Buscopan Omhulde Tablet 100 tabletten

Op voorraad
26,99

Buscopan Omhulde Tablet

De werkzame stof in Buscopan omhulde tabletten is butylscopolaminebromide. Buscopan is een geneesmiddel voor de behandeling van pijnlijke krampen ter hoogte van het spijsverteringskanaal. Een spasme of een kramp is een krachtige en onwillekeurige samentrekking van spieren die abnormaal is door de intensiteit en duur, die meestal pijnlijk is en die onder andere in de spieren van het spijsverteringskanaal voorkomt. 

  • Bij buikkramp
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712172864398
Registratienummer 03834
Productnaam Buscopan
Registratiecode RVG
ATC-code A03BB01
Netto inhoud 100 ST
GPC-nummer 10000865
GPC-omschrijving Maagkrampen/-pijn
Dosering 1-2
Maximale dagdosering 3-10, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies In geheel doorslikken met wat water of melk, niet kauwen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. De eerste paar dagen mag u niet autorijden. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij volledige verstopping of de spierziekte myasthenia gravis. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding zonder overleg met een arts. - Stop direct met het gebruik bij pijnlijke rode ogen en verminderd zicht en neem contact op met een arts. - Niet dagelijks of langdurig gebruiken zonder overleg met een arts. - De tabletten heel, zonder kauwen met vloeistof innemen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Voor de behandeling van krampen aan het maagdarmkanaal.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Afwijking dikke darm, darmafsluiting, spierziekte (myasthenia gravis), intolerantie bepaalde suikers.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet bij gal- of nierstenen, hartritmestoornissen, kans darm- of urinewegafsluitingen, ernstige onverklaarbare buikpijn. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Niet op dagelijkse basis of gedurende langere periode gebruiken zonder dat uw arts de oorzaak van uw buikpijn onderzoekt.
Huisarts Bij bloed of slijm bij ontlasting, plotseling veranderd ontlastingpatroon en onbedoeld afvallen. Aanhouden of verergering ernstige buikpijn zonder bekende oorzaak. Als er ook sprake is van koorts, misselijkheid, braken, gevoeligheid in onderbuik, verlaagde bloeddruk of flauwvallen.
Werkzame stoffen Butylscopolaminebromide 10 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij buikkrampen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen De aanbevolen dosering voor volwassenen is drie- tot vijfmaal per dag één tot twee omhulde tabletten.
Kinderen vanaf 6 jaar De aanbevolen dosering voor kinderen vanaf 6 jaar is drie- tot vijfmaal per dag één tot twee omhulde tabletten.

De omhulde tabletten moeten in zijn geheel doorgeslikt worden met wat water of melk.
Buscopan mag niet dag in dag uit of gedurende langere periode worden gebruikt zonder dat je arts de oorzaak van je buikpijn heeft onderzocht. Aanbevolen dosering niet overschrijden.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Niet gebruiken 

  • Als je last hebt van een bepaalde afwijking aan de dikke darm (megacolon).
  • Als je last hebt van een darmafsluiting.
  • Als je last hebt van een bepaalde spierziekte (myasthenia gravis).
  • Wanneer uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.

Samenstelling

Werkzame stof: 10 mg butylscopolaminebromide
Hulpstoffen: Calciummonowaterstoffosfaat (E341), maïszetmeel, zetmeel (oplosbaar), colloïdaal kiezelzuur (E551), wijnsteenzuur (E334), stearinezuur (E570), polyvidon (E1201), sucrose (sacharose), talk (E553b), Arabische gom (E414), titaandioxide (E171), polyethyleenglycol 6000, carnauba was, witte was

Productinformatie over Buscopan Omhulde Tablet

  • Merk: Buscopan
  • Ean: 8712172864398
  • Artikel: 1005-533