Nicorette Suikervrij Kauwgom 2 mg Fresh Fruit 30 stuks

Op voorraad
7,79

Nicorette Suikervrij Kauwgom 2 mg Fresh Fruit

Nicorette Suikervrij Kauwgom 2 mg Fresh Fruit is geschikt voor rokers die een meer flexibele benadering willen om hun zin in roken te bedwingen, wanneer en waar ze het nodig hebben.

  • Geschikt voor rokers die een meer flexibele benadering willen
  • Verminderd ontwenningsverschijnselen
  • Kauwgom met fruit smaak
  • Suikervrij

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 3574661243580
Registratienummer 32548
Productnaam Nicorette kauwgom 2 mg Fresh Fruit
Registratiecode RVG
ATC-code N07BA01
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000682
GPC-omschrijving Anti-rook middelen
Dosering 1, naar behoefte
Maximale dagdosering 14
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Gebruik 15 minuten voor en tijdens het kauwen geen zure dranken; langzaam en met tussenpozen kauwen, na ongeveer 30 minuten is alle beschikbare nicotine vrijgekomen. Niet langer dan 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Niet gebruiken bij ontstekingen in mond, keel of slokdarm. - Zonder overleg met arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. - Buiten bereik van kinderen bewaren. - Geen koffie, vruchtensap of frisdrank drinken gedurende 15 minuten voor en tijdens het gebruik. - Langzaam kauwen op de kauwgom.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Kauwgom
Te gebruiken bij Te gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ernstige hartaandoening, recente hersenbloeding, ontsteking mond, keel of slokdarm.
Zwangerschap Overleg arts
Borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts bij hart of vaatklachten, allergische reacties, lever- of nieraandoening, diabetes, overactieve schildklier, tumor bijniermerg, maagzweer, slokdarmontsteking. Intolerantie bepaalde suikers. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.
Werkzame stoffen Nicotine 2 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij stoppen met roken

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Kauwgum om te stoppen met roken

Nicorette kauwgom is zowel aangewezen voor de methode van de 'directe rookstop' als voor 'stapsgewijs stoppen met roken'.

Hoe werkt Nicorette kauwgom?

Nicorette kauwgom bevat nicotine voor therapeutisch gebruik: minder dan in een sigaret, maar in een voldoende grote hoeveelheid om u te helpen uw onthoudingsverschijnselen onder controle te houden.

Hoe gebruikt u deze kauwgom?

Het is belangrijk deze kauwgom correct te gebruiken door de juiste kauwtechniek toe te passen: - kauw langzaam gedurende 10 seconden - "parkeer" de kauwgom tussen tandvlees en wang gedurende 1 minuut - herhaal dit gedurende ongeveer 30 minuten. - Welke dosering moet u volgen? U kiest de kauwgom 2 of 4 mg naargelang uw verslaving. Nicorette kauwgom moet langzaam worden gekauwd, volgens de instructies. Wanneer u minder dan 20 sigaretten per dag rookt, raden wij Nicorette kauwgom 2 mg aan. Wanneer u meer dan 20 sigaretten per dag rookt, raden wij Nicorette kauwgom 4 mg aan.

STOPPEN MET ROKEN

U moet volledig stoppen met roken.In de meeste gevallen volstaan 10 kauwgommen per dag. Maximum 14 kauwgommen per dag.De behandeling duurt normaal gezien minstens 3 maanden. Verminder na die eerste periode het aantal kauwgommen per dag geleidelijk aan. Stop met de behandeling zodra 1 à 2 kauwgommen volstaan.

MINDER GAAN ROKEN

Wissel, in de mate van het mogelijke, sigaretten af met kauwgom. Gebruik de kauwgom zodra u zin krijgt om te roken. Gebruik elke dag voldoende kauwgommen, maximaal 14 stuks. U moet het aantal sigaretten blijven afbouwen totdat u volledig gestopt bent. Vervolgens bouwt u geleidelijk het aantal kauwgommen af. Stop met de behandeling van zodra 1 à 2 kauwgommen volstaan. Als u er na 6 weken niet in geslaagd bent minder te roken, vraag dan advies aan een professional in de gezondheidszorg, een drogist, een apotheker of een verpleegkundige. Als u er na 9 maanden niet in geslaagd bent om te stoppen met roken, vraag dan advies aan een professional in de gezondheidszorg, een drogist, een apotheker of een verpleegkundige.

Productinformatie over Nicorette Suikervrij Kauwgom 2 mg Fresh Fruit

  • Merk: Nicorette
  • Ean: 3574661243580
  • Artikel: 759-575