Healthypharm Cetirizine 10 mg 30 tabletten

Verlichting bij hooikoorts
Op voorraad
5,49
Verlichting bij hooikoorts

Healthypharm Cetirizine

Healthypharm Cetirizine 10 mg gebruik je bij allergie zoals huisstofmijt en huisdieren of hooikoorts. Healthypharm Cetirizine is een anti-histamine die overgevoeligheidsklachten zoals jeukende ogen, loopneus, niezen en gezwollen neusslijmvlies verlicht. Daarnaast helpt Cetirizine dihydrochloride bij aanhoudende huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (galbulten) waarvan de oorzaak onbekend is (chronische idiopatische urticaria).

  • Werkzame stof is Cetirizine
  • Ter verlichting van hooikoorts klachten
  • Ter verlichting bij allergisch klachten
  • Geschikt voor 6 jaar en ouder 
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632033733
Registratienummer 29225
Productnaam Allergietabletten HTP Cetirizine diHCl 10 mg
Registratiecode RVG
ATC-code R06AE07
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 2x per dag 0,5 tablet of 1x per dag 1 tablet, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1 tablet per 24 uur
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Innemen met voldoende vloeistof. De tablet is in gelijke delen te verdelen. Bij een matig-ernstige tot ernstige stoornis in de werking van de nieren: 1 maal per dag een halve tablet. Als binnen 3 dagen de klacht(en) niet verbeteren, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - De tabletten niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij epilepsie, plasproblemen of een vergrote prostaat zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij een slechte nierfunctie zonder overleg met een arts. - Stop direct met het gebruik bij optreden van koorts, roodheid of puistjes.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van allergische oog- en neusklachten en aanhoudende huiduitslag (chronische netelroos) met hevige jeuk.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctiestoornis. Allergie voor cetirizinedihydrochloride of afgeleide middelen van hydroxyzine of piperazine.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Gebruiksbeperking -Stoppen met gebruik als u binnen 3 dagen een allergietest ondergaat. -Vermijd gelijktijdig gebruik met alcohol.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Cetirizinedihydrochloride 10 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties
Hulpstoffen :
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Microkristallijne cellulose Dit is een vulmiddel
Lactosemonohydraat Als u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan voor gebruik contact op met een arts
Macrogol 400
Magnesiumstearaat (E470B) Dit is een antiklontermiddel
Hypromellose (E464)
Colloïdaal watervrij silica
Titaniumdioxide (E171)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Anti-allergiemedicijn

Cetirizine is een anti-allergiemedicijn. Cetirizine wordt gebruikt bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, huisstofmijt, of huisdierenallergie.

Dosering en Gebruik

Lees altijd de bijsluiter bij dit product voor de juiste dosering of volg het advies van je arts op.
Hoe? Tabletten: innemen met minimaal een half glas water
Wanneer? Heb je altijd last van allergie, neem het dan elke dag een tablet in. Heb je af en toe last van allergische reacties, neem het dan alleen in als je een allergische reactie hebt, of een uur voordat je een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar u allergisch voor bent of als er veel pollen in de lucht zitten en je naar buiten gaat.
Hoeveel?
Volwassenen en adolescenten van 12 jaar en ouder:
De aanbevolen dosering is eenmaal daags 10 mg (1 tablet).
Gebruik bij kinderen van 6 tot 12 jaar:
De aanbevolen dosering is tweemaal daags 5 mg (tweemaal daags een halve tablet).
Andere vorm(en) van dit geneesmiddel kunnen geschikter zijn voor kinderen; vraag uw arts of apotheker
om advies. 
Patiënten met een nierfunctiestoornis:
Patiënten met een matige nierfunctiestoornis wordt aangeraden om eenmaal daags 5 mg in te nemen. Neem contact op met je arts of apotheker indien je aan een ernstige nierziekte lijdt. Uw arts of apotheker kan mogelijk de dosis hieraan aanpassen. Neem contact op met uw arts of apotheker indien je kind aan een nierziekte lijdt. je arts of apotheker kan mogelijk de dosis aanpassen aan de noden van uw kind.
Wanneer u voelt dat het effect van dit middel te zwak is of te sterk is, raadpleeg dan je arts.
Hoe lang? Voor hooikoorts is enkele weken gebruik meestal voldoende. Als je het hele jaar door last hebt van een allergie kun je Healthypharm Cetirizine gebruiken zolang je klachten hebt. Mocht er na drie dagen gebruik geen verbetering zijn, dan heb je waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met uw arts.
Bijwerkingen Als je last hebt van bijwerkingen, zoals sufheid en slaperigheid, dan kun je de tablet het beste 's avonds innemen. Een andere mogelijkheid is om 's ochtends en 's avonds een halve tablet in te nemen.De kans op de bijwerkingen is dan kleiner.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is cetirizine dihydrochloride. Een filmomhulde tablet bevat 10 mg
cetirizine dihydrochloride.
De andere stoffen in dit middel zijn microkristallijne cellulose, lactosemonohydraat, macrogol 400,
magnesiumstearaat, hypromellose (E464), colloïdaal watervrij silica, titaniumdioxide (E171).

Alcohol Drinken?

Alcohol kan net als dit medicijn versuffend werken. Hierdoor kan je coördinatie- en beoordelingsvermogen afnemen. Probeer het drinken van alcohol daarom eerst met mate.

Zwangerschap

Gebruik dit medicijn NIET als je zwanger bent of binnenkort wilt worden. Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend om met zekerheid te zeggen dat het veilig is. Meld het aan je arts en apotheker zodra je zwanger bent of dit binnenkort wil worden. Zo mogelijk kun je (tijdelijk) overstappen op oogdruppels of neussprays die wel bewezen veilig zijn. Is dit niet mogelijk en zijn de klachten zeer hevig? Overleg dan met je arts of je gedurende een korte periode cetirizine kunt gebruiken.

Borstvoeding

Probeer eerst de allergische klachten te behandelen met oogdruppels of neusspray. Deze medicijnen zijn bewezen veilig en worden al jaren gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Is dit niet mogelijk of zijn de klachten zeer hevig? Dan kunt u borstvoeding geven, als u dit medicijn in de normale dosering gebruikt. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Dit medicijn wordt echter al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Wat is allergie?

Als het afweersysteem overmatig reageert op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), dan is er sprake van allergie. Zo’n overmatige reactie treedt vaak snel op na de blootstelling aan een allergeen en kan heftig en moeilijk controleerbaar zijn. Dat komt door de grote hoeveelheden histamine die bij mensen met allergie in hun organen en (huid)weefsels terechtkomen. Het is dus belangrijk om mensen met een allergie de juiste producten te adviseren.

De meest voorkomende vorm van neusallergie is hooikoorts. De symptomen van hooikoorts zijn het hevigst in de middag bij droog, warm en winderig weer. De hoeveelheid stuifmeel in de lucht is dan het grootst. Bij regenachtig weer is de hoeveelheid stuifmeel echter minder groot en daardoor zullen de symptomen minder heftig zijn.
Deze seizoensgebonden allergie is niet te voorkomen, maar de allergieproducten van Healthypharm bieden verlichting voor mensen die last hebben van ontstekingen van hun neusslijmvlies.

Productinformatie over Healthypharm Cetirizine 10 mg

Healthypharm Cetirizine 10 mg 30 tabletten

5,49
Verlichting bij hooikoorts
Op voorraad