Sanias Loperamide HCL 2mg 10 capsules

2,27

Sanias Loperamide HCI 2mg bij Diarree

Loperamide HCL 2 mg van Sanias is een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij acute diarree. Loperamide remt de darmbewegingen (peristaltiek) af en zorgt tevens voor samentrekking van de anus. De darminhoud blijft daardoor langer in de darmen en wordt compacter. Overmatig verlies van vocht en zouten wordt tegengegaan. Binnen enkele uren merkt u dat de diarree stopt. Sanias HCI Loperamide 2mg is geschikt voor 12 jaar en ouder.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049028937
Registratienummer 121134
Productnaam Sanias Loperamide 2 MG capsules
Registratiecode RVG
ATC-code A07DA03
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000864
GPC-omschrijving Diarree
Dosering Start: 2 ,hierna 1
Maximale dagdosering 6 capsules per dag
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Neem 2 capsules in met water na de eerste ontlasting (stoelgang) met diarree. Neem daarna 1 capsule in na elke stoelgang met diarree. Capsule in geheel doorslikken met ruime hoeveelheid water. Dit geneesmiddel mag niet langer dan 2 dagen worden gebruikt zonder advies en controle arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Er is risico op uitdroging. Het is belangrijk om 2 liter water per dag te drinken. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 8 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij HIV zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij verminderde leverfunctie zonder overleg met een arts. - Stop de behandeling als de ontlasting vaster wordt of als u langer dan 12 uur geen ontlasting heeft gehad. - Gebruik dit medicijn niet langer dan 2 dagen achter elkaar.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Capsule
Te gebruiken bij Voor de behandeling van plotselinge kortdurende (acute) aanvallen van diarree bij volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 12 jaar. Bij een sterk verwijde dikke darm (megacolon); een verstopping van de darmen, waardoor er wat waterige ontlasting ‘doorlekt'; aanhoudende buikpijn, hoge koorts en/of als ontlasting slijm en/of bloed bevat. Deze verschijnselen kunnen veroorzaakt zijn door een voedselvergiftiging of door een infectie of ontsteking van de dikke darm. Bacteriële ontsteking van de dikke en/of dunne darm (veroorzaakt door invasieve organismen zoals Salmonella); ernstige darmontsteking of in alle gevallen waarbij de normale darmbewegingen niet mogen worden tegen gehouden. Niet gebruiken tijdens eerste 3 maanden van de zwangerschap.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Nee
Huisarts Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.
Werkzame stoffen Loperamidehydrochloride 2 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij diarree

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen, ouderen en kinderen boven de 12 jaar: start met 2 capsules in één keer, daarna na elke dunne ontlasting ( diarree) 1 capsule, neem niet meer dan 6 capsules in per 24 uur ( per dag). Om uitdroging te voorkomen is het verstandig om ook ORS te gebruiken.  

Gebruik deze capsules niet langer dan 48 uur tenzij jouw arts je heeft gevraagd dit te doen. Niet gebruiken als jij een megacolon ( sterk verwijde dikke darm) of subileus ( verstopping van de darm) heeft. Niet gebruiken als je aanhoudende maagpijn, hoge temperatuur en/of uw ontlasting slijm en/of bloed bevat. Niet gebruiken als je een bacteriële onsteking heeft of als u een ernstige darmontsteking heeft.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

- De werkzame stof in dit middel is loperamidehydrochloride.
Elke harde capsule bevat 2 mg loperamidehydrochloride.
- De andere stoffen in dit middel zijn:
Capsule-inhoud: Lactosemonohydraat, maïszetmeel, talk (E 553b), magnesiumstearaat (E 470b).
Capsules-omhulling: Titaandioxide (E171), gelatine (E 441).
Printinkt: Shellak (E 904), zwart ijzeroxide (E172). 

Adviezen

  • Lees voor gebruik altijd de bijsluiter. In de bijsluiter kun je informatie lezen over bijwerkingen, contra-indicaties, wisselwerkingen op andere geneesmiddelen hoe te handelen bij zwangerschap, in de periode van het geven van borstvoeding, effecten tijdens het autorijden of bedienen van machines en andere informatie die voor jou van belang kunnen zijn.
  • Bewaaradvies: Bewaren in de originele verpakking ter bescherming tegen vocht. Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.

 

Productinformatie over Sanias Loperamide HCL 2mg

  • Merk: Sanias
  • Ean: 8716049028937
  • Artikel: 1031-680