Morning-afterpil

Lees meer

Resultaten 1 t/m 5 van 5

Sandoz Isteranda 1,5mg
Sandoz Isteranda 1,5mg
1 stuk
Morgen in huis
Ella One Morning Afterpil Noodanticonceptie
Ella One Morning Afterpil Noodanticonceptie
Morgen in huis
Healthypharm Noodanticonceptie Ulipristalacetaat HTP
Healthypharm Noodanticonceptie Ulipristalacetaat HTP
Morgen in huis
Norlevo Morning After Pil Noodanticonceptie
Norlevo Morning After Pil Noodanticonceptie
Morgen in huis
Xiromed Levonorgestrel Noodanticonceptie
Xiromed Levonorgestrel Noodanticonceptie
1 stuk
Morgen in huis

Morning-afterpil

In de categorie Morning-afterpil vind je verschillende soorten nood anticonceptiepillen.

De morning-afterpil is een 'noodpil' die helpt om een ongewenste zwangerschap te voorkomen als je onbeschermd seks hebt gehad of als er iets mis is gegaan met de bescherming. De Morning-afterpil is geen anticonceptie daar zijn andere middelen met minder bijwerkingen meer geschikt voor. Vraag aan je huisarts naar de mogelijkheden. 
Je kunt de morning-afterpil zonder recept kopen bij de apotheek of drogist. Om de morning-afterpil te mogen kopen maakt het niet uit hoe oud je bent. De leeftijdsgrens van 16 jaar bij aankoop van geneesmiddelen is hierop niet van toepassing.

Twee soorten morning-afterpillen

Er zijn twee bestanddelen voor een morning-afterpil, het hormoon levonorgestrel (LNG) en ulipristalacetaat (UPA). 

  • Levonorgestrel (LNG) zorgt ervoor dat sperma de baarmoeder moeilijker bereikt en dat een bevruchte eicel zich niet innestelt. Morning-afterpillen met dit bestanddeel kunnen maximaal 3 dagen na de onbeschermde gemeenschap gebruikt worden.
  • Ulipristalacetaat (UPA) is geen hormoon maar onderbreekt je hormoonsysteem tijdelijk om de kans op zwangerschap zoveel mogelijk te verkleinen. Morningafterpillen met ulipristalacetaat (UPA) kun je maximaal 5 dagen na de onbeschermde seks gebruiken. 

Let op: 
Hoe langer je wacht met het gebruiken  van de noodpil hoe groter de kans op een zwangerschap wordt.
Als je kruidenpreparaten met St. Janskruid slikt of net een Norit tablet/capsule hebt ingenomen, dan moet je rekening houden met een sterk verminderde of geen werking van de morning-afterpil.

Meer informatie

Voor de complete informatie is het belangrijk dat je voor gebruik de bijsluiter goed leest. Er staat onder andere informatie in over hoelang het na de onbeschermde seks zinvol is om de morning-afterpil te slikken, over bijwerkingen, wanneer je voorzichtig moet zijn en wanneer je toch naar de huisarts moet.

Morning-afterpil kopen op Plein

Op Plein vind je verschillende geneesmiddelen die hulp kunnen bieden bij keel en luchtweg klachten. Ontdek de uitgebreide keuze en bestel direct op Plein.nl online. Vragen? Onze gediplomeerde drogisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl . Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.

cbd-logo  Drogist CBD