Azaron Stick 5.7 gram

Op voorraad
6,29

Insectenbeet

Te gebruiken tegen jeuk en pijn ten gevolge van insectensteken (muggen, wespen, bijen, mieren). Werkt ook bij kwallensteken. Stick voor uitwendig gebruik. Niet gebruiken met ontstoken of nattende met blaasjes gepaard aandoeningen. Geschikt vanaf 2 jaar.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 87290967
Registratienummer 09229
Productnaam Azaron stick
Registratiecode RVG
ATC-code D04AA04
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000889
GPC-omschrijving Kalmerend middel bij insectenbeten
Dosering Op aangedane huid
Maximale dagdosering Zo nodig herhalen
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Aangedane huid goed inwrijven, zo nodig herhalen. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 3 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 4 weken met open wonden of beschadigde huid, zonder overleg met arts. - Alleen gebruiken bij kleine plekjes, niet op grote oppervlakten.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Stick
Te gebruiken bij Insectensteken, kwallenbeten.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ontstoken, natte of met blaasjes gepaard gaande huidaandoeningen, overgevoeligheid voor tripelennaminehydrochloride of het verwante ethyleendiamine.
Zwangerschap Mag gebruikt worden
Borstvoeding Mag gebruikt worden
Gebruiksbeperking Alleen gebruiken op aandoeningen van kleine omvang. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar, tenzij op strikt advies arts.
Huisarts Bij overgevoeligheid voor het gif van de beet/steek (te merken aan benauwdheid, flauwvallen). Bij steken in de mond-/keelholte.
Werkzame stoffen Tripelennaminehydrochloride 20 mg/g
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij jeuk en pijn door insectensteken
Hulpstoffen :
Propyleenglycol 715 mg/g -Propyleenglycol kan huidirritatie veroorzaken. -Niet gebruiken bij pasgeborenen jonger dan 4 weken met open wonden of grote beschadigde huidoppervlakken (zoals brandwonden) zonder overleg met een arts.
Natriumstearaat (E470A)
Water

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Wees extra voorzichtig met Azaron Stick:

Bij kinderen jonger dan 2 jaar. Gebruik Azaron Stick dan uitsluitend in overleg met uw arts of apotheker.

Hoe wordt Azaron Stick gebruikt?

Gebruik Azaron Stick uitsluitend op aandoeningen van kleine omvang. Wrijf de aangedane huid goed in met Azaron Stick, zo nodig herhalen.
Raadpleeg een arts indien de verschijnselen verergeren of binnen 14 dagen niet verbeteren.

Zwangerschap en borstvoeding:

Azaron Stick kan in de aanbevolen dosering worden gebruikt. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel gebruikt.

Werkzame stoffen

De werkzame stof in Azaron Stick, stift 20 mg/g: Het werkzame bestanddeel in de stift is tripelennaminehydrochloride. Eén gram stift bevat 20 mg tripelennaminehydrochloride. De overige bestanddelen (de hulpstoffen) van Azaron Stick zijn propyleenglycol (E1520), natriumstearaat (E470A), water.
Propyleenglycol kan huidirritatie veroorzaken.

Productinformatie over Azaron Stick

  • Merk: Azaron
  • Ean: 87290967
  • Artikel: 965-562