Roter Noscapect 40 tabletten

Op voorraad
14,99

Roter Noscapect 

Roter Noscapect hoesttabletten gebruik je als je last hebt van een droge of kriebelhoest. Dit heet ook wel een prikkelhoest. Roter Noscapect hoesttabletten zijn op basis van Noscapine. Noscapine onderdrukt de hoestprikkel waardoor de nodeloze hoest verdwijnt en het voorkomt daarmee dat door het vele hoesten je droge hoest alleen nog maar verergert.

 • Helpt prikkelhoest of droge hoest te verminderen
 • Verlicht de hoestprikkel
 • Gemakkelijk met water in te nemen
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713304956516
Registratienummer 02256
Productnaam Roter Noscapect
Registratiecode RVG
ATC-code R05DA07
Netto inhoud 40 ST
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 3-4x per dag 1-2 tabletten, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 4x per 24 uur 1-2 tabletten, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies In geheel doorslikken niet doorbijten, 4 uur tussenpozen aanhouden. Bij geen verbetering van de klacht of als er een verergering optreedt na 14 dagen gebruik, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan de reactiesnelheid verminderen, en daarom gevaarlijk zijn bij autorijden en bij gebruik van machines. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken als u onder controle van de trombosedienst staat. Noscapine kan de bloedstolling ontregelen. - Tijdens het gebruik geen alcohol drinken. - Houd minimaal 4 uur tussen 2 innames.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Omhulde tablet
Te gebruiken bij Te gebruiken bij prikkelhoest of droge hoest.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet geschikt voor hoest waarbij slijm wordt opgehoest. Niet samen met bloedverdunners gebruiken. Gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar uitsluitend op advies arts.
Huisarts Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers). Bij ongerustheid over de hoest.
Werkzame stoffen Noscapinehydrochloridemonohydraat 15 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij prikkelhoest
Hulpstoffen :
Lactosemonohydraat Als u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan voor gebruik contact op met een arts
Maiszetmeel
Maïszetmeel (gepregelatiniseerd)
Talk (E553b)
Magnesiumstearaat (E470B) Dit is een antiklontermiddel
Sucrose Dit middel bevat sucrose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Natriumdiwaterstoffosfaat
Dinatriumwaterstoffosfaat 12-water (E339)
Colloïdaal siliciumdioxide (E551)
Calciumcarbonaat (licht) (E170)
Carboxymethylcellulose-natrium (E466)
Polyethyleenglycol 6000
Natriumdocusaat
Glucosestroop
Polyvidon
Cera alba (E901)
Schellak (E904)
Carnaubawas (E903)
Titaniumdioxide (E171)
Indigokarmijn (E132)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Symptomen van een Droge hoest:

 • Vervelende kriebel/lichte pijn in de keel
 • Weinig tot geen ophoesten van slijm
 • Frequentie en daarmee irritatie van keel neemt steeds sneller toe

Dosering en gebruik

Volwassenen: 3 tot 4x daags 1 tot 2 tabletten. Kinderen 6 jaar en ouder: 3 tot 4x daags 1 dragee. Kinderen beneden de 6 jaar: alleen op advies van de arts. De aanbevolen dosering niet overschrijden.
Risicowaarschuwing: Rijvaardigheid en het gebruik van machines, Noscapine kan sufheid en duizeligheid veroorzaken. Pas daarom op bij activiteiten die oplettendheid vereisen, zoals deelname aan het verkeer, het bedienen van machines en wat betreft kinderen, het spelen op straat. 

Samenstelling

De werkzame stof is noscapinehydrochloride. Eén omhulde tablet bevat 15 mg noscapinehydrochloride. De andere hulpstoffen zijn bevat o.a. lactose, sucrose, glucose en natriumbenzoaat. Lees de bijsluiter voor verdere informatie.

Risicowaarschuwing

 • Gebruik Roter Noscapect niet als je overgevoelig bent voor noscapine of voor andere bestanddelen van de dragee.
 • Mocht je last krijgen van lichte sufheid of duizeligheid na het gebruik van Roter Noscapect dan wordt het afgeraden om een motorrijtuig te besturen of mogelijk gevaarlijke en oplettendheid vereisende handelingen te verrichten.
 • Je kunt voor zover bekend Roter Noscapect zonder gevaar voor het ongeboren kind of de zuigeling, overeenkomstig het voorschrift gebruiken tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding. Wel wordt noscapine in geringe mate in de moedermelk uitgescheiden. Overleg altijd eerst met je arts.
 • Het wordt ontraden Roter Noscapect langdurig of veelvuldig te gebruiken, tenzij je arts anders adviseert.
 • Indien de klachten aanhouden, veranderen of terugkeren, doe je er verstandig aan je arts te raadplegen.
 • Roter Noscapect dragees kunnen bij sommige personen overgevoeligheidsreacties teweeg brengen zoals huiduitslag, irritatie van het oog of de neusholte of plotselinge pijn in buik en borst. Incidenteel kunnen lichte sufheid, duizeligheid en misselijkheid voorkomen.

Productinformatie over Roter Noscapect

 • Merk: Roter
 • Ean: 8713304956516
 • Artikel: 1077-513