Metamucil Orange 30 sachets

12,99

Suikervrij en glutenvrij

Metamucil Orange gebruik je bij terugkerende of langdurige verstopping. Metamucil Suikervrij vermengt zich met de
darminhoud en heeft het vermogen om water op te nemen. Zo wordt de ontlasting een zachte, niet irriterende vulling van de darm gezorgd, wat de werking van de darm stimuleert en dus de stoelgang bevorderd.

 • Bevordert de stoelgang
 • Sinaasappelsmaak
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar
 • Metamucil Orange is geschikt voor diabetici.
 • Sachets

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5410076579341
Registratienummer 13963
Productnaam Metamucil suikervrij sachets orange
Registratiecode RVG
ATC-code A06AC01
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000866
GPC-omschrijving Laxeer
Dosering 1
Maximale dagdosering 2-3, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Inhoud sachet in glas doen, langzaam vullen met water, goed roeren en onmiddellijk opdrinken; probeer inademen poeder tijdens oplossen te vermijden. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Na iedere dosis een extra glas water drinken. In totaal minimaal 1 liter vocht extra per dag drinken. - Niet innemen vlak voor naar bed gaan. - Niet langdurig gebruiken. - Kijk in de bijsluiter als u ook andere middelen gebruikt: het kan zijn dat u er een bepaalde tijd moet zitten tussen inname van dit middel en andere medicijnen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Sachet
Te gebruiken bij Langdurige of steeds terugkerende verstopping.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Plotseling optredende buikpijn of verandering in stoelgang, vernauwing (obstructie) darm, beknelde ontlasting, de stofwisselingsziekte fenylketonurie bij zwangeren en kinderen. Kinderen jonger dan 6 jaar.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruiksbeperking Niet gelijktijdig innemen met andere medicijnen, maar een half uur voor of na toediening.
Huisarts Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).
Werkzame stoffen Ispaghula husk anhydricum 3.4 gram
Document Bijsluiter
Hulpstoffen :
Aspartaam (E 951) Dit middel bevat aspartaam, dit is een bron van fenylalanine. Het kan schadelijk zijn als u fenylketonurie (PKU) heeft, een zeldzame erfelijke aandoening waarbij fenylalanine zich ophoopt doordat het lichaam dit niet goed kan omzetten.
Azokleurstoffen Dit middel bevat azokleurstoffen. Deze kunnen een allergische reactie veroorzaken.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik:

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals de arts of apotheker je dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of apotheker.

 • De aanbevolen dosering voor volwassenen en kinderen boven de 12 jaar is:
  Ėén tot drie keer per dag een sachet.
 • Gebruik bij kinderen:
  Kinderen 6-12 jaar: Twee keer per dag een sachet.
  Kinderen jonger dan 6 jaar: Op voorschrift van uw arts.

Toediening: 1. Doe de inhoud van een sachet in een glas. Vul het glas langzaam met koud water of een andere vloeistof (geen melk). 2. Goed roeren en onmiddellijk opdrinken. 3. Neem na iedere dosis een extra glas vocht. Let op! dat je tijdens het oplossen van het middel inademing van het poeder probeert te vermijden.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

 • De werkzame stof in dit middel is ispaghula husk anhydricum 3,4g/sachet.
 • De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn: watervrij citroenzuur (E330), citrussmaakstof (voor Metamucil Suikervrij Lemon) of sinasappelsmaak (voor Metamucil Suikervrij Orange), aspartaam, maltodextrine en oranjegeel-S (E110)

Extra informatie:

 • Metamucil Orange bevat aspertaam. Aspartaam wordt o.a. omgezet in fenylalanine.
 • Metamucil Orange is geschikt voor diabetici.
 • In de bijsluiter van Metamucil Orange staan risico's waarschuwingen, contra indicatie's en andere nuttige informatie. Lees daarom altijd voor gebruik de bijsluiter om zeker te weten dat deze informatie niet voor jou van toepassing is.

Productinformatie over Metamucil Orange

 • Merk: Metamucil
 • Ean: 5410076579341
 • Artikel: 729-390