Healthypharm Wormkuur/mebendazol 100 mg 6 tabletten

Op voorraad
2,59

Healthypharm Wormkuur/Mebendazol 6 tabletten

Mebendazol is een middel dat wormpjes kan doden. Het is werkzaam tegen infecties van aarsmaden, spoelwormen, zweep- en mijnwormen. Mebendazol doodt zowel wormen, larven als eieren. Wormkuurtabletten HTP Mebendazol 100 mg behoort tot de groep van geneesmiddelen die anthelmintica wordt genoemd. 

 • Doodt zowel wormen, larven als eieren
 • Voor kinderen vanaf 2 jaar en voor volwassenen
 • Je mag Mebendazol gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632081796
Registratienummer 20655=57042
Productnaam Wormkuurtabletten HTP mebendazol 100 mg
Registratiecode RVG
ATC-code P02CA01
Netto inhoud 6 ST
GPC-nummer 10000867
GPC-omschrijving Worminfecties/ontwormingpreparaten
Dosering 1
Maximale dagdosering 2, afhankelijk worminfectie
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Bij aarsmaden na 14 dagen behandeling herhalen; bij infecties met spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen adviesdosering 3 dagen achtereen toepassen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. Overleg voor gebruik eerst met arts bij zwangerschap of borstvoeding en bij gebruik metronidazol.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Te gebruiken bij infecties door aarsmaden, spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Niet i.c.m andere geneesmiddelen. Raadpleeg een arts indien de verschijnselen verergeren of binnen 14 dagen niet verbeteren.
Huisarts Bij andere wormen dan aarsmaden of spoelwormen. Aarsmaden: dunne, bleekgele/witte bewegende wormpjes die 0.5-1 cm lang zijn. Ze geven vaak jeuk in de bilspleet. Bij aarsmaden: als 2 weken na de tweede dosis mebendazol de wormen niet weg zijn terwijl goede hygiënische maatregelen zijn genomen. Spoelwormen: dikke ronde worm(en) van 10-30 cm lang en 3-6 mm dik. Bij spoelwormen: als 2 weken na een herhaalde behandeling met mebendazol de wormen niet weg zijn. Zwangere vrouwen en kinderen met een worminfectie anders dan aarsmaden en als hygiënische maatregelen niet hebben gewerkt.
Werkzame stoffen Mebendazol 100 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ter bestrijding van wormpjes

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Lees voor de juiste doseringen de bijsluiter. Aanbevolen dosering niet overschrijden.
De onderstaande dosering geldt zowel voor kinderen vanaf 2 jaar als voor volwassenen. Er hoeft geen speciaal dieet of laxeermiddel te worden voorgeschreven. Indien de worminfectie gepaard gaat met diarree, dient men tegelijkertijd de verschijnselen hiervan te behandelen. Als meer gezinsleden wormpjes hebben, moeten alle gezinsleden een wormenkuur nemen.

Infecties met aarsmaden: 1 tablet en na 14 dagen opnieuw 1 tablet, zonodig iedere 14 dagen herhalen.
Infecties met spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen: 1 tablet 's morgens en 1 tablet 's avonds, gedurende 3 opeenvolgende dagen.
Indien na drie weken geen volledige genezing is verkregen, dient de behandeling te worden herhaald

Iname:
Innemen met een glas water. U mag het middel innemen op elk moment van de dag. Als u het meerdere dagen moet gebruiken, kunt u het beste vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis. Als u het één keer per dag gebruikt: bij voorkeur 's ochtends. Als u het twee keer per dag gebruikt: 's ochtends en 's avonds. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Hoe lang:
Aarsmaden. Twee doses met een tussenpoos van twee weken zijn meestal voldoende. Dus op dag 1 en op dag 15. Zijn ze dan nog niet verdwenen, dan kunt u na twee weken opnieuw een dosis gebruiken. Overleg dan wel met uw arts of uw apotheek.
Spoelwormen, zweepwormen en mijnwormen. De kuur duurt meestal drie dagen met twee doses per dag, 's ochtends en 's avonds. Deze kuur kunt u na drie weken herhalen, als u na die tijd nog wormen in de ontlasting vindt.
Lintworm. De kuur duurt meestal enkele maanden tot enkele jaren.
Overige worminfecties. Afhankelijk van de soort duurt de kuur drie tot dertig dagen, soms wel enkele maanden. U mag dat alleen doen na overleg met uw arts.

Samenstelling

Mebendazol, lactosemonohydraat, aardappelzetmeel, saccharoide-natrium, natriumzetmeelglycolaat, polyvidon (E1201), talk (E553b), colloidaal watervrij siliciumdioxide (E551), magnesiumstearaat (E470b), sinaasappelsmaakstof, zonnegeel FCF Aluminiumlak (E 110).

Adviezen bij wormpjes

Wormpjes verdwijnen vanzelf als er geen eitjes meer in uw mond komen. Meestal binnen 4 tot 6 weken. Goede hygiëne is belangrijk voor alle gezinsleden. Hierdoor verdwijnen de eitjes uit uw huis. Zo voorkomt u dat u steeds weer uzelf of anderen besmet.

Dit zijn de adviezen:

 • Krab niet rond de anus. Als uw kind toch gekrabd heeft moet het de handen goed wassen.
 • Was de handen na elk toiletbezoek en voor het eten.
 • Knip nagels kort.
 • Gebruik elke dag een schone handdoek en/of washand.
 • Trek elke dag schoon ondergoed en slaapkleding aan.
 • Was kleding en beddengoed op minimaal 60 °C.
 • Stofzuig het liefst elke dag, ook in uw slaapkamer.
 • Maak plekken die in huis vaak worden aangeraakt goed schoon, zoals deurknoppen, kastdeuren, speelgoed, kranen, toiletspoelknop, toiletbril.

Productinformatie over Healthypharm Wormkuur/mebendazol 100 mg