Mattisson Keltisch Zeezout Grof komt uit de regio Guerande in Bretagne, Frankrijk. Het zout is ongewassen en ongeraffineerd, waardoor de natuurlijke eigenschappen behouden blijven. Mattisson Celtic Sea Salt Coarse wordt gewonnen uit de onderste laag van het zoutbed, waar het in contact is geweest met klei. Dit geeft het een lager NaCl-gehalte, een zachte smaak, een grijzige kleur en een grove structuur. Het is ideaal voor gebruik tijdens het bereiden van maaltijden.
Mattisson Celtic Sea Salt Coarse is uitermate geschikt om tijdens de bereiding van voedingsmiddelen te gebruiken.
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik houden van jonge kinderen.
100% Natuurlijk Keltisch Zeezout.
Vrij van allergenen.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 1317 kJ / 312,8 kcal |
Vet | 5,2 gram |
waarvan verzadigd | 0,8 gram |
Koolhydraten | 45,1 gram |
waarvan suikers | 2,6 gram |
Voedingsvezels | 29,1 gram |
Eiwitten | 7,1 gram |
Zout | 0,2 gram |
Chloride | 56 gram |
Zout | 35 gram |
Sulfaat | 1,6 gram |
IJzer | 0,8 gram |
Zink | 0,6 gram |
Magnesium | 0,5 gram |
Calcium | 0,3 gram |
Kalium/Potassium | 0,2 gram |
Jodium | 53 mcg |