Otrivin Druppels Met Verzachtend Effect vanaf 12 jaar 10 ml

Op voorraad
6,29

Otrivin Druppels 1mg xylometazoline-hydrochloride

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Otrivin Neusdruppels zijn te gebruiken bij neusverkoudheid en openen je verstopte neus snel en langdurig en hebben een verzachtend effect.

De druppels werken snel, namelijk al binnen 2 minuten en houden tot 12 uur lang aan. Ze zorgen ervoor dat je gemakkelijk door je neus kan ademhalen. De vocht inbrengende stoffen in de formule verzachten een droge en geïrriteerde neusholte.

Om verspreiding van infecties te voorkomen, mogen de neusdruppels slechts door één persoon gebruikt worden. Otrivin bevat Xylometazoline Hydrochloride. Xylometazoline opent je neus door zwelling van de slijmvliezen te verminderen en zorgt ervoor de neusdoorgang vrij te houden waardoor je gemakkelijker kan ademhalen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713177003034
Registratienummer 23969
Productnaam Otrivin XylometazolineHCL 1 mg/ml neusdruppels
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 2-4 druppels per neusgat
Maximale dagdosering 3x
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd achterover houden en in ieder neusgat aanbrengen, hoofd enige minuten achterover houden; 8-10 uur tussenpoze aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Druppel
Te gebruiken bij Verstopte neus.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Kortgeleden neusoperatie ondergaan en kinderen jonger dan 12 jaar.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen en mond. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Niet samen met middelen tegen depressiviteit, zie bijsluiter.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

Dosering: 2 tot 4 druppels in elk neusgat, 3 maal per dag.

Samenstelling:

Bevat als werkzame stof xylometazolinehydrochloride (1mg/ml). Verder bevat het dinatriumedetaat, natriumwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Verpakking:

Druppelflacon à 10 ml. (met pippet) Let op!

 • Overschrijd de aangegeven dosering niet.
 • Zoals met alle middelen die zwelling van het neusslijmvlies doen verminderen, mogen Otrivin neusdruppelsruppels niet langer dan 7 opeenvolgende dagen gebruikt worden.
 • Raadpleeg een arts arts als klachten aanhouden of als er geen verbetering optreedt.
 • Om verspreiding van infecties te voorkomen, mogen de druppels slechts door 1 persoon gebruikt worden.
 • Na opening mag de flacon nog maximaal 30 dagen gebruikt worden. Noteer daarom de datum van eerste opening op het etiket.
 • Gebruik Otrivin neusdruppels in overleg met een arts als u lijdt aan een hoge bloeddruk, hart en vaat ziekten, een overactieve schildklier, diabetes, prostaat of bijniermergklachten of als u twijfelt of het product geschikt voor u is.
 • Als u zwanger bent of borstvoeding geeft overleg dan met de verloskundige of arts of dit het meest geschikte Otrivin product voor u is.
 • Gebruik Otrivin neusdruppels niet als u recent een neusoperatie heeft gehad, lijdt aan de oogziekte glaucoom (verhoogde oogboldruk) of overgevoelig bent voor één van de bestanddelen.

Productinformatie over Otrivin Druppels Met Verzachtend Effect vanaf 12 jaar

 • Merk: Otrivin
 • Ean: 8713177003034
 • Artikel: 739-561