Sandoz Pantoprazol OTC 20 mg 14 stuks

Op voorraad
3,99

Sandoz Pantoprazol OTC 20mg

Sandoz Pantoprazol OTC 20mg is een maagzuurremmer met als werkzamestof Pantoprazol. Het behoort tot de protonpompremmers. Het vermindert de aanmaak van zuur in de maag. Daarnaast kan dit product worden gebruikt als maagbeschermer bij gebruik van ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID).
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 7613421054380
Registratienummer 33652
Productnaam Pantoprazol Sandoz OTC 20 mg
Registratiecode RVG
ATC-code A02BC02
Netto inhoud 14 ST
GPC-nummer 10000863
GPC-omschrijving Maagzuur/indigestie/flatulentie
Dosering 1 tablet per dag
Maximale dagdosering 1 tablet per 24 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies -Vóór de maaltijd innemen, iedere dag op hetzelfde tijdstip. -In geheel doorslikken met wat water. De tabletten niet kauwen of breken. -Tenminste 2-3 dagen opeenvolgend gebruiken. Stop met inname als symptomen weg zijn. Dit middel is niet bedoeld voor directe verlichting van de klacht, meestal is verlichting merkbaar na 1 dag. -Bij geen verbetering van de klacht na 2 weken continu gebruik, raadpleeg arts. -Niet langer dan 4 weken gebruiken zonder een arts te raadplegen.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op doordrukstrip na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel geeft risico op bijwerkingen (zoals botontkalking, darminfecties en nierfalen) bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. Pantoprazol kan de bloedstolling ontregelen. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte leverfunctie of aangeboren hartritmestoornissen zonder overleg met een arts. - Tabletten niet kauwen of fijnmaken, maar in zijn geheel innemen. - Niet ineens stoppen met dit middel als u het medicijn meer dan 8 weken heeft gebruikt. Dan rustig afbouwen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Omhulde tablet
Te gebruiken bij Voor de kortdurende behandeling van refluxsymptomen (bijvoorbeeld brandend maagzuur en zure oprispingen) bij volwassenen.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel of andere protonpompremmers. Bij gebruik geneesmiddel ter behandeling van HIV-infectie, zoals middelen met werkzame stof atazanavir of nelfinavir.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking -Dit geneesmiddel niet preventief gebruiken. -Indien een bloedtest moet worden ondergaan informeer arts over gebruik van dit geneesmiddel. -Bij optreden huiduitslag gebruik stoppen en arts raadplegen. -Niet gelijktijdig gebruiken met andere medicijnen die de maagzuurproductie remmen. Het mag wel samen met maagzuur neutraliserende middelen. -Bij optreden duizeligheid of zichtstoornis niet rijden of machines bedienen.
Huisarts Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Werkzame stoffen Pantoprazol 20 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij brandend maagzuur en zure oprispingen
Hulpstoffen :
Azokleurstoffen Dit middel bevat azokleurstoffen. Deze kunnen een allergische reactie veroorzaken.
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.
Calciumstearaat
Microkristallijne cellulose Dit is een vulmiddel
Crospovidon (type A)
Hydroxypropylcellulose (type EXF)
Watervrije natriumcarbonaat
Watervrij colloïdaal siliciumdioxide (E551)
Hypromellose (E464)
Ijzeroxide geel (E172)
Macrogol 400
Metacrylzuur-ethylacrylaat copolymeer (1:1)
Polysorbaat 80 Bevochtigingsmiddel
Ponceau 4R (E124) Deze stof kan allergische reacties veroorzaken.
Aluminium karmijn (E124)
Chinoline geel aluminium karmijn (E104)
Natriumlaurylsulfaat
Titaniumdioxide (E171)
Tri-ethylcitraat

