Sandoz Isteranda 1,5mg 1 stuk

Op voorraad
9,29

Isteranda Morning Afterpil

Isteranda is een morning afterpil, een pil die wordt gebruikt na het hebben van onbeschermde geslachtsgemeenschap. Onbeschermde geslachtsgemeenschap duidt op dat het anticonceptiemiddel verkeerd is gebruikt, het condoom bijvoorbeeld is gescheurd of er is vergeten de pil te slikken. Isteranda is dan ook een nood-anticonceptiemiddel en dient niet ter vervanging van normale anticonceptiemiddelen.

 • Gebruik bij: voorkomen van zwangerschap
 • Gebruik binnen: 72 uur (3 dagen)
 • Hoofdbestanddeel: levonorgestrel
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712371014402
Registratienummer 111889
Productnaam Isteranda 1,5 mg tabletten
Registratiecode RVG
ATC-code G03AD01
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000463
GPC-omschrijving (Nood)anticonceptie
Dosering 1 tablet
Maximale dagdosering 1 tablet
Leeftijd Vanaf vruchtbare leeftijd (na 1e menstruatie)
Gebruiksadvies Zo snel mogelijk innemen, bij voorkeur binnen 12 uur en niet langer dan 72 uur na de onbeschermde gemeenschap innemen; bij gebruik van MEDICIJNEN tegen epilepsie, tuberculose of hiv of sint-janskruid geldt een APART gebruiksadvies, raadpleeg de bijsluiter; algemeen inname advies in geheel tijdens maaltijd met wat water innemen, niet kauwen.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Als u dit geneesmiddel niet tijdig na onbeschermde geslachtsgemeenschap gebruikt, dan bestaat het risico op ongewenste zwangerschap en verstoring van de menstruatiecyclus. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen epilepsie, tuberculose of iv, of sint-janskruid of ciclosporine gebruikt. - Zo snel mogelijk innemen, liefst binnen 12 uur na de geslachtsgemeenschap. Als u langer dan 72 uur geleden onbeschermde seks heeft gehad, werkt levonorgestrel niet meer, raadpleeg dan uw huisarts. - Als u binnen 3 uur na het innemen moet overgeven of waterdunne diarree heeft, dan direct opnieuw een tablet innemen. - In geval van twijfel (meer dan 5 dagen uitblijven van de menstruatie, abnormaal bloedverlies op de verwachte datum van de menstruatie, tekenen van een zwangerschap) een zwangerschapstest uitvoeren. - Na gebruik een (vrouwen-)condoom of pessarium gebruiken tot aan de eerstvolgende menstruatie, of totdat de reguliere anticonceptiepil weer 7 dagen achter elkaar is gebruikt. - Anticonceptiepil-gebruikers: de pilstrip afmaken. Het is nodig om ook condooms te gebruiken totdat u 7 anticonceptiepillen achter elkaar heeft gebruikt. - Na gebruik is de menstruatie meestal normaal en op de verwachte datum, soms echter enkele dagen later of eerder. - Bij borstvoeding: geen borstvoeding geven tot tenminste 8 uur na de inname van levonorgestrel.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Te gebruiken als noodanticonceptie ter voorkoming van zwangerschap.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Kan vermoeidheid, duizeligheid of sufheid veroorzaken, als dit optreedt niet autorijden of machines bedienen.
Huisarts -Als de onbeschermde geslachtsgemeenschap langer dan 3 dagen geleden heeft plaatsgevonden. -Bij ernstige leverfunctiestoornis, ziekte van Crohn of andere ernstige maagdarmproblemen, overgevoeligheid voor progestagenen. -Als er mogelijk een SOA is opgelopen. -Als er sprake is van ongewenst seksueel contact. -Als de vrouw in korte tijd meerdere keren een morning-afterpil heeft gebruikt. -Als de gebruiker al zwanger kan zijn doordat eerder in een cyclus een of meer pillen vergeten zijn of onbeschermde gemeenschap heeft plaatsgevonden. -Als de voorkeur uitgaat naar een andere vorm van noodanticonceptie, zoals het morning-afterspiraaltje.
Werkzame stoffen Levonorgestrel 1.5 mg/tablet
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Nood-anticonceptie
Hulpstoffen :
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe gebruik je Isteranda Morning Afterpil?

Lees voor gebruik de bijsluiter. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals in de bijsluiter staat of zoals je arts, apotheker of drogist dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts. 

Slik de tablet zo snel mogelijk. Het liefst binnen 12 uur, maar in ieder geval niet later dan 72 uur (3 dagen) nadat je onbeschermde seks heeft gehad. Stel het innemen van de tablet niet uit. Hoe sneller je de tablet na de onbeschermde seks inneemt, hoe beter het werkt. De tablet kan alleen voorkomen dat je zwanger wordt, als je het inneemt binnen 72 uur na onbeschermde seks.

 • Dit middel kan op elk moment van uw menstruatiecyclus worden ingenomen, ervan uitgaande dat je niet al zwanger bent of denkt dat je zwanger zou kunnen zijn. De tablet niet kauwen, maar in zijn geheel doorslikken met water.
 • Als je één van de geneesmiddelen gebruikt die ervoor kunnen zorgen dat dit middel minder goed werkt (zie bijsluiter in de rubriek “Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?”) of als je in de afgelopen 4 weken één van deze geneesmiddelen heeft gebruikt, dan kan dit middel minder geschikt voor je zijn. Je arts kan dan een ander noodanticonceptiemiddel voorschrijven, zoals een koperspiraaltje (Cu-IUD). Als een koperspiraaltje geen optie
  is of als je niet onmiddellijk naar een arts kunt gaan, neem dan twee keer zoveel van dit middel in (dus op hetzelfde moment alle tabletten innemen).
 • Als je al een regelmatige anticonceptiemethode gebruikt zoals de anticonceptiepil, dan kun je die op het gebruikelijke tijdstip blijven innemen.

Als je na het gebruik van dit middel weer onbeschermde geslachtsgemeenschap hebt (ook als dit tijdens dezelfde menstruatiecyclus is), heeft de tablet geen anticonceptieve werking en bestaat er opnieuw een risico op zwangerschap.
Neem contact op met je huisarts indien er meer dan 72 uur is verstreken sinds de onbeschermde geslachtsgemeenschap. Hij/zij kan ter voorkoming van een zwangerschap een koperhoudend spiraaltje plaatsen (dit kan tot en met de 5e dag na de onbeschermde geslachtsgemeenschap) of adviseren over andere mogelijkheden.  

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is levonorgestrel. Iedere tablet bevat 1500 microgram (1,5 mg) levonorgestrel.
De andere stoffen in dit middel zijn: microkristallijne cellulose, lactose monohydraat, poloxameer 188, croscarmellosenatrium en magnesiumstearaat.  

Productinformatie over Sandoz Isteranda 1,5mg

 • Merk: Sandoz
 • Ean: 8712371014402
 • Artikel: 1028-914
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs