Bisolnasal Neusspray Eucalyptus 10 ml

Op voorraad
5,69

Bisolnasal Neusspray Eucaplyptus

De werkzame stof in Bisolnasal is tramazoline. De neusspray met eucalyptus van Bisonasal wordt toegepast bij de behandeling van een verstopte neus. Bisonasal met eucalyptus maakt de neus vrij door de zwelling van het neusslijmvlies te verminderen. Dit geeft een direct opgelucht gevoel en heeft een langdurige werking. Bisolnasal neusspray is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen.

 • De werkzame stof is tramazoline
 • Voor de behandeling van een verstopte neus
 • Werkt binnen 5 minuten gedurende 8 tot 10 uur
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712172864282
Registratienummer 22332
Productnaam Bisolnasal met eucalyptus
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA09
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 3-4x per dag 1-2 verstuivingen per neusgat, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 6x per 24 uur 2 verstuivingen per neusgat
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Neusopeningen vrijmaken door snuiten, hoofd rechtop, doseerflacon indrukken en gelijktijdig door neus inademen, uitademen door mond; herhalen bij andere neusgat. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is niet verstandig dit geneesmiddel langer dan 7 dagen te gebruiken, want dan beschadigt het slijmvlies. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen een depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij glaucoom (verhoogde oogboldruk). - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Bij de behandeling van een verstopte neus ten gevolge van neusverkoudheid.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Rhinitis sicca, na hersenoperatie via neusholte, bij verhoogde oogboldruk en kinderen onder de 6 jaar.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Beperkt gebruik ouderen en bij verhoogde bloeddruk. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Tramazolinehydrochloride 1.18 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid
Hulpstoffen :
Benzalkoniumchloride (nasaal) Benzalkoniumchloride kan irritatie of zwelling in de neus veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik.
Eucalyptol
Levomenthol (L-vorm)
Kamfer
Citroenzuur (E330)
Natriumhydroxide (E 524)
Hydroxypropylmethylcellulose Dit is een glansmiddel
Polyvidon
Glycerol (E422)
Magnesiumsulfaat (E518)
Magnesiumchloride
Calciumchloride (E509)
Natriumwaterstofcarbonaat
Natriumchloride
Gezuiverd water

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe werkt Bisolnasal?

De werkzame stof is tramazoline; dit vermindert de zwelling van het neusslijmvlies. De werking van Bisolnasal met eucalyptus na toediening begint binnen 5 minuten en houdt 8 tot 10 uur aan. Daarnaast bevat het essentiële oliën die direct een fris gevoel geven. Bisolnasal met eucalyptus is verpakt in een makkelijk mee te nemen doseer spray. De spray is makkelijk in de neusopening aan te brengen. Een of twee keer indrukken voor een afgemeten dosering.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar:
3 a 4x per dag, 1 of 2 verstuivingen in elke neusopening. Maximaal 6x per dag 2 verstuivingen in elke neusopening.
Niet langer dan een week achtereen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Bisolnasal niet gebruiken:

 • Als de gebruiker jonger dan 6 jaar is
 • Als u rhinitis sicca (= ontstoken, maar niet gezwollen neusslijmvlies) heeft
 • Als u overgevoelig bent voor tramazoline of één van de andere bestanddelen
 • Dit zijn een paar contra-indicaties, lees voor meer contra-indicaties de bijsluiter!

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is 1,18 mg/ml tramazolinehydrochloride. De andere stoffen in dit middel zijn benzalkoniumchloride, eucalyptol, levomenthol, kamfer, citroenzuur (E330), natriumhydroxide, hydroxypropylmethyl cellulose (HPMC), polyvidon, glycerol, magnesiumsulfaat (E518), magnesiumchloride, calciumchloride (E509), natriumwaterstofcarbonaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Productinformatie over Bisolnasal Neusspray Eucalyptus

 • Merk: Bisolnasal
 • Ean: 8712172864282
 • Artikel: 755-928