Theranal Aambeienzalf 35 gr

Op voorraad
7,29

Theranal Aambeienzalf 35 gr

Theranal aambeienzalf is geschikt voor de behandeling van zowel inwendige als uitwendige aambeien. Werkt effectief pijnstillend en jeuk verlichtend én verkleint de aambeien. 

  • Werkt snel en effectief pijnstillend en jeuk verlichtend én verkleint de aambeien
  • Zowel voor inwendige als uitwendige aambeien
  • De zalf kan makkelijk worden ingebracht met het gebruiksvriendelijke bijgevoegde opzetstuk

Let op: Niet gebruiken bij bloedende aambeien en aandoeningen aan het hart. Lees voor gebruik de volledige bijsluiter.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091022616
Registratienummer 01110
Productnaam Theranal Aambeienzalf
Registratiecode RVG
ATC-code C05AD01
Netto inhoud 35 GR
GPC-nummer 10000848
GPC-omschrijving Aambeien
Dosering Ochtend, avond en na iedere stoelgang aanbrengen
Leeftijd Vanaf 12 jaar en gewicht hoger dan 25 kg
Gebruiksadvies In de ochtend en in de avond aanbrengen plus na iedere stoelgang. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder arts te raadplegen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Zalf
Te gebruiken bij Plaatselijke pijn, branderigheid en jeuk bij inwendige en uitwendige aambeien.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Bloedende aambeien of aandoeningen aan hart; overgevoelig lokaal verdovende middelen van het amida-type.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met de huisarts als er in het gebied van de klacht bloedingen of ontstekingen zijn.
Huisarts Als de klacht al 2 weken of langer bestaat en/of als er sprake is van bloed of slijm bij ontlasting, of een uitstulping bij de anus die erg gezwollen is en veel pijn doet of als er een uitstulping bij de anus voelbaar is en er twijfel is of het een aambei is. Bij het houden van pijn en problemen.
Werkzame stoffen Bismuthsubnitraat 27 mg/g , Lidocaïne 18 mg/g , Zinkoxide 130 mg/g
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Voor de behandeling van aambeien
Hulpstoffen :
Cetostearylalcohol /cetylalcohol Dit middel bevat cetostearylalcohol/cetylalcohol, dit kan plaatselijk huidreacties veroorzaken (bijv. contactdermatitis).
Wolvet (lanoline) Dit middel bevat wolvet, dit kan plaatselijk huidreacties veroorzaken (bijv. contactdermatitis)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Extra informatie Theranal Aambeienzalf

 

Dosering:

's Morgens en 's avonds en na iedere stoelgang gebruiken.

Gebruik Theranal* gedurende twee weken dagelijks ‘s ochtends, ’s avonds en na elke stoelgang voor een optimale behandeling en snelle vermindering van de klachten. Als je merkt dat Theranal te sterk of te weinig werkt of als de aambeien gaan bloeden, raadpleeg dan je arts of apotheker. Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan 14 dagen zonder een arts te raadplegen. Theranal kan tijdens de zwangerschap en lactatie uitsluitend in overleg met de arts worden gebruikt. Lees voor gebruik de volledige bijsluiter.

Let op! Niet gebruiken bij bloedende aambeien of bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Samenstelling

Werkzame bestanddelen per gram zalf: 130 mg zinkoxide,
27 mg bismuthsubnitraat en 18 mg lidocaïne.
Andere bestanddelen (hulpstoffen): aluminiumchloorhydroxyallantoïnaat, gele vaseline, wolvet, vloeibare paraffine, thymol en cetylalcohol.

  • Lidocaïne heeft een snelle pijnstillende en jeuk verlichtende werking.
  • Zinkoxide en bismuthsubnitraat zorgen er tevens voor dat de aambeien kleiner worden.

 

Productinformatie over Theranal Aambeienzalf

  • Merk: Theranal
  • Ean: 8713091022616
  • Artikel: 711-901
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs