Otrivin 1 mg/ml Xylometazoline HCI Neusspray 10 ml

Op voorraad
5,99

Otrivin Spray met 1 mg Xylometazoline

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken onder 12 jaar.

Otrivin Neusspray bij neusverkoudheid met verzachtend effect. Opent je verstopte neus snel en langdurig; Werkt al binnen 2 minuten bij een verstopte neus en houdt tot 12 uur lang aan;

 • Zorgt dat je gemakkelijk door je neus kunt ademhalen; De vochtinbrengende stoffen in de formule verzachten een droge en geïrriteerde neusholte.

Otrivin bevat Xylometazoline Hydrochloride. Xylometazoline opent uw neus door zwelling van de slijmvliezen te verminderen. Otrivin zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstopping. Het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus en helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor je gemakkelijker kan ademhalen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713177003010
Registratienummer 23970
Productnaam Otrivin XylometazolineHCL 1 mg/ml neusspray
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 1-2 sprays per neusgat
Maximale dagdosering 3x
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en spray in neusgat, knijp eenmaal in flacon en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussen toedieningen aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Verstopte neus.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Kortgeleden neusoperatie ondergaan en kinderen jonger dan 12 jaar.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen en mond. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken, raadpleeg arts als deze verschijnselen hinderlijk worden. Niet samen met middelen tegen depressiviteit, zie bijsluiter.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Bij neusverkoudheid

Otrivin Spray met 1 mg Xylometazoline mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Voor kinderen jonger dan 12 jaar heeft Otrivin heeft een neusspray met .05 mg Xylometazoline en zoutoplossingen.

Samenstelling:

Bevat 1 mg xylometazoline-hydrochloride per ml, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en sorbitol 70% (Hydraterende Formule)

Dosering:

Dosering: 1 keer sprayen in elk neusgat, 3 maal per dag.

Wat moet je verder nog weten over Otrivin Spray met 1 mg Xylometazoline?

 • Zoals met alle middelen die zwelling van het neusslijmvlies doen verminderen, mag Otrivin Neusspray niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden.
 • Overschrijd de aanbevolen dosering niet.
 • Om verspreiding van infecties te voorkomen, is het raadzaam om de spray slechts door 1 persoon te laten gebruiken.
 • Na opening mag de spray nog maximaal 30 dagen gebruikt worden. Noteer daarom de datum van eerste opening op het etiket.
 • Gebruik Otrivin Neusspray in overleg met een arts als je lijdt aan een hoge bloeddruk, hart en vaat ziekten, een overactieve schildklier, diabetes, prostaat of bijniermerg klachten of als je twijfelt of het product geschikt voor je is.
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft overleg dan met de verloskundige of arts of dit Otrivin product het meest geschikt voor je is.
 • Gebruik Otrivin Neusspray niet als je recent een neusoperatie hebt gehad, lijdt aan de oogziekte glaucoom (verhoogde oogboldruk), over gevoelig bent voor één van de bestanddelen of als je arts het gebruik van Otrivin neusspray afraadt.

Productinformatie over Otrivin 1 mg/ml Xylometazoline HCI Neusspray

 • Merk: Otrivin
 • Ean: 8713177003010
 • Artikel: 739-442