Nicorette Kauwgom Menthol Mint 2 mg 105 stuks

Op voorraad
26,71
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Bestelling uiterlijk vrijdag in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Kauwgum met nicotine

Nicorette Menthol Mint helpt je om te stoppen met roken. Nicorette kauwgom wordt gebruikt om de sterke behoefte aan nicotine die mensen kunnen krijgen bij het stoppen met roken, te bestrijden. Nicorette kauwgom helpt je op een flexibele manier te stoppen.
Daarnaast kun je Nicorette Menthol Mint kauwgom ook gebruiken als je lang op plekken bent waar je niet mag roken zoals in het vliegtuig.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 3574661243825
Extra handel artikel aanduiding waarde 104193
Certificering Waarde N07BA01
Product naam Nicorette kauwgom 2 mg Menthol Mint
Registratiecode RVG
GPC Anti-rook middelen
Aanbevolen dosering 1, naar behoefte
Maximale dosering 14
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiks advies Gebruik 15 minuten voor en tijdens het kauwen geen zure dranken; langzaam en met tussenpozen kauwen, na ongeveer 30 minuten is alle beschikbare nicotine vrijgekomen. Niet langer dan 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar of zonder overleg met arts bij ontstekingen in mond, keel of slokdarm. Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. Geen koffie, vruchtensap of frisdrank drinken gedurende 15 minuten voor en tijdens gebruik. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Kauwgom
Gebruiksindicatie Hulpmiddel bij het stoppen met roken.
Contra-Gebruiksindicatie Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ernstige hartaandoening, recente hersenbloeding, ontsteking mond, keel of slokdarm.
Gebruik tijdens zwangerschap Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts bij hart of vaatklachten, allergische reacties, lever- of nieraandoening, diabetes, overactieve schildklier, tumor bijniermerg, maagzweer, slokdarmontsteking. Intolerantie bepaalde suikers. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts bezoeken Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.
Ingrediënten Nicotine 2 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij stoppen met roken

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Stoppen met roken

Elke roker is verschillend en heeft andere behoeften om te stoppen met roken. Sommigen prefereren om ineens te stoppen, anderen kunnen dit niet en hebben daarom een andere methode nodig. Nicorette kauwgom biedt twee verschillende methoden aan om te stoppen met roken:
 • Direct stoppen
 • Flexibel, eerst minderen, dan stoppen.

Dosering:

Direct stoppen: Je neemt één kauwgom wanneer je de behoefte voelt om te roken.Waarschijnlijk heb je genoeg aan 14 kauwgommen per dag. Het risico om weer te gaan roken, is de eerste 3 tot 4 maanden het hoogst. Stop het gebruik van Nicorette Menthol Mint dus niet te vlug tijdens deze kritische periode. Eerst minderen, dan stoppen: Eerst minderen; Vervang zoveel mogelijk uw sigaret door een kauwgom. Uiteindelijk kun je dan volledig stoppen met roken.

Waarschuwing:

Nicorette Menthol Mint 2 mg mag niet gebruikt worden wanneer je;
 • Overgevoelig bent voor nicotine of andere bestanddelen van de kauwgom
 • Een ernstige hartaandoening hebt (een recent hartinfarct, hartritmestoornissen, beklemmend, pijnlijk gevoel op de borst), recent een hersenbloeding (beroerte) heeft gehad
 • Jonger dan 18 jaar bent
Overleg in geval van gezondheidsklachten, medicijngebruik, zwangerschap en de periode dat je borstvoeding geeft eerst met je arts of het verstandig is om met Nicorette kauwgom te stoppen met roken.

Productinformatie over Nicorette Kauwgom Menthol Mint 2 mg

 • Merk: Nicorette
 • Ean: 3574661243825
 • Artikel: 930-633