Dulcolax Bisacodyl 5 mg 60 tabletten

Op voorraad
7,65

Dulcolax Laxeertabletten

Dulcolax omhulde bisacodyl tabletten wordt gebruikt bij een moeilijke stoelgang en zijn bestand tegen maagzuur. Dulcolax bisacodyl omhulde tabletten 5 mg biedt binnen 6-12 uur de gewenste verlichting. De lokale werking draagt bij tot het verzachten van de ontlasting (feces) en versnelt de passage dankzij het stimulerend effect op de spieren in de darmwand. Als je ‘s avonds een tabletje neemt heeft dit de volgende ochtend al effect.

  • Maagsapresistente tablet
  • Kleine tabletjes
  • Verzacht de ontlasting 
  • Als je ‘s avonds een tabletje neemt heeft dit de volgende ochtend al effect.
  • Gebruik Dulcolax bij kinderen alleen na overleg met je arts
  • Verpakking met 60 tabletjes
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712172865609
Registratienummer 03843
Productnaam Dulcolax maagsapresistente tabletten 5 mg
Registratiecode RVG
ATC-code A06AB02
Netto inhoud 60 ST
GPC-nummer 10000866
GPC-omschrijving Laxeer
Dosering 1-2 , afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1-2
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Tablet met glas water innemen, niet kauwen; bij voorkeur voor het slapengaan innemen. Niet langer dan 3 dagen gebruiken. Bij aanhoudende klachten, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen, want dat geeft risico op luie darmen en uitdroging. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken bij zwangerschap, ouderen of een slechte nierfunctie. - Niet tegelijk innemen met melk of middelen tegen maagzuur. - Per dag minstens 1,5-2 liter water drinken. - De tabletten niet kauwen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Maagsapresistente tablet
Te gebruiken bij Moeilijke stoelgang (verstopping of obstipatie).
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute blindedarmontsteking of ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn met misselijkheid en braken, ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.
Zwangerschap Overleg arts
Borstvoeding Ja
Gebruiksbeperking Niet samen met bepaalde receptgeneesmiddelen, zoals plaspillen (diuretica) of bijnierschorshormonen (corticosteroïden), zie bijsluiter. Bij intolerantie bepaalde suikers overleg eerst met arts.
Huisarts Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).
Werkzame stoffen Bisacodyl 5 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij moeilijke stoelgang

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Maagsapresistente tablet

Elke maagsapresistente tablet heeft een beschermend laagje, dat bestand is tegen maagzuur. Hierdoor valt de tablet pas in de dikke darm uiteen en begint ook pas daar te werken.

Obstipatie

Obstipatie (verstopping) is een probleem van ons spijsverteringskanaal dat zich over het algemeen karakteriseert door een vermindering van de stoelgangfrequentie en de moeilijkheid om ontlasting te maken. Wanneer de ontlasting harder en minder dan normaal is, en het dus moeilijker wordt om naar de toilet te gaan, bestaan er verschillende oplossingen om te helpen. Indien meer drinken, beweging en andere voeding niet voldoende zijn, dan kan Dulcolax helpen bij obstipatie.

Dosering en gebruik

Evenals andere darmprikkelende (laxerende) middelen, mag Dulcolax in principe niet langer dan drie achtereenvolgende dagen worden gebruikt. Het wordt aangeraden om met de laagste dosis te starten. De dosis kan aangepast worden tot de
maximale aanbevolen dosis om een regelmatige stoelgang te verkrijgen. De aangegeven dosering mag niet worden overschreden. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Wijze van gebruik: 
Dulcolax tabletten kun je innemen met een glas water, thee of vruchtensap. Niet kauwen
De aanbevolen dosering is:
Volwassenen: 1 - 2 tabletten (5 - 10 mg) per dag.
Gebruik bij kinderen
Kinderen boven de 10 jaar: 1 - 2 tabletten (5 - 10 mg) per dag.
Kinderen van 2 - 10 jaar: 1 tablet (5 mg) per dag
Dulcolax tabletten mogen niet worden gebruikt door kinderen jonger dan 2 jaar. Het is verstandig om bij jonge kinderen alleen na overleg met een arts dulcolax te gebruiken.

Samenstelling

Werkzame stoffen:  Een zetpil bevat 5 mg bisacodyl

Hulpstoffen:  LACTOSE, gedroogd maïszetmeel, oplosbaar zetmeel, glycerol, magnesiumstearaat, sucrose (sacharose), talk, acacia, titaandioxide (E171), methacrylzuurmethylmethacrylaat copolymeer (1:1) en methacrylzuur-methylmethacrylaat copolymeer (1:2), castorolie, macrogol 6000, geel ijzeroxide (E172), schellak (E904), witte bijenwas (E901), carnaubawas (E903)

Productinformatie over Dulcolax Bisacodyl 5 mg

  • Merk: Dulcolax
  • Ean: 8712172865609
  • Artikel: 996-539