Graan & meel

Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 133

Boerjan Edelgistvlokken
Boerjan Edelgistvlokken
200 gr
1
Michel Merlet Stuifmeel Korrels
Michel Merlet Stuifmeel Korrels
440 gr
14% korting
Jacob Hooy Citroenzuur Meelkristal
Jacob Hooy Citroenzuur Meelkristal
1 kg
13% korting
Boerjan Amandelmeel
Boerjan Amandelmeel
400 gr
1
Bruggeman Desem & Gist
Bruggeman Desem & Gist
100 gr
Schar Pan Gratti (Paneermeel)
Schar Pan Gratti (Paneermeel)
300 gr
Schar Meel Mix
Schar Meel Mix
1000 gr
Mattisson Amandelmeel
Mattisson Amandelmeel
300 gr
16% korting
Joannusmolen Aardappelzetmeel Glutenvrij Bio
Joannusmolen Aardappelzetmeel Glutenvrij Bio
250 gr
7% korting
Hermus Made Volkoren Tarwemeel Bio
Hermus Made Volkoren Tarwemeel Bio
5 kg
De halm Roggevlokken Eko
De halm Roggevlokken Eko
500 gr
7% korting
De halm Gerstvlokken Eko
De halm Gerstvlokken Eko
500 gr
5% korting
Bruggeman Instantgist
Bruggeman Instantgist
55 gr
Bruggeman Instantgist
Bruggeman Instantgist
125 gr
Boerjan Tarwezemelen
Boerjan Tarwezemelen
250 gr
3x Boerjan Tarwezemelen
3x Boerjan Tarwezemelen
250 gr
Zonnatura Tarwezemelen    Biologisch
Zonnatura Tarwezemelen Biologisch
200 gr
3x Schar Pan Gratti (Paneermeel)
3x Schar Pan Gratti (Paneermeel)
300 gr
7% korting
3x Michel Merlet Stuifmeel Korrels
3x Michel Merlet Stuifmeel Korrels
440 gr
17% korting
3x Mattisson Amandelmeel
3x Mattisson Amandelmeel
300 gr
19% korting

Graan en meel

Granen zijn de zaden van gras. Granen zijn gezond en bevatten veel vezels en zijn hierdoor de ideale basis voor een gezond voedingspatroon.

De verschillen grassoorten zorgen voor verschillende granen. In Nederland vind je tarwe, rogge, teff en gerst, en haver op de akkers. De andere granen, zoals gerst, haver en rijst, importeren we uit het buitenland. Boekweit is eigenlijk geen graan maar wordt wel op dezelfde manier verwerkt waardoor we het wel vaak in één adem noemen met granen.

Gebruik van granen

Granen worden onder andere gebruikt om meel en bloem te maken door de granen te malen. Omdat de graankorrels uit verschillende delen bestaan, zijn er verschillende soorten meel en bloem van te maken. Meel is grover vermalen dan bloem. Daarnaast zijn de granen de grondstof voor brood en pasta.

Gebruik van meel en bloem

Omdat bloem fijner gemalen is dan meel is het beter om mee te bakken. Dat is vooral belangrijk bij het maken van koek en andere gebakswaren. Meel is geschikt voor brood en pannenkoeken.

Tegenwoordig wordt er niet meer alleen meel van granen gemaakt. Steeds meer producten lenen zich ervoor om gemalen te worden tot meel. Een goed voorbeeld hiervan is kokos. Kokosmeel wordt gezien als goed alternatief voor tarwemeel omdat het dezelfde structuur heeft. Daarnaast heeft het evenveel eiwitten als tarwemeel, maar bevat van nature geen gluten. Hierdoor is het een goede graanvervanger voor mensen met glutenintolerantie.

Graan en meel kopen op Plein

Op Plein vind je een breed assortiment met graan en meel van bekende merken als Amanprana, Lisa's Choice en Mattisson. Ontdek nu het complete aanbod en bestel jouw favoriete graan en meel voordelig bij Plein. Altijd snel in huis!