Healthypharm Paracetamol 500mg 50 tabletten

Op voorraad
1,69
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Vandaag besteld, maandag in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Healthypharm Paracetamol 500 mg

Het werkzame bestanddeel is paracetamol. Elke tablet bevat 500 mg paracetamol. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Paracetamol wordt gebruikt bij milde tot matige pijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn en menstruatiepijn.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 8714632070332
Extra handel artikel aanduiding waarde 20652=53055
Certificering Waarde N02BE01
Product naam PARACETAMOL HTP 500 MG
Registratiecode RVG
Aanbevolen dosering 0,5-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dosering 3-6, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 4 jaar
Gebruiks advies 4 uur tussen innames aanhouden. Niet langer dan 3 dagen bij koorts of 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts.
Bijwerkingen en waarschuwingen Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Tablet
Gebruiksindicatie Paracetamol wordt gebruikt bij symptomatische behandeling van milde tot matige pijn en/of koorts.
Contra-Gebruiksindicatie 0- Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Gebruik tijdens zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Huisarts bezoeken Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Ingrediënten Paracetamol 500 mg
Toepassen bij Bij koorts en bij pijn
Hulpstoffen Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Toepassing van Healtypharm Paracetamol 500 mg:

 • Koorts en pijn bij griep en verkoudheid
 • Koorts en pijn na vaccinatie
 • Hoofdpijn
 • Kiespijn
 • Zenuwpijn
 • Spit
 • Spierpijn
 • Menstruatiepijn

Wat bevat Paracetamol 500 mg?

Het werkzame bestanddeel van het geneesmiddel is paracetamol. Eén tablet bevat 500 mg paracetamol. De andere bestanddelen (de hulpstoffen) van Paracetamol HTP 500 mg zijn: microkristallijne cellulose (E460), polyvidon K90 (E1201), natriumcarboxymethylzetmeel en magnesiumstearaat (E470B).

Dosering en wijze van gebruik

 • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: Neem 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per dag
 • Kinderen van 12-15 jaar: Neem 1 tablet per keer, 4 tot 6 tabletten per dag.
 • Kinderen van 9-12 jaar: Neem 1 tablet per keer, 3 tot 4 tabletten per dag.
 • Kinderen van 6-9 jaar: Neem 1/2 tablet per keer, 4 tot 6 maal per dag.

Met per dag wordt 24 uur bedoeld. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen beter de speciale kinderparacetamol gebruiken. De tijd tussen twee doseringen dient minimaal 4 uur te bedragen. Wanneer de verschijnselen van koorts en pijn weer opkomen, mag de toediening dus pas na 4 uur worden herhaald. De lagere toedieningsfrequentie is bedoeld voor kinderen in de ondergrens van de desbetreffende leeftijdscategorie. De tabletten doorslikken met een ruime hoeveelheid water.

Healtypharm Paracetamol 500mg en....

 • Zwangerschap en borstvoeding: Tijdens de zwangerschap of borstvoeding alleen gebruiken op advies van de arts.
 • Rijvaardigheid en het gebruik van machines: Dit geneesmiddel heeft, voor zover bekend, geen invloed op de rijvaardigheid of de bekwaamheid om machines te gebruiken.

Wanneer voorzichtig?

Wees extra voorzichtig met Paracetamol 500 mg

 • Als je lijdt aan lever- of nierfunctiestoornissen. Het in éénmaal innemen van enkele keren de maximale dagdosis kan de lever ernstig beschadigen, bewusteloosheid treedt daarbij niet op. In dat geval onmiddellijk medische hulp inroepen.
 • Als je veel alcohol drinkt. Voorzichtigheid is geboden bij alcoholverslaving, de dagdosering dient dan de 2 gram niet te overschrijden.
 • Inname met andere geneesmiddelen. Paracetamol kan een wisselwerking hebben op andere geneesmiddelen. Een wisselwerking kan optreden bij gelijktijdig gebruik van deze tabletten met; zidovudine, chlooramfenicol (= antibioticum), alcohol, barbituraten (= geneesmiddel bij epilepsie). Lees voor uitgebreide informatie hierover de bijsluiter of vraag advies bij arts of apotheker.

Paracetamol niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Indien uw klachten aanhouden of terugkeren is het beter uw arts te raadplegen.

Productinformatie over Healthypharm Paracetamol 500mg