Linn Xylometazoline HCL 1,0 mg/ml Neusspray 10 ml

Op voorraad
2,55

Linn Xylometazoline HCL 1,0 mg/ml Neusspray

Linn Xylometazoline HCL 1,0 mg/ml Neusspray is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen, de neusspray bevat 1,0 mg/ml Xylometazoline HCL. Je gebruikt de neusspray bij een neusverkoudheid, verstopte neus en verstopte (bij)holtes. De neusspray zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstopping. Het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus en helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor je gemakkelijker kan ademhalen. De werking van dit middel begint binnen 2 minuten en houdt tot 12 uur aan.

 • Te gebruiken bij neusverkoudheid
 • Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
 • Werkt binnen 2 minuten, houdt tot 12 uur aan
 • Ëén ml bevat 1mg xylometazoline-hydrochloride 
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8718274580495
Registratienummer 131012=110779
Productnaam Xylometazoline HCl Linn 1 mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 3x per dag 1-2 sprays per neusgat
Maximale dagdosering 3x per 24 uur 1-2 sprays per neusgat
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en spray in neusgat, knijp eenmaal in flacon en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussen toedieningen aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Neusspray
Te gebruiken bij Te gebruiken voor de behandeling van een verstopte neus
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 12 jaar. Kortgeleden neusoperatie ondergaan.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen en mond. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken, raadpleeg arts als deze verschijnselen hinderlijk worden. Niet samen met middelen tegen depressiviteit, zie bijsluiter.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid
Hulpstoffen :
Benzalkoniumchloride (nasaal) Benzalkoniumchloride kan irritatie of zwelling in de neus veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik.
Dinatriumedetaat
Natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat
Dinatriumwaterstoffosfaatdodecahydraat
Natriumchloride
Gezuiverd water

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in de volledige bijsluiter of zoals de arts, apotheker of drogist je dat heeft verteld.
De aanbevolen dosering is: Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:
Eén verstuiving in elk neusgat, driemaal per dag. Er dient 8 tot 10 uur tussen twee toedieningen te zitten. Niet meer dan drie toedieningen per neusgat per dag. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Gebruik altijd je eigen flesje dat is hygiënischer en je besmet iemand anders niet. Na opening is de spray 1 maand houdbaar.

Wijze van gebruik
1. Snuit de neus.
2. Verwijder de beschermdop.
3. Als je het flesje voor de eerste keer gebruikt, moet je eerst een paar keer pompen totdat er een gelijkmatige verstuiving uit het flesje komt. Bij de volgende keren dat je het flesje gebruikt zal dit niet meer nodig zijn. Let op dat je niet in de ogen of mond verstuift.
4. Houd het flesje rechtop en plaats de duim aan de onderkant van het flesje en houd het neusstuk tussen 2 vingers.

Wanneer moet je extra voorzichtig zijn met dit middel?
Neem contact op met je arts of apotheker voordat je dit middel gebruikt, als je lijdt aan één van de volgende aandoeningen:
• Hoge bloeddruk
• Hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld verlengd QT syndroom)
• Een aandoening van de schildklier
• Diabetes
• Vergroting van de prostaat
• Een gezwel van het bijniermerg
• Nauwehoekglaucoom

Risicowaarschuwing

Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. 

Bewaren

 • Bewaren beneden 25°C.
 • Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
 • Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het etiket en op de doos na “EXP”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
 • Een aangebroken verpakking is maximaal 1 maand na opening houdbaar.

Bijsluiter

Lees hier de volledige bijsluiter.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: xylometazolinehydrochloride. De hulpstoffen in dit middel zijn: benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat, natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat, dinatriumwaterstoffosfaatdodecahydraat, natriumchloride en gezuiverd water.

Allergenen

Gebruik dit middel niet als je allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.

Productinformatie over Linn Xylometazoline HCL 1,0 mg/ml Neusspray

 • Merk: Linn
 • Ean: 8718274580495
 • Artikel: 1091-467
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs