Otrivin 1 mg/ml Xylometazoline HCI Neusspray 10 ml

Op voorraad
5,09
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Bestelling uiterlijk woensdag in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Otrivin Spray met 1 mg Xylometazoline

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken onder 12 jaar.

Otrivin Neusspray bij neusverkoudheid met verzachtend effect. Opent je verstopte neus snel en langdurig; Werkt al binnen 2 minuten bij een verstopte neus en houdt tot 12 uur lang aan;

 • Zorgt dat je gemakkelijk door je neus kunt ademhalen; De vochtinbrengende stoffen in de formule verzachten een droge en geïrriteerde neusholte.

Otrivin bevat Xylometazoline Hydrochloride. Xylometazoline opent uw neus door zwelling van de slijmvliezen te verminderen. Otrivin zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstopping. Het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus en helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor je gemakkelijker kan ademhalen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 8713177003010
Extra handel artikel aanduiding waarde 23970
Certificering Waarde R01AA07
Product naam Otrivin neusspray Xynometazolinehcl 1 mg/ml
Registratiecode RVG
GPC Neusmiddelen
Aanbevolen dosering 1-2 sprays per neusgat
Maximale dosering 3x
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiks advies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en spray in neusgat, knijp eenmaal in flacon en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussen toedieningen aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaar Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Het is niet verstandig dit geneesmiddel langer dan 7 dagen te gebruiken, want dan beschadigt het slijmvlies. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking of vergrote prostaat.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Spray
Gebruiksindicatie Verstopte neus.
Contra-Gebruiksindicatie Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Kortgeleden neusoperatie ondergaan en kinderen jonger dan 12 jaar.
Gebruik tijdens zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen en mond. Glaucoom, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekte, schildklierziekte, suikerziekte. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Niet samen met middelen tegen depressiviteit, zie bijsluiter.
Huisarts bezoeken Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Ingrediënten Xylometazoline 1 mg/ml
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bij neusverkoudheid

Otrivin Spray met 1 mg Xylometazoline mag gebruikt worden vanaf 12 jaar. Voor kinderen jonger dan 12 jaar heeft Otrivin heeft een neusspray met .05 mg Xylometazoline en zoutoplossingen.

Samenstelling:

Bevat 1 mg xylometazoline-hydrochloride per ml, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en sorbitol 70% (Hydraterende Formule)

Dosering:

Dosering: 1 keer sprayen in elk neusgat, 3 maal per dag.

Wat moet je verder nog weten over Otrivin Spray met 1 mg Xylometazoline?

 • Zoals met alle middelen die zwelling van het neusslijmvlies doen verminderen, mag Otrivin Neusspray niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden.
 • Overschrijd de aanbevolen dosering niet.
 • Om verspreiding van infecties te voorkomen, is het raadzaam om de spray slechts door 1 persoon te laten gebruiken.
 • Na opening mag de spray nog maximaal 30 dagen gebruikt worden. Noteer daarom de datum van eerste opening op het etiket.
 • Gebruik Otrivin Neusspray in overleg met een arts als je lijdt aan een hoge bloeddruk, hart en vaat ziekten, een overactieve schildklier, diabetes, prostaat of bijniermerg klachten of als je twijfelt of het product geschikt voor je is.
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft overleg dan met de verloskundige of arts of dit Otrivin product het meest geschikt voor je is.
 • Gebruik Otrivin Neusspray niet als je recent een neusoperatie hebt gehad, lijdt aan de oogziekte glaucoom (verhoogde oogboldruk), over gevoelig bent voor één van de bestanddelen of als je arts het gebruik van Otrivin neusspray afraadt.

Productinformatie over Otrivin 1 mg/ml Xylometazoline HCI Neusspray

 • Merk: Otrivin
 • Ean: 8713177003010
 • Artikel: 739-442