Maag & darm Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 61 t/m 68 van 68

Gaviscon Duo Kauwtabletten
Gaviscon Duo Kauwtabletten
24 stuks
Rennie Suikervrij
Rennie Suikervrij
36 tabletten
Tijdelijk uitverkocht
Sandoz Loperamide 2mg
Sandoz Loperamide 2mg
20 capsules
Tijdelijk uitverkocht
Iberogast Vloeibaar
Iberogast Vloeibaar
50 ml
Tijdelijk uitverkocht
Iberogast Vloeibaar
Iberogast Vloeibaar
50 ml
Tijdelijk uitverkocht
Healthypharm Laxeer Bisacodylum 5mg
Healthypharm Laxeer Bisacodylum 5mg
30 tabletten
Tijdelijk uitverkocht
Leidapharm Diarreeremmer Loperamide 2 mg
Leidapharm Diarreeremmer Loperamide 2 mg
10 capsules
Tijdelijk uitverkocht
Nexium Control Tabletten 20 mg
Nexium Control Tabletten 20 mg
7 tabletten

Maag & Darm

In de categorie Maag & Darm vind je producten die hulp kunnen bieden bij maag- en darmklachten zoals brandend maagzuur, oprispingen, obstipatie, diarree of aambeien.

Spijsvertering

Een gezonde spijsvertering is nodig om alle voedingsstoffen uit ons voedsel te halen zodat het lichaam goed kan functioneren. Bij een slechte spijsvertering kunnen er klachten ontstaan die kunnen samen hangen met;

  • Obstipatie of verstopping
  • Winderigheid
  • Een opgezette buik
  • Diarree
  • Maagzuur of maagklachten
  • Een opgezette buik door een darmaandoening
  • Boeren
  • Misselijkheid

Maagklachten

Bij maagklachten kun je last krijgen van pijn boven in de buik, brandend maagzuur en opboeren. Brandend maagzuur is een veelvoorkomende klacht. Je kunt een geneesmiddelen gebruiken die brandend maagzuur en opboeren tegengaat door minder maagzuur aan te maken of het maagzuur neutraliseren. 
Het komt ook voor dat er maagklachten ontstaan na het gebruik van ontstekingsremmende pijnstillers. Vaak wordt dan aangeraden om een maagbeschermer (maagtablet op basis van Omeprazol) te nemen. 

Obstipatie of verstopping

Als je last hebt van obstipatie dan heb je minder dan 3 keer per week ontlasting. Bij obstipatie is het belangrijk dat je voldoende water drinkt en vezelrijk voedsel eet, voldoende beweegt en naar de toilet gaat als je aandrang hebt. Als dit niet (voldoende) helpt kun je en laxeermiddel gebruiken. Gebruik deze echter niet te lang achter elkaar want langdurig gebruik van laxeermiddelen kunnen de oorzaak zijn dat je zonder deze middelen geen normale ontlasting hebt. De darmen zijn dan lui geworden omdat ze door de laxeermiddelen geen kneedbewegingen meer hoeven te maken. 

Diarree

Er is sprake van diarree als iemand drie keer of vaker per dag naar het toilet gaat en de ontlasting ongevormd en dun is. Als je diarree hebt moet je veel extra drinken. 
Als je last hebt van diarree, is er kans op uitdroging. Kinderen onder de 2 jaar en ouderen lopen een groot risico op uitdroging. Om uitdroging te voorkomen kun je ORS nemen. ORS bestaat uit speciale suikers (glucose) en zouten die het lichaam nodig heeft om vocht op te nemen en vast te houden. 
J kunt een geneesmiddel met loperamide gebruiken als je last hebt van diarree. Loperamide remt de bewegingen van de darmen en zorgt ervoor dat de anus beter sluit. De darminhoud blijft daardoor langer in de darmen en wordt steviger. Bovendien worden vocht en zouten beter opgenomen.

Aambeien

Aambeien ontstaan vaak door verstopping of een moeilijke stoelgang. Ze ontstaan door harde ontlasting waardoor je hard moet persen tijdens de ontlasting. Andere oorzaken zijn erfelijkheid, een zittend beroep of zwangerschap. Er zijn inwendige en uitwendige aambeien. Aambeien geven een pijnlijk en branderig gevoel rond de anus dat vaak gepaard gaat met jeuk. Je kunt een zalf of zetpillen met lidocaïne gebruiken deze werken plaatselijk verdovend en dus pijnstillend of een zalf of zetpillen met zink, deze verminderen de pijn en jeuk en kunnen er mogelijk voor zorgen dat de aambeien iets verschrompelen. Daarnaast zijn er ook zetpillen.

Geneesmiddelen kopen op Plein

Op Plein vind je verschillende geneesmiddelen die hulp kunnen bieden bij spijsverteringsklachten. Ontdek de uitgebreide keuze en bestel direct op Plein.nl online. Vragen? Onze gediplomeerde drogisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl . Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

cbd-logo  Drogist CBD