Sanias Cetirizine 10 mg 30 tabletten

Verlichting bij hooikoorts
Op voorraad
6,39
Verlichting bij hooikoorts

Bij hooikoorts en vergelijkbare reacties

Cetirizine is een anti-allergiemedicijn. Cetirizine wordt gebruikt bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.

  • Geeft verlichting bij verschillende soorten allergie
  • Geschikt voor de leeftijd vanaf 6 jaar
  • Werkzame stof is Cetirizine

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049025332
Registratienummer 117845
Productnaam Sanias Cetirizine DiHCL 10 mg
Registratiecode RVG
ATC-code R06AE07
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 0,5 - 1, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Innemen met ruime hoeveelheid vloeistof, zoals water
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - De tabletten niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij epilepsie, plasproblemen of een vergrote prostaat zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij een slechte nierfunctie zonder overleg met een arts. - Stop direct met het gebruik bij optreden van koorts, roodheid of puistjes.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van allergische oog- en neusklachten en aanhoudende huiduitslag (chronische netelroos) met hevige jeuk.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel of afgeleide middelen van hydroxyzine of piperazine, ernstige nierfunctiestoornis. De stofwisselingsziekte galactose intolerantie, Lapp-lactase deficiëntie, glucose-galactose malabsorptie.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Epilepsie. Niet samen met alcohol.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Cetirizinedihydrochloride 10 mg
Document Bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werking van Cetirizine

Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die 'histamine' wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Cetirizine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint na ongeveer een half uur. Dit effect houdt ongeveer een dag aan.

Gebruik

Lees altijd de bijsluiter bij dit product voor de juiste dosering of volg het advies van je arts op.
Hoe? Tabletten: innemen met een half glas water
Wanneer? Heb je altijd last van allergie, neem het dan elke dag een tablet in. Heb je af en toe last van allergische reacties, neem het dan alleen in als je een allergische reactie hebt, of een uur voordat je een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar u allergisch voor bent of als er veel pollen in de lucht zitten en je naar buiten gaat.
Hoe lang? Voor hooikoorts is enkele weken gebruik meestal voldoende. Als je het hele jaar door last hebt van een allergie kun je Healthypharm Cetirizine gebruiken zolang je klachten hebt. Mocht er na drie dagen gebruik geen verbetering zijn, dan heb je waarschijnlijk geen baat bij dit medicijn. Overleg dan met uw arts.<h3Bijwerkingen Als je last hebt van bijwerkingen, zoals sufheid en slaperigheid, dan kun je de tablet het beste 's avonds innemen. Een andere mogelijkheid is om 's ochtends en 's avonds een halve tablet in te nemen.De kans op de bijwerkingen is dan kleiner.

Alcohol Drinken?

Alcohol kan net als dit medicijn versuffend werken. Hierdoor kan je coördinatie- en beoordelingsvermogen afnemen. Probeer het drinken van alcohol daarom eerst met mate.

Zwangerschap

Gebruik dit medicijn NIET als je zwanger bent of binnenkort wilt worden. Over het gebruik van dit medicijn tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend om met zekerheid te zeggen dat het veilig is. Meld het aan je arts en apotheker zodra je zwanger bent of dit binnenkort wil worden. Zo mogelijk kun je (tijdelijk) overstappen op oogdruppels of neussprays die wel bewezen veilig zijn. Is dit niet mogelijk en zijn de klachten zeer hevig? Overleg dan met je arts of je gedurende een korte periode cetirizine kunt gebruiken.

Borstvoeding

Probeer eerst de allergische klachten te behandelen met oogdruppels of neusspray. Deze medicijnen zijn bewezen veilig en worden al jaren gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Is dit niet mogelijk of zijn de klachten zeer hevig? Dan kunt u borstvoeding geven, als u dit medicijn in de normale dosering gebruikt. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Dit medicijn wordt echter al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines

Uit onderzoeken is niet gebleken dat het gebruik van dit middel in de aanbevolen dosis de aandacht, de alertheid en de rijvaardigheid verstoort. Wanneer je van plan bent te rijden, mogelijk gevaarlijke activiteiten te ondernemen of
machines te bedienen na het innemen van dit middel, word je geadviseerd af te wachten en te zien hoe je op het geneesmiddel reageert. je dient niet meer van dit middel in te nemen dan de aanbevolen dosis. 

Welke stoffen zitten er in Sanias Cetirizine 10 mg?

De werkzame stof in dit middel is cetirizinedihydrochloride. Elke filmomhulde tablet bevat 10 mg cetirizinedihydrochloride.
De andere stoffen in dit middel zijn:
Tabletkern: lactosemonohydraat, microkristallijne cellulose (grade 102), croscarmellose natrium, colloïdaal siliciumdioxide, anhydraat, magnesiumstearaat.
Tablet coating: hypromellose (5cp), titaandioxide (E 171), macrogol 400. 

Productinformatie over Sanias Cetirizine 10 mg

  • Merk: Sanias
  • Ean: 8716049025332
  • Artikel: 740-428