Sperti Preparation H Aambeienzalf 25 gr

Op voorraad
10,49
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Sperti Preparation H aambeienzalf

Sperti aambeienzalf is een geneesmiddel dat speciaal is ontwikkeld om de klachten die het gevolg zijn van aambeien te behandelen. De zalf geeft een verzachtende en verlichtende werking. Zoals bij jeuk, vochtafscheiding, bloedinkjes, pijn of een combinatie van die klachten. Geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 87290813
Extra handel artikel aanduiding waarde 02884
Certificering Waarde C05AX03
Product naam Sperti preparation H Aambeienzalf
Registratiecode RVG
GPC Aambeien
Aanbevolen dosering Ochtend,avond+na elke stoelgang weinig zalf
Gebruiks advies Na elke stoelgang anale opening reinigen met zacht toiletpapier en washandje lauw water, droog daarna voorzichtig
Bewaar advies Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Houdbaar Na opening 14 dagen houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. Niet langer dan 2 weken achtereen gebruiken.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Zalf
Gebruiksindicatie Behandeling van klachten ten gevolge van aambeien.
Contra-Gebruiksindicatie Overgevoelig voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.
Gebruik tijdens zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij kinderen. Raadpleeg arts bij pijnlijke en bloedende aambeien en/of aanhouden de klachten. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Huisarts bezoeken Als de klacht al 2 weken of langer bestaat en/of als er sprake is van bloed of slijm bij ontlasting, of een uitstulping bij de anus die erg gezwollen is en veel pijn doet of als er een uitstulping bij de anus voelbaar is en er twijfel is of het een aambei is. Bij het houden van pijn en problemen.
Ingrediënten Levende gist extract 10 mg/g , Haaienlevertraan 30 mg/g
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Voor de behandeling van aambeien

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dosering en gebruik

Breng bij klachten 's morgens en 'avonds en na elke stoelgang een beetje zalf aan op en rond de anus. Na elke stoelgang reinig je de anale opening eerst met zacht toiletpapier, daarna met een washandje en lauw water.

Droog vervolgens voorzichtig, bij voorkeur door te deppen met een zachte handdoek.

Kinderen:
Er is geen of zeer beperkte informatie over de behandeling van aambeien bij kinderen, het gebruik is derhalve niet aanbevolen bij kinderen.

Zwangerschap en borstvoeding:
Sperti Preparation H, aambeienzalf kan - voor zover bekend - zonder bezwaar overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Vraag je arts of apotheker om advies voordat je een geneesmiddel gaat gebruiken.

Let op!
Raadpleeg arts bij langdurig gebruik, bij aanhouden of terugkeren van klachten. Zorg voor goede hygiëne en voor een zachte ontlasting. Wacht niet te lang om naar de wc te gaan.

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn uitgezette bloedvaatjes, die soms zichtbaar zijn als knobbels rond de anusopening (uitwendige aambeien). Soms zitten ze binnen de anus en zijn ze onzichtbaar (inwendige aambeien). Vaak zijn aambeien het gevolg van overmatige druk op de bloedvaatjes rond de anus, bv. bij moeilijke stoelgang of zwangerschap.

Wat kun je zelf doen om aambeien te voorkomen?

 • Probeer de stoelgang te bevorderen, door voedingsmiddelen zoals rogge- of volkorenbrood,
  zilvervliesrijst, verse groente en fruit (pruimen) te eten, en door voldoende aan lichaamsbeweging te doen.
 • Wacht niet te lang en neem alle tijd om naar het toilet te gaan.
 • Zorg voor goede hygiëne, zoals het zorgvuldig wassen van de anusstreek.
 • Verwijder irriterend materiaal. Dit kan helpen de symptomen van aambeien te verlichten

Samenstelling

 • De werkzame bestanddelen zijn:
  Per gram zalf: 10 mg levende gist extract en 30 mg haaienlevertraan
 • De andere bestanddelen zijn:
  Witte vaseline, vloeibare paraffine, wolvet, absorptie base (vloeibare paraffine, vaseline, wolvet, wolvet alcoholen, ozokeriet, butylhydroxytolueen (BHT)), thijmolie, glycerol (E422), methyl phydroxybenzoaat (E 218), propyl p-hydroxybenzoaat (E 216). 

Productinformatie over Sperti Preparation H Aambeienzalf

 • Merk: Sperti
 • Ean: 87290813
 • Artikel: 710-972