Oogschaduw


Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 39

Oogschaduw

Met een mooie oogschaduw creëer je binnen no-time een sprankelende look.

De ogen zijn een belangrijk onderdeel van het gezicht (en is vaak het eerst wat mensen zien). Met een oogschaduw leg je de focus nog eens extra op de ogen en kan je je ogen nog mooier laten uitkomen.

Welke kleur oogschaduw bij welke kleur ogen?

Bij het kiezen van de kleur oogschaduw, is het belangrijk dat deze goed bij je oogkleur past. Bij bruine ogen staan warme, rode en goudkleurige tinten goed. Heb je groene ogen, dan kan je het beste kiezen voor kleuren als bordeauxrood, aubergine of pruimkleurig. En kleuren als taupe, grijs en blauw laten blauwe ogen beter tot zijn recht komen. Daarnaast kun je de kleur van je oogschaduw ook afstemmen op de kleur van je kleding.

Meerdere kleuren oogschaduw combineren

Voor extra diepte in je ogen en een meer opvallend effect, combineer je meerdere kleuren oogschaduw met elkaar. Voor een subtiele look combineer je meerdere lichtere kleuren met elkaar. Zo creëer je een speelse, frisse look die minder hard overkomt in je gezicht. Kies hiervoor bijvoorbeeld voor poederroze of (licht)bruin, net wat mooi staat bij jouw ogen. Breng de donkerste kleur aan in de buitenste ooghoeken en vervaag dit langzaam naar een lichtere kleur in de binnenste ooghoeken. Wil je echt voor een dramatische look gaan? Creëer dan met donkere kleuren zoals grijs of donkerbruin de ‘smokey eye’. Hoe donkerder des de dramatischer. 

Oogschaduw combineren met andere make-up producten

Breng bij voorkeur eerst een primer aan op de oogleden. Deze zorgt ervoor dat je oogschaduw langer blijft zitten. Breng vervolgens de oogschaduw aan. Om je look helemaal af te maken gebruik je vervolgens eyeliner of oogpotlood en een mascara voor een oogverblindende look. 

Oogschaduw kopen op Plein.nl

Op Plein.nl vind je oogschaduw van bekende merken als L'Oréal, Maybelline, Max Factor en Rimmel. Ontdek nu jouw favoriet en bestel direct online op Plein.nl

|