Healthypharm Paracetamol 500mg 20 tabletten

Op voorraad
0,79

Healthypharm Paracetamol 500 mg

Het werkzame bestanddeel is paracetamol. Elke tablet bevat 500 mg paracetamol. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Paracetamol wordt gebruikt bij milde tot matige pijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn en menstruatiepijn.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632030138
Registratienummer 20652=53055
Productnaam Paracetamol HTP 500 mg
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 0,5-2 afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1,5-6, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 4 jaar
Gebruiksadvies Minste toedieningen per etmaal voor jongste kinderen in leeftijdsgroep, innemen met ruime hoeveelheid water, 4 uur tussenpozen aanhouden. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder advies van een arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats beneden de 25 °C.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag gebruikt worden
Borstvoeding Mag gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet tegelijk met andere geneesmiddelen met paracetamol gebruiken, zie bijsluiter. Langdurig gebruik van pijnstillers kan pijnstiller-afhankelijke hoofdpijn veroorzaken. Paracetamol kan de testresultaten van verschillende laboratoriumtesten beïnvloeden. Geen alcohol gebruiken zolang u paracetamol gebruikt. Vermijd het gelijktijdig gebruik van producten met een grote hoeveelheid coffeïne ( zoals koffie, cola en energiedrankjes).
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn
Hulpstoffen :
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.
Cellulose (E460) Dit is een vulmiddel
Povidon (E1201)
Natriumcarboxymethylzetmeel
Magnesiumzout van vetzuren (E470b) Dit is een stabilisator

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Toepassing van Healtypharm Paracetamol 500 mg:

 • Koorts en pijn bij griep en verkoudheid
 • Koorts en pijn na vaccinatie
 • Hoofdpijn
 • Kiespijn
 • Zenuwpijn
 • Spit
 • Spierpijn
 • Menstruatiepijn

Wat bevat Paracetamol 500 mg?

Het werkzame bestanddeel van het geneesmiddel is paracetamol. Eén tablet bevat 500 mg paracetamol. De andere bestanddelen (de hulpstoffen) van Paracetamol HTP 500 mg zijn: microkristallijne cellulose (E460), polyvidon K90 (E1201), natriumcarboxymethylzetmeel en magnesiumstearaat (E470B).

Dosering en wijze van gebruik

 • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: Neem 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per dag
 • Kinderen van 12-15 jaar: Neem 1 tablet per keer, 4 tot 6 tabletten per dag.
 • Kinderen van 9-12 jaar: Neem 1 tablet per keer, 3 tot 4 tabletten per dag.
 • Kinderen van 6-9 jaar: Neem 1/2 tablet per keer, 4 tot 6 maal per dag.

Met per dag wordt 24 uur bedoeld. Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen beter de speciale kinderparacetamol gebruiken. De tijd tussen twee doseringen dient minimaal 4 uur te bedragen. Wanneer de verschijnselen van koorts en pijn weer opkomen, mag de toediening dus pas na 4 uur worden herhaald. De lagere toedieningsfrequentie is bedoeld voor kinderen in de ondergrens van de desbetreffende leeftijdscategorie. De tabletten doorslikken met een ruime hoeveelheid water.

Healtypharm Paracetamol 500mg en....

 • Zwangerschap en borstvoeding: Tijdens de zwangerschap of borstvoeding alleen gebruiken op advies van de arts.
 • Rijvaardigheid en het gebruik van machines: Dit geneesmiddel heeft, voor zover bekend, geen invloed op de rijvaardigheid of de bekwaamheid om machines te gebruiken.

Wanneer voorzichtig?

Wees extra voorzichtig met Paracetamol 500 mg

 • Als je lijdt aan lever- of nierfunctiestoornissen. Het in éénmaal innemen van enkele keren de maximale dagdosis kan de lever ernstig beschadigen, bewusteloosheid treedt daarbij niet op. In dat geval onmiddellijk medische hulp inroepen.
 • Als je veel alcohol drinkt. Voorzichtigheid is geboden bij alcoholverslaving, de dagdosering dient dan de 2 gram niet te overschrijden.
 • Inname met andere geneesmiddelen. Paracetamol kan een wisselwerking hebben op andere geneesmiddelen. Een wisselwerking kan optreden bij gelijktijdig gebruik van deze tabletten met; zidovudine, chlooramfenicol (= antibioticum), alcohol, barbituraten (= geneesmiddel bij epilepsie). Lees voor uitgebreide informatie hierover de bijsluiter of vraag advies bij arts of apotheker.

Paracetamol niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Indien uw klachten aanhouden of terugkeren is het beter uw arts te raadplegen.

Productinformatie over Healthypharm Paracetamol 500mg