Nicorette Suikervrij Kauwgom Menthol Mint 2 mg 105 stuks

Op voorraad
25,99

Nicorette Suikervrij Kauwgom Menthol Mint 2 mg

Nicorette Suikervrij Kauwgom Menthol Mint 2 mg helpt je om te stoppen met roken. Nicorette suikervrij kauwgom wordt gebruikt om de sterke behoefte aan nicotine die mensen kunnen krijgen bij het stoppen met roken, te bestrijden. Nicorette Suikervrij Kauwgom helpt je op een flexibele manier te stoppen. Daarnaast kun je Nicorette Suikervrij Kauwgom ook gebruiken als je lang op plekken bent waar je niet mag roken zoals in het vliegtuig.

 • Geschikt voor rokers die een meer flexibele benadering willen
 • Verminderd ontwenningsverschijnselen
 • Kauwgom met mint smaak
 • Suikervrij
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 3574661243825
Registratienummer 104193
Productnaam Nicorette kauwgom 2 mg Menthol Mint
Registratiecode RVG
ATC-code N07BA01
Netto inhoud 105 ST
GPC-nummer 10000682
GPC-omschrijving Anti-rook middelen
Dosering 1, naar behoefte
Maximale dagdosering 14
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Gebruik 15 minuten voor en tijdens het kauwen geen zure dranken; langzaam en met tussenpozen kauwen, na ongeveer 30 minuten is alle beschikbare nicotine vrijgekomen. Niet langer dan 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Niet gebruiken bij ontstekingen in mond, keel of slokdarm. - Zonder overleg met arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. - Buiten bereik van kinderen bewaren. - Geen koffie, vruchtensap of frisdrank drinken gedurende 15 minuten voor en tijdens het gebruik. - Langzaam kauwen op de kauwgom.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Kauwgom
Te gebruiken bij Te gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ernstige hartaandoening, recente hersenbloeding, ontsteking mond, keel of slokdarm.
Zwangerschap Overleg arts
Borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts bij hart of vaatklachten, allergische reacties, lever- of nieraandoening, diabetes, overactieve schildklier, tumor bijniermerg, maagzweer, slokdarmontsteking. Intolerantie bepaalde suikers. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.
Werkzame stoffen Nicotine 2 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij stoppen met roken

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Stoppen met roken

Elke roker is verschillend en heeft andere behoeften om te stoppen met roken. Sommigen prefereren om ineens te stoppen, anderen kunnen dit niet en hebben daarom een andere methode nodig. Nicorette kauwgom biedt twee verschillende methoden aan om te stoppen met roken:

 • Direct stoppen
 • Flexibel, eerst minderen, dan stoppen.

Dosering:

Direct stoppen: Je neemt één kauwgom wanneer je de behoefte voelt om te roken.Waarschijnlijk heb je genoeg aan 14 kauwgommen per dag. Het risico om weer te gaan roken, is de eerste 3 tot 4 maanden het hoogst. Stop het gebruik van Nicorette Menthol Mint dus niet te vlug tijdens deze kritische periode. Eerst minderen, dan stoppen: Eerst minderen; Vervang zoveel mogelijk uw sigaret door een kauwgom. Uiteindelijk kun je dan volledig stoppen met roken.

Waarschuwing:

Nicorette Menthol Mint 2 mg mag niet gebruikt worden wanneer je;

 • Overgevoelig bent voor nicotine of andere bestanddelen van de kauwgom
 • Een ernstige hartaandoening hebt (een recent hartinfarct, hartritmestoornissen, beklemmend, pijnlijk gevoel op de borst), recent een hersenbloeding (beroerte) heeft gehad
 • Jonger dan 18 jaar bent

Overleg in geval van gezondheidsklachten, medicijngebruik, zwangerschap en de periode dat je borstvoeding geeft eerst met je arts of het verstandig is om met Nicorette kauwgom te stoppen met roken.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is nicotine (als nicotineresinaat).
Nicorette Menthol Mint 2 mg kauwgom bevat per kauwgom 2 mg nicotine in de vorm van een harscomplex.
De andere stoffen in dit middel zijn:
Nicorette Menthol Mint 2 mg kauwgom: gombasis (bevat BHT), xylitol (E967), pepermuntolie, watervrij natriumcarbonaat (E500), natriumbicarbonaat (E500), kalium acesulfaam (E950), levomenthol, licht magnesiumoxide (E530), mentholaroma ‘Winterfresh’, hypromellose (E464), sucralose (E955), polysorbaat 80 (E433), voorverstijfseld zetmeel, titaandioxide (E171), carnaubawas (E903) en talk (E553b). 

Productinformatie over Nicorette Suikervrij Kauwgom Menthol Mint 2 mg

 • Merk: Nicorette
 • Ean: 3574661243825
 • Artikel: 930-633
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs