Healthypharm Pantoprazol 20 mg 14 tabletten

Op voorraad
4,49

Healthypharm Pantoprazol 20 mg 

Healtypharm Pantoprazol wordt gebruikt voor de kortdurende behandeling van refluxklachten (bijvoorbeeld brandend maagzuur, zure oprispingen) bij volwassenen. Deze maagzuurremmer  behoort tot de zogeheten protonpompremmers. Healtypharm Pantoprazol zorgt ervoor dat de 'pomp' die het maagzuur produceert geblokkeerd wordt. Zo wordt de hoeveelheid zuur in de maag verminderd.
Behalve tegen brandend maagzuur wordt Pantoprazol ook gebruikt bij maag- en darmzweren. Daarnaast helpt Pantoprazol te voorkomen dat er maagklachten ontstaan bij gebruik van medicijnen die je maag kunnen beschadigen zoals NSAID's.

  • Vermindert de aanmaak van zuur in de maag
  • Blokkeert de ‘pomp’ die maagzuur produceert
  • Beschermt de maag bij gebruik van NSAID's
  • Geschikt voor 18 jaar en ouder

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632048713
Registratienummer 105945
Productnaam Healthypharm Pantoprazol
Registratiecode RVG
ATC-code A02BC02
Netto inhoud 14 ST
GPC-nummer 10000863
GPC-omschrijving Maagzuur/indigestie/flatulentie
Dosering 1
Maximale dagdosering 1
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Neem de tablet in voor een maaltijd, iedere dag op hetzelfde tijdstip; in zijn geheel doorslikken met wat water. De tablet niet kauwen of breken. Tenminste 2-3 dagen achtereen gebruiken. Bij geen verbetering klachten binnen 2 weken, overleg met arts. Niet langer dan 4 weken achtereen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Tabletten verpakt in flessen na opening nog 3 maanden houdbaar.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel geeft risico op bijwerkingen (zoals botontkalking, darminfecties en nierfalen) bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. Pantoprazol kan de bloedstolling ontregelen. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte leverfunctie of aangeboren hartritmestoornissen zonder overleg met een arts. - Tabletten niet kauwen of fijnmaken, maar in zijn geheel innemen. - Niet ineens stoppen met dit middel als u het medicijn meer dan 8 weken heeft gebruikt. Dan rustig afbouwen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Brandend maagzuur en zure oprispingen.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Allergie voor pantoprazol, andere protonpompremmers of sojalecithine. Gebruik geneesmiddel dat atazanavir bevat. Dit middel is niet bedoeld voor personen jonger dan 18 jaar, tijdens de zwangerschap of geven van borstvoeding.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Leverproblemen of geelzucht,onder behandeling indigestie of maagzuur, 55 jaar of ouder, endoscopie of ademhalingstest. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, uitgezonderd maagzuurbinders (antacida), zie bijsluiter. Kan duizeligheid en verstoord zicht veroorzaken. Intolerantie bepaalde suikers. Allergie pinda's of soja. Niet langer dan 4 weken gebruiken.
Huisarts Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Werkzame stoffen Pantoprazol 20 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Neem Maagzuurtabletten Pantoprazol HTP 20 mg exact in zoals beschreven in de bijsluiter. Raadpleeg bij twijfel je arts of apotheker. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Volwassenen vanaf 18 jaar:
Neem één tablet per dag. Overschrijd deze aanbevolen dosis van dagelijks 20 mg pantoprazol niet. Je dient dit geneesmiddel minstens 2-3 opeenvolgende dagen in te nemen. Stop met de inname van Maagzuurtabletten Pantoprazol HTP 20 mg als je volledig symptoomvrij bent. Je kan verlichting ervaren van de symptomen van zure oprispingen en brandend maagzuur na ongeveer één dag behandeling met Maagzuurtabletten Pantoprazol HTP 20 mg. 
Als je na 2 weken continue inname van dit geneesmiddel geen verliching van symptomen heeft, raadpleeg dan je arts. Neem Maagzuurtabletten Pantoprazol HTP 20 mg niet langer dan 4 weken in zonder je arts te raadplegen.

Neem de tabletten 1 uur vóór een maaltijd in, zonder te kauwen of te breken, en slik ze met wat water in hun geheel door. Dit geneesmiddel is niet bedoeld om onmiddellijke verlichting te brengen.

Kinderen en adolescenten
Maagzuurtabletten Pantoprazol HTP wordt niet aanbevolen voor kinderen en adolescenten onder de 18 jaar. 

Welke stoffen zitten er in dit middel?

Het werkzame bestanddeel is: pantoprazol.
Elke maagsapresistente tablet bevat 20 mg pantoprazol (als pantoprazolnatriumsesquihydraat).
De hulpstoffen zijn:
Tabletkern Maltitol (E 965), crospovidon type B, natriumcarmellose, watervrij natriumcarbonaat (E 500), calciumstearaat
Tabletomhulling Polyvinyl alcohol, talk (E 553b), titaandioxide (E 171), macrogol 3350, soyalecithine, geel ijzeroxide (E 172), watervrij natriumcarbonaat (E 500), methacrylzuur-ethylacrylaat copolymeer (1:1), triethylcitraat (E 1505)

Productinformatie over Healthypharm Pantoprazol 20 mg