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

Volwassenen: 1 tablet per dag. De tabletten worden niet aanbevolen bij kinderen jonger dan 18 jaar, omdat er slechts beperkte gegevens beschikbaar zijn. Er is geen dosisaanpassing nodig bij ouderen of bij patiënten met een verminderde nier- of leverfunctie. Slik de tablet in zijn geheel door met water zonder te kauwen. Als u de tabletten kauwt, gaat het beschermende laagje kapot. Hierdoor komt het medicijn al in de maag vrij in plaats van in de darmen. Het wordt dan afgebroken door het maagzuur en zal minder goed werken. Kijk voor de juiste dosering altijd op de verpakking of in de bijsluiter. Neem het medicijn in op een lege maag. Bijvoorbeeld 1 uur vóór het ontbijt. Dit medicijn wordt sneller op een lege maag opgenomen. Bovendien vergeet u minder snel een dosis als u het medicijn steeds op hetzelfde moment van de dag inneemt. Als u het twee keer per dag gebruikt: ’s ochtends 1 uur vóór het ontbijt, en ’s avonds 1 uur voor het avondeten. De duur van het gebruik hangt af van de klachten waarvoor u dit medicijn gebruikt. Meestal gaat dit in overleg met uw arts. Als u het medicijn gebruikt om maagklachten te voorkomen die ontstaan door ontstekingsremmende pijnstillers of bijnierschorshormonen, moet doorgaan zolang u deze medicijnen slikt.

Wat kun u zelf doen bij overtollig maagzuur?

Soms helpt het uw eetgewoonten aan te passen. Neem bijvoorbeeld drie tot vijf kleine maaltijden per dag, in plaats van een of twee grote. Vermijd voedsel en drank waar u snel last van krijgt, zoals alcohol of scherpe kruiden. Ook als u stopt met roken kunnen maagklachten verminderen. Ook medicijnen kunnen maagklachten geven. Overleg met uw arts als u denkt dat uw maagklachten door medicijnen komen. Mochten deze adviezen onvoldoende helpen, dan schrijft de arts meestal een medicijn voor dat het maagzuur bindt. Werkt dat onvoldoende, dan kan uw arts een maagzuurremmer zoals pantoprazol voorschrijven.

Werking:

Pantoprazol remt de aanmaak van maagzuur. Doordat er minder zuur in de maag komt, kan het maagslijmvlies genezen. U merkt binnen enkele dagen dat u minder last heeft van uw maag. Als u Sandoz Pantoprazol gebruikt als maagbeschermer om maagklachten te voorkomen die ontstaan door ontstekingsremmende pijnstillers ((NSAID)) of bijnierschorshormonen, moet doorgaan zolang u deze medicijnen slikt. Zwangerschap: Gebruik dit medicijn NIET tijdens de zwangerschap of als u binnenkort zwanger wilt worden. Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend. Als u dit medicijn gebruikt en u denkt erover zwanger te worden, overleg dan met uw arts. Mogelijk kunt u (tijdelijk) overstappen op een ander medicijn. Borstvoeding: Gebruik dit middel NIET als u borstvoeding geeft, of stop de borstvoeding. Dit middel komt in de moedermelk. Het kan bijwerkingen bij het kind geven. Wilt u borstvoeding geven, overleg dan met uw arts of apotheker. Mogelijk kan de arts u (tijdelijk) een ander middel voorschrijven, waarvan wel bekend is dat u het veilig kunt gebruiken. Let op! Dit product kent bijwerkingen, conta-indicaties en een wisselwerking met andere geneesmiddelen. Lees daarom voor gebruik de bijsluiter of dit ook voor u van toepassing is. Kan ik zomaar met dit medicijn stoppen? Als u dit medicijn langer dan acht weken achter elkaar heeft gebruikt, kunt u beter niet in één keer stoppen. Uw maag reageert dan namelijk met de aanmaak van extra veel maagzuur, waardoor uw klachten weer terugkomen. U kunt het gebruik het beste in twee tot drie weken langzaam afbouwen om dit te voorkomen. Heeft u het korter dan acht weken gebruikt, dan kunt u wel in één keer stoppen. Stop echter alleen als uw arts dat adviseert. Als u eerder stopt, kan het slijmvlies van de maag of darm nog niet voldoende zijn genezen. Uw klachten kunnen later terugkomen. Ga daarom zolang door als uw arts adviseert, ook al zijn uw klachten verdwenen.

Productinformatie over Sandoz Pantoprazol OTC 20 mg

  • Merk: Sandoz
  • Ean: 7613421054380
  • Artikel: 1038-637
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs