Sandoz Loperamide 2mg 30 capsules

Op voorraad
3,89

Sandoz Loperamide 2mg 

Je gebruikt Sandoz Loperamide 2mg bij diarree. Loperamide remt de beweging van de darmen en zorgt dat de anus beter sluit. Hierdoor neemt diarree af en voel je minder aandrang. Acute diarree stopt meestal binnen een paar uur nadat je loperamide heeft ingenomen.

 • Werkt alleen daar waar het nodig is, namelijk in de darm
 • Werkt binnen een paar uur
 • Bevat 2 mg bevat loperamidehydrochloride
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar
 • Verpakking met 30 capsules

 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712371003048
Registratienummer 17037
Productnaam Loperamide HCl Sandoz 2 mg
Registratiecode RVG
ATC-code A07DA03
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000864
GPC-omschrijving Diarree
Dosering 3-8 x per dag 1-2 capsules, afhankelijk leeftijd en gewicht
Maximale dagdosering 3-8 capsules per 24 uur, afhankelijk leeftijd en gewicht
Leeftijd Vanaf 8 jaar en gewicht vanaf 20 kg
Gebruiksadvies Kinderen beginnen met 1 capsule, het aantal capsules per dag is afhankelijk van het lichaamsgewicht. Volwassenen starten met 2 capsules. Daarna na elke daaropvolgende losse ontlasting 1 capsule. Voor gebruiksadvies bij chronische diarree zie bijsluiter. Houdt tenminste 2 uur aan tussen de innames. Acute diarree moet binnen 48 uur verminderd zijn, anders stoppen met gebruik. Bij geen verbetering van de klacht binnen 14 dagen, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Er is risico op uitdroging. Het is belangrijk om 2 liter water per dag te drinken. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 8 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij HIV zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij verminderde leverfunctie zonder overleg met een arts. - Stop de behandeling als de ontlasting vaster wordt of als u langer dan 12 uur geen ontlasting heeft gehad. - Gebruik dit medicijn niet langer dan 2 dagen achter elkaar.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Capsule
Te gebruiken bij Bij acute of chronische diaree bij volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Nooit gebruiken voor kinderen jonger dan 2 jaar. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Niet gebruiken bij oorzaak vergiftiging, megacolon, verstopping darmen, waterige/slijm ontlasting door voedselvergiftiging of infectie/ontsteking darmen, aanhoudende buikpijn, koorts en/of als uw ontlasting slijm en/of bloed bevat. Gevallen waarbij normale darmbewegingen niet mogen worden onderdrukt.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Gebruiksbeperking Bij diarree treedt veel vochtverlies op, hierdoor risico op uitdroging. Vooral bij jonge kinderen en ouderen. 1e behandeling is gericht op vocht, suiker en zouten op peil houden, gebruik eventueel een ORS. Overleg voor gebruik met arts bij verminderde leverwerking. Bij behandeling van diarree bij AIDS, stop met het gebruik als een opgezette buik optreedt. Niet samen gebruiken met bepaalde receptgeneesmiddelen, zie bijsluiter. Gebruik bij kinderen tussen 2 en 8 jaar uitsluitend op advies van een arts.
Huisarts Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.
Werkzame stoffen Loperamidehydrochloride 2 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij diarree
Hulpstoffen :
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Maiszetmeel
Talk (E553b)
Magnesiumstearaat (E470B) Dit is een antiklontermiddel
Gelatine (E441)
Patentblauw V (E131)
Geel ijzeroxide (E172)
Zwart ijzeroxide (E172)
Titaniumdioxide (E171)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Wat is Loperamide HCl en waarvoor wordt dit middel ingenomen?

Loperamide HCl bevat loperamidehydrochloride. Dat is een stof die te sterk voortstuwende bewegingen van de darm vermindert. Zo zorgt deze stof voor de werking van dit middel tegen diarree. Dit middel werkt alleen daar waar het nodig is, namelijk in de darm. Het stopt diarree meestal binnen enkele uren.

Dit middel wordt gebruikt tegen acute of chronische diarree bij volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.
Acute diarree begint plotseling en is meestal binnen een week over. Chronische diarree is langdurig.
Dit middel wordt gebruikt om de diarree zelf te bestrijden. Het behandelt niet de oorzaak van de
diarree. Als de oorzaak van de diarree bekend is, dient deze oorzaak te worden behandeld.

Dosering en gebruik

Neem dit geneesmiddel altijd precies in zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Wijze van inname
Neem de capsules in met een paar slokken water of een ander drinkbare vloeistof. Maak de capsules niet open voordat u ze inneemt. Je kunt Loperamide HCl tijdens de maaltijd of tussen twee maaltijden door innemen.

De aanbevolen dosering:

 • Volwassenen:
  Bij acute (plotselinge) diarree: Begin met 2 capsules (4 mg). Neem daarna na elke daaropvolgende
  losse ontlasting 1 capsule (2 mg), zolang de diarree duurt. Neem nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op
  één dag.
  Bij chronische (langdurige) diarree: Begin met 2 capsules (4 mg) per dag. Deze dosis moet worden bijgesteld, totdat u 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 capsules (2 tot 12 mg) per dag. Je mag nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op één dag innemen.
 • Kinderen vanaf 8 jaar:
  Bij acute (plotselinge) diarree: Begin met 1 capsule (2 mg). Neem (of geef) daarna na elke daaropvolgende losse ontlasting 1 capsule (2 mg), zolang de diarree duurt. Het aantal capsules dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Zie hiervoor de bijsluiter. Bij kinderen dient men er tevens op te letten dat men nooit meer dan 8 capsules per dag toedient.
  Bij chronische (langdurige) diarree: Begin met 1 capsule (2 mg) per dag. Deze dosis moet worden bijgesteld, totdat het kind 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 capsules (2 tot 12 mg) per dag. Het aantal capsules dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind. Zie hiervoor de bijsluiter. Bij kinderen dient men er tevens op te letten dat men nooit meer dan 8 capsules per dag toedient.
 • Ouderen
  Er is geen aanpassing van de dosis vereist voor ouderen.
 • Mensen met verminderde nierfunctie
  Er is geen aanpassing van de dosis vereist bij patiënten met een verminderde nierfunctie
 • Mensen met verminderde functie van de lever
  Loperamide HCl moet voorzichtig gebruikt worden bij deze patiënten vanwege het verminderde ‘first-pass’ metabolisme. (zie ook de bijsluiter)
 • Kinderen van 2 tot 8 jaar mogen de stof loperamide alleen gebruiken op voorschrift van een arts of onder toezicht van een arts. Houd u altijd aan de dosering die de arts heeft voorgeschreven. Overigens zijn Diarreeremmer HTP Loperamide HCl capsules niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Zij moeten bijvoorbeeld drank met loperamide gebruiken om de juiste (lagere) dosis te kunnen innemen. 

Speciale instructies

Bij diarree is er een kans op uitdroging door het verlies van vocht en zouten. Het is daarom belangrijk om dit verlies aan te vullen met vocht en zouten. U kunt hiervoor een glucose-zoutoplossing (ORS) gebruiken. Klik hier voor meer adviezen.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is loperamidehydrochloride. Elke capsule bevat 2 mg loperamidehydrochloride.
- De andere stoffen in dit middel zijn lactosemonohydraat, maïszetmeel, talk (E553b), magnesiumstearaat (E470b), gelatine, Patentblauw V (E131), zwart ijzeroxide (E172), geel ijzeroxide (E172) en titaandioxide (E171). 

Productinformatie over Sandoz Loperamide 2mg

 • Merk: Sandoz
 • Ean: 8712371003048
 • Artikel: 1028-916