Bench Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 8 van 8

Beeztees Hondenbench 2 Deurs Zwart
Beeztees Hondenbench 2 Deurs Zwart
78 x 55 x 61 cm
0
Morgen in huis 17% korting
Beeztees Hondenbench 2 Deurs Zwart
Beeztees Hondenbench 2 Deurs Zwart
89 x 60 x 66 cm
0
Morgen in huis 7% korting
Beeztees Hondenbench 2 Deurs Zwart
Beeztees Hondenbench 2 Deurs Zwart
109 x 69 x 75 cm
0
Morgen in huis 9% korting
Pawise Play Pen Puppyren Large
Pawise Play Pen Puppyren Large
91 x 60 cm
0
Morgen in huis 38% korting
Pawise Play Pen Puppyren Small
Pawise Play Pen Puppyren Small
60 x 60 cm
0
Morgen in huis 21% korting
Boon Draadkooi met Deur en Schuifdeur Zwart
Boon Draadkooi met Deur en Schuifdeur Zwart
62 x 44 x 50 cm
0
Morgen in huis 27% korting
Boon Draadkooi met Deur en Schuifdeur Zwart
Boon Draadkooi met Deur en Schuifdeur Zwart
92 x 57 x 64 cm
0
Morgen in huis 16% korting
Boon Draadkooi Onderzetters
Boon Draadkooi Onderzetters
4 stuks
0
Morgen in huis 17% korting

Hondenbench

Een hondenbench zorgt ervoor dat jouw hond zijn eigen plek in huis heeft. Een bench is een plek waar je hond veilig en rustig kan liggen. 

Voor welke honden is de bench geschikt?

Naast het feit dat de bench voor je hond een eigen plekje biedt, is een hondenbench ook erg praktisch bij de opvoeding van de pup. De bench kan ondersteuning bieden bij zindelijkheid- en verlatingsangsttraining. Ook handig als je pup nog in de sloopperiode zit en je wilt voorkomen dat je interieur hiervan de dupe wordt als je even weg bent. Daarnaast is een bench voor honden ook perfect voor onzekere honden, honden die moeilijk alleen kunnen zijn en gezinnen met jonge kinderen. Een bench is ook ideaal om je hond mee te vervoeren, bijvoorbeeld in de auto als je op vakantie of naar de dierenarts gaat.

De juiste maat bench

De juiste maat is groot genoeg voor je hond om in te kunnen bewegen, zonder dat je je hond téveel ruimte geeft. Je hond moet rechtop kunnen zitten zonder zijn hoofd te stoten en moet zich gemakkelijk om kunnen draaien en probleemloos op zijn zij kunnen gaan liggen met zijn poten uitgestrekt. Veel mensen kopen een te grote bench, wat natuurlijk heel goed bedoeld is, maar hierdoor mist hij zijn doel. Als je een bench gebruikt voor huistraining, wil je voorkomen dat je hond deze zal gebruiken als toilet. Als de bench groot genoeg is om de ene kant te gebruiken als toilet en de andere kant als slaapplaats, werk je in de hand dat je hond de bench als toilet zal gebruiken. Daarbij biedt een te grote bench niet het gevoel van veiligheid en geborgenheid, waar deze juist voor bedoeld is.

Je hond opmeten

Stap 1: Zorg ervoor dat je hond op alle vier zijn poten staat en meet hem op van het puntje van zijn neus tot de aanhechting van zijn staart. Tel hier zo'n 5 tot 10 centimeter bij op en je hebt de perfecte lengte, zodat je hond zich kan uitrekken en bewegen, zonder dat hij teveel ruimte heeft.

Stap 2: Sommige honden zijn zittend langer dan staand. In zo'n geval laat je je hond rechtop zitten en meet je je hond van de vloer tot aan het puntje van zijn neus/de bovenkant van zijn hoofd. Tel ook hier zo'n 5 tot 10 centimeter bij op en je hebt de juiste hoogte.

Met deze afmetingen kun je een geschikte bench aanschaffen. De breedte zal in verhouding zijn met de afmetingen van de lengte en hoogte, dus hier hoef je je geen zorgen om te maken.

Verschillende materialen

Er zijn verschillende soorten benches verkrijgbaar, zoals van metaal, plastic en van stof. Totdat je hond volledig getraind en is voorbij de periode is waarin ze continu willen kauwen, is een metalen bench het handigst. Daarnaast zijn deze het makkelijkst om schoon te maken, hebben ze een ontzettend lange levensduur en kunnen ze niet kapot gekauwd worden. Ze kunnen vaak ook ingeklapt worden en zijn daardoor vrij makkelijk te vervoeren. Metalen benches zijn niet overdekt en bieden dus een minder gevoel van bescherming/veiligheid, dit is gemakkelijk op te lossen met een hoes of deken. Een stoffen bench is erg gemakkelijk mee te nemen en handig om t gebruiken op vakantie, training of een wedstrijd.

Hondenbench accessoires

Naast de bench is het verstandig om een aantal accessoires te kopen, zoals een bench hoes. Deze zorgt ervoor dat je hond zonder licht een dutje kan doen. Bovendien geef je met een bench hoes je hond privacy en geborgenheid. De hoezen zijn gemakkelijk te reinigen en gemaakt van duurzaam en stevig materiaal.

Vergroot daarnaast het comfort van de bench met een benchmat of benchmatras. De Bench matten en matrassen zorgen er voor dat je hond comfortabel kan liggen doordat hij een zachte ondergrond heeft. Meet voordat je een keuze maakt de bench op. Plein heeft matten en matrassen in verschillende afmetingen en diktes in diverse kleuren die perfect passen in de verschillende hondenbenches.

Autobench

De autobench of reisbench maakt het mogelijk om je hond gemakkelijk en veilig te vervoeren. Ideaal als je naar de dierenarts gaat of als je met de auto op vakantie gaat. De autobench is comfortabel, makkelijk te gebruiken en eenvoudig schoon te maken. Op Plein vind je verschillende groottes en afmetingen zodat je zeker weet dat de autobench groot en comfortabel genoeg is om je hond mee te vervoeren.

Hondenbench kopen op Plein

Bij Plein, de online dierenspeciaalzaak, vind je een breed assortiment hondenbenches van bekende merken als Adori en Petcomfort. De benches zijn verkrijgbaar in diverse maten zodat je altijd de juiste grootte kan kiezen voor jouw hond. Het is belangrijk dat je hond makkelijk kan staan, omdraaien en liggen in de bench: kortom dat hij voldoende ruimte heeft. Met de juiste bench grootte zal hij zich prettig voelen in zijn bench.