Otrivin Neusspray Kinderen 2-12 jaar 0.5 mg Xylo 10 ml

Op voorraad
5,99

Spray bij neusverkoudheid voor kinderen vanaf 2 jaar

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Otrivin Neusspray Voor Kinderen opent de verstopte neus van je kindje snel en langdurig, waardoor het weer makkelijk door zijn of haar neusje kan ademhalen. De werking start al binnen 2 minuten en houdt tot 12 uur lang.

De spray bevat vochtinbrengende stoffen die droge en geïrriteerde neusholten verzachten. Gebruiken bij neusverstopping als gevolg van een neusverkoudheid. De spray bevat xylometazoline hydrochloride. Het verlicht snel neusverstopping door lokaal bloedvaten in de neusslijmvliezen te vernauwen, waardoor de zwelling afneemt en de neus wordt geopend. Om een mogelijke verspreiding van de infectie te voorkomen, mag het flesje slechts bij één kind gebruikt worden.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713177003058
Registratienummer 23968
Productnaam Otrivin XylometazolineHCL 0,5 mg/ml neusspray
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 1-2 sprays per neusgat, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 3x
Leeftijd 2-12 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, spray in neusgat en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussen toedieningen aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Verstopte neus.
Niet gebruiken bij 1- Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Indien kortgeleden neusoperatie ondergaan. Kinderen jonger dan 2 jaar.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen en mond. Glaucoom, hoge bloeddruk, hart- of vaatziekte, schildklierziekte, suikerziekte. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Niet samen met middelen tegen depressiviteit. Kinderen van 2-12 jaar onder toezicht ouders gebruiken.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 0.5 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Gebruik Otrivin neusspray voor kinderen bij neusverstopping als gevolg van een (neus) verkoudheid.

Dosering

Dosering: Altijd onder toezicht van ouder/verzorger en nooit meer dan 3 verstuivingen per toediening per neusgat. 2 t/m 6 jaar: 1 verstuiving in elk neusgat, 1 tot 3 maal per dag. Tussen twee toedieningen moet minimaal 8 tot 10 uur zitten. 6 t/m 12 jaar: 1 tot 2 verstuivingen in elk neusgat, 2 tot 3 maal per dag. Tussen twee toedieningen moet minimaal 8 tot 10 uur zitten.

Ingrediënten

 Otrivin Neusspray Voor Kinderen bevat het werkzame bestanddeel xylometazoline hydrochloride (0,5 mg/ml). Andere ingrediënten zijn dinatriumedetaat, benzalkoniumchloride, dinatriumfosfaat dodecahydraat, natriumwaterstoffosfaat monohydraat, natriumchloride, sorbitol 70%, methylhydroxypropylcellulose 4000 mPa.s en gezuiverd water. Let op!

  • Zoals met alle middelen die zwelling van het neusslijmvlies doen verminderen, mag Otrivin Neusspray Voor Kinderen niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden.
  • Overschrijd de aanbevolen dosering niet.
  • Om verspreiding van infecties te voorkomen, mag de spray slechts door 1 persoon gebruikt worden.
  • Na opening mag de spray nog maximaal 30 dagen gebruikt worden. Noteer daarom de datum van eerste opening op het etiket.
  • Gebruik Otrivin voor kinderen in overleg met een arts als de gebruiker lijdt aan een hoge bloeddruk, hart en vaat ziekten, een overactieve schildklier, diabetes, prostaat of bijniermergklachten of als u twijfelt of het product geschikt voor u is.
  • Als de gebruiker van dit product zwanger is of borstvoeding geeft overleg dan met de verloskundige of arts of dit het meest geschikte Otrivin product is.
  • Gebruik Otrivin Neusspray Voor Kinderen niet als de gebruiker jonger is dan 2 jaar, er een recente neusoperatie heeft plaatsgevonden, lijdt aan de oogziekte glaucoom (verhoogde oogboldruk) of over gevoelig is voor één van de bestanddelen.

Productinformatie over Otrivin Neusspray Kinderen 2-12 jaar 0.5 mg Xylo

  • Merk: Otrivin
  • Ean: 8713177003058
  • Artikel: 739-484
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs