Primatour bij Reisziekte 10 tabletten

Op voorraad
5,35

Reistabletten tegen reisziekte

Reisziekte is de verzamelnaam van wagen-, zee- en luchtziekte. Je gebruikt Primatour ter voorkoming en behandeling van wagen-, zee- en luchtziekte. Primatour bevat een combinatie van twee werkzame stoffen, een kort- en langwerkend antihistaminicum. Beide stoffen zijn werkzaam tegen bewegingsziekte. De werking van Primatour begint na ongeveer 1 uur.

 • Werkt na ongeveer 1 uur
 • Bevat een kort- en langwerkend antihistaminicum
 • Geschikt voor kinderen en volwassenen van 2 jaar en ouder
 • Geschikt tegen meerdere vormen van reisziekten

 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712207070404
Registratienummer 03178
Productnaam Primatour reistabletten
Registratiecode RVG
ATC-code N07CA52
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000894
GPC-omschrijving Reisziekte
Dosering 0,25-1, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 0,25-3, afhankelijk leeftijd en reisduur
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Half uur voor aanvang reis, innemen met ruime hoeveelheid vloeistof, zoals water. Niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. Bij dagelijks gebruik mag u de eerste paar dagen niet autorijden, bij af-en-toe gebruik niet autorijden tot 24 uur na inname. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Tijdens het gebruik geen alcohol drinken. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij de ziekte van Parkinson of glaucoom. - Zonder overleg met arts niet gebruiken bij een blokkade in het maagdarmstelsel, een vergrote prostaat, epilepsie, astma, hart- en vaatziekten of een snel werkende schildklier. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Reisziekte,misselijkheid,braken.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Overgevoelig antihistaminica, ziekte van Parkinson of vergelijkbare verschijnselen. Bij glaucoom.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Aandoening uitgang maagdarm, verminderde lever-/nierwerking, prostaatklachten, epilepsie,verhoogde bloeddruk of werking schildklier, hartfalen,astma bronchiale. Kan rijvaardigheid beïnvloeden. Dit middel gaat niet samen met alcohol en bepaalde (recept)geneesmiddelen, zie bijsluiter.
Huisarts Bij klachten die niet alleen tijdens het reizen aanwezig zijn. Als er ook sprake is van oorsuizen en/of doofheid.
Werkzame stoffen Chloorcyclizine-hydrochloride 25 mg , Cinnarizine 12.5 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij reisziekte

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe werkt Primatour?

Primatour bevat zowel een kort- als langwerkend antihistaminicum. De werkzame stoffen zorgen ervoor dat het braakcentrum niet wordt geprikkeld, zodat de verschijnselen die met reisziekte gepaard gaan, achterwege blijven. Als Primatour is ingenomen, begint het na een kwartier tot een half uur te werken.

Hoe gebruikt u dit middel?

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals je arts of apotheker dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Neem Primatour in ongeveer een half uur voor het begin van de reis:

 • volwassenen: één tablet;
 • kinderen ouder dan 6 jaar: een halve tablet;
 • kinderen van 2 tot 6 jaar: een kwart tablet.

Bij langdurige reizen:

 • volwassenen: één tablet, 3 maal per dag;
 • kinderen ouder dan 6 jaar: een halve tablet, 3 maal per dag.

Ouderen
Er is geen aanpassing van de dosis nodig voor oudere patiënten.
De tabletten kunnen het beste met een ruime hoeveelheid (1 glas) water of een andere vloeistof (bijvoorbeeld limonade) worden ingenomen. Neem de tabletten in hun geheel (of in enkele stukken gebroken) in, met de vloeistof. Drink daarna het hele glas leeg.
Je  mag de tabletten niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Ingrediënten

De werkzame stoffen in dit middel zijn cinnarizine en chloorcyclizinehydrochloride.
De andere stoffen in dit middel zijn lactose, magnesiumstearaat, maïszetmeel, menthol,
polyvinylpyrrolidon 25, saccharoïde natrium 0-water, colloïdaal silicium, talk, chinolinegeel (E 104).

Productinformatie over Primatour bij Reisziekte

 • Merk: Primatour
 • Ean: 8712207070404
 • Artikel: 760-363