Carelastin Neusspray bij Hooikoorts 10 ml

Verlichting bij hooikoorts
Op voorraad
14,95
Verlichting bij hooikoorts

Carelastin Neusspray bij Allergie

Carelastin neusspray is een geneesmiddel dat snel de symptomen van hooikoorts, huisstofmijtallergie of huisdierenallergie, zoals niezen, een loopneus, verstopte neus en jeuk verlicht. Carelastin neusspray werkt snel en langdurig: binnen 15 minuten en tot 12 uur lang.
De werkzame stof in dit geneesmiddel is azelastine. Dit is een sterk langwerkend anti-allergisch middel (antihistaminicum) wat effectief symptomen bestrijdt en voorkomt. 

 • Werkt binnen 15 minuten
 • Langdurig effectief (tot 12 uur)
 • Mag langdurig gebruikt worden, totdat de symptomen zijn verdwenen
 • Ook geschikt voor kinderen (vanaf 6 jaar)
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712207080175
Registratienummer 26128
Productnaam Carelastin Azelastine neusspray
Registratiecode RVG
ATC-code R01AC03
Netto inhoud 10 ML
Dosering 2x per dag 1 spray in ieder neusgat
Maximale dagdosering 2x per 24 uur
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik de neus goed snuiten. Pompje bij eerste gebruik paar keer indrukken tot nevel komt. Spray 1x in ieder neusgat en houdt het hoofd daarbij rechtop. De werking houdt ongeveer 12 uur aan. Dit middel kan gebruikt worden tot de klachten zijn verdwenen. Wordt bij gebruik de klachten niet minder of ze komen terug, raadpleeg dan arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking en inhoud achter ' Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Kortdurend gebruik is veilig bij borstvoeding, maar dan kan de moedermelk een bittere smaak geven.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Te gebruiken bij overgevoeligheidsreacties van het neusslijmvlies (allergische rhinitis), ter verlichting van de verschijnselen zoals niezen, loopneus, branderig gevoel en jeuk.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Het gebruik van azelastine neusspray kan leiden tot vermoeidheid, lusteloosheid, uitputting, duizeligheid of zwakheid. Houd hier rekening mee bij het besturen van auto's en het bedienen van machines. Alcohol kan dit effect versterken.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Azelastinehydrochloride 1 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Toepassing van Carelastin neusspray 

Je gebruikt Carelastin bij:

 • Hooikoorts
 • Huisstofmijtallergie
 • Huisdierenallergie

Als je last hebt van verstopte neus, loopneus, jeukende neus of niezen.

Dosering en gebruik

Carelastin neusspray werkt al binnen 15 minuten. Op het moment dat je de eerste allergieklachten voelt, kan Carelastin neusspray snel verlichting bieden. Carelastin neusspray blijft tot 12 uur werkzaam, dus als je het twee keer per dag aanbrengt in je neus heb je de hele dag (24 uur lang) minder last van je hooikoortsklachten.

Gebruik Carelastin neusspray bijvoorbeeld direct ’s morgens als je wakker bent. Als je het ‘s avonds voordat je gaat slapen nog een keer gebruikt, heb je ’s nachts tijdens het slapen ook minder last van symptomen.

 1. Als je de spray voor het eerst gebruikt, moet je het pompje een paar maal indrukken, totdat er een fijne nevel uitkomt. De spraykamer kan zich dan vullen met de oplossing. De volgende keren is dit niet meer nodig.
 2. Snuit vooraf de neus.
 3. Schud het flesje enkele keren om de inhoud te mengen.
 4. Houd uw hoofd rechtop, breng de tuit in één neusgat, houd het andere neusgat dicht en druk het pompje eenmaal in. Snuif de vloeistof gelijktijdig op, zodat het medicijn diep in de neus komt.
 5. Het overtollige slijm niet doorslikken, maar uitspugen.
 6. Na gebruik de spraykop afspoelen en afdrogen.


Het flesje is na openen 6 maanden houdbaar. Je kunt op de verpakking noteren wanneer je het heeft aangebroken.
Aan bevolen dosering niet overschrijden.
Lees voor gebruik de bijsluiter

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is azelastinehydrochloride 1mg/ml (Eén toediening (0,14 ml) bevat 0,14 mg azelastinehydrochloride.)
Hulpstoffen: methylhydroxypropylcellulose, natriumedetaat, citroenzuur watervrij, natriumfosfaat-12 H2O, natriumchloride en demi water.

Hoe werkt Carelastin neusspray?

Carelastin neusspray heeft een effectieve werking dankzij de werkzame stof azelastine. Dit is een sterk langwerkend anti-allergisch middel (antihistaminicum) wat effectief symptomen verlicht. De werkzame stof wordt in de neus aangebracht en opgenomen, waarna deze zijn werk kan gaan doen. Je voelt binnen 15 minuten verlichting van je allergieklachten.
Een antihistaminicum is een middel dat de werking van de lichaamseigen stof histamine onderdrukt. De stof histamine is verantwoordelijk voor het ontstaan van allergische reacties.
De stof azelastine die in Carelastin neusspray zit, werkt op twee manieren om je allergiesymptomen te behandelen:

 • Het blokkeert de binding van histamine aan de receptor. Hierdoor worden allergiesymptomen verminderd.
 • Het remt het vrijgeven van histamine door bepaalde cellen (mestcellen). Dit helpt bij het voorkomen van nieuwe allergiesymptomen.

Aanvullende informatie

 • Niet gebruiken wanneer u allergisch bent voor één van de stoffen in dit medicijn.
 • Raadpleeg je huisarts bij zwangerschap of borstvoeding
 • geschikt vanaf 6 jaar
 • Niet innemen via de mond.
 • Nasaal gebruik.
 • Niet in de koelkast of vriezer bewaren.
 • Na eerste opening nog 6 maanden houdbaar.

Productinformatie over Carelastin Neusspray bij Hooikoorts

 • Merk: Carelastin
 • Ean: 8712207080175
 • Artikel: 1018-733
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs