Otrivin Neusspray Duo 10 ml

Op voorraad
5,72
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

 Otrivin Neusspray Duo 

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken onder 18 jaar.

Otrivin Duo Neusspray opent je verstopte neus en vermindert je loopneus. De eerste en enige neusspray die 2 werkzame stoffen bevat voor een dubbele werking bij neusverkoudheid.

Xylometazoline hydrochloride vermindert de zwelling van het neusslijmvlies, waardoor je verstopte neus snel wordt geopend. Ipratropium bromide vermindert de afscheiding van nieuw slijm, waardoor ook je loopneus vermindert.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 8713177004932
Extra handel artikel aanduiding waarde 102338
Certificering Waarde R01AB06
Product naam OTRIVIN DUO NEUSSPRAY
Registratiecode RVG
GPC Neusmiddelen
Aanbevolen dosering 1 spray per neusgat
Maximale dosering 3x
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiks advies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, 1 spray per neusgat en gelijktijdig door neus inademen; 6 uur tussenpoze aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet langer dan 7 dagen achter elkaar gebruiken. Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, glaucoom, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, zwangerschap, kinderen jonger dan 18 jaar of ouderen boven 70 jaar.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Spray
Gebruiksindicatie Neusverstopping met loopneus bij neusverkoudheid.
Contra-Gebruiksindicatie Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Dit middel is niet bedoeld voor personen jonger dan 18 jaar. Overgevoelig voor atropine of gelijkwaardige stoffen, glaucoom, hypofyse verwijderd via neus, na chirurgische ingreep aan hersenen via neus of als er sprake is van een droge neus.
Gebruik tijdens zwangerschap Nee
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen. Hartziekte, verhoogde bloeddruk, diabetes, overactieve schildklier, vergrote prostaat of moeilijk urineren, gesloten hoek glaucoom, neiging tot bloedneuzen, darmobstructie, mucoviscidose, gezwel aan bijnieren. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Kan vermoeidheid, visuele stoornissen en duizeligheid veroorzaken, indien deze klachten optreden niet autorijden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden.Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Ingrediënten Xylometazoline 0.5 mg/ml , Ipratropiumbromide 0.6 mg/ml
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij verstopte neus en loopneus

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dosering

Dosering: Spray 1 tot 3 keer per dag in elk neusgat. Er moet tenminste 6 uur tussen 2 opeenvolgende dosissen zitten. Gebruik niet meer dan 3 verstuivingen achter elkaar in elk neusgat. Om verspreiding van infecties te voorkomen, mag de spray slechts door één persoon gebruikt worden.

Samenstelling

Otrivin Duo bevat de werkzame bestanddelen xylometazoline hydrochloride (0,5 mg/ml) en ipratropium bromide (0,6 mg/ml). Andere ingrediënten zijn dinatriumedetaat, glycerol (85%), gezuiverd water, zoutzuur en natriumhydroxide (voor pH-aanpassing). Let op!

 • Otrivin Duo heeft meer risico's en bijwerkingen. Otrivin Duo mag daarom alleen gebruikt worden door personen van 18 jaar en ouder.
 • Zoals met alle middelen die zwelling van het neusslijmvlies doen verminderen, mag Otrivin Duo niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden.
 • Overschrijd de aanbevolen dosering niet.
 • Om verspreiding van infecties te voorkomen, mag de spray slechts door 1 persoon gebruikt worden.
 • Na opening mag de spray nog maximaal 30 dagen gebruikt worden. Noteer daarom de datum van eerste opening op het etiket.
 • Gebruik Otrivin Duo in overleg met een arts als je lijdt aan een hoge bloeddruk, hart en vaat ziekten, een overactieve schildklier, diabetes, prostaat of bijniermergklachten, vernauwing van de plasbuis, verstopte darmen, taaislijmziekte, gemakkelijk een bloedneus krijgt, gevoelig bent voor bepaalde adrenerge stofen of als je twijfelt of het product geschikt voor je is.
 • Gebruik Otrivin Duo niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Gebruik Otrivin Duo niet als je jonger bent dan 18 jaar, je een recente neusoperatie hebt gehad, lijdt aan de oogziekte glaucoom (verhoogde oogboldruk), als je ontstoken neusslijmvlies met droge neus (rhinitis sicca) hebt, overgevoelig bent voor één van de bestanddelen of als je arts het gebruik van Otrivin Duo afraadt.

Productinformatie over Otrivin Neusspray Duo

 • Merk: Otrivin
 • Ean: 8713177004932
 • Artikel: 740-300