Sanias Macrogol Poeder 10 gr 20 stuks

Op voorraad
12,49

Sanias Macrogol Laxeerpoeder

Sanias Macrogol is een laxeerpoeder dat je oplost in water zodat je het kunt gebruiken bij een trage darmbeweging en als je last hebt van verstopping (obstipatie). Macrogol zorgt ervoor dat er darmvocht wordt toegevoegd aan de ontlasting, waardoor de ontlasting zachter wordt.
De stof Macrogol 4000 wordt niet opgenomen in de bloedbaan en wordt ook niet afgebroken door het lichaam. Sanias Macrogol is geschikt voor volwassenen en kinderen boven de acht jaar.

 • Laxeermiddel
 • Maakt ontlasting zachter
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen boven de acht jaar.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049032019
Registratienummer 122419
Productnaam Sanias Macrogol 10 gr
Registratiecode RVG
ATC-code A06AD15
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000866
GPC-omschrijving Laxeer
Dosering 1-2 sachets per dag, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 2 sachets per dag
Leeftijd Vanaf 8 jaar
Gebruiksadvies Dagdosering in één keer 's-ochtends innemen; poeder oplossen in half glas water (50 ml per zakje) en daarna opdrinken. Werking merkbaar na 24 tot 48 uur. Dosering kan aangepast worden afhankelijk effect, eventueel naar inname om de dag. Kinderen mogen dit middel niet langer dan 3 maanden gebruiken. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Sachet
Te gebruiken bij Om verstopping (obstipatie) te behandelen bij volwassenen en kinderen van 8 jaar en ouder.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Volledige blokkade darmen, plotselinge buikpijn en ontsteking darmen.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts bij slechtwerkende lever en/of nieren, gebruik plaspillen of als u wat ouder bent. Stop direct met het gebruik als er zwelling van het gezicht of de keel optreedt of een andere bijwerking en neem contact op met uw arts.
Huisarts Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).
Werkzame stoffen Macrogol 4000 10 gram
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen ouder dan 8 jaar

 • De aanbevolen dosering is 1 tot 2 sachets per dag, bij voorkeur neemt u dit in de ochtend als een enkele dosis.
 • Begin met het nemen van 1 sachet per dag en verhoog dit als dat nodig is naar 2 sachets per dag
 • De dagelijkse dosis kan aangepast worden afhankelijk van het effect dat het middel heeft. Dit kan variëren van om de dag 1 sachet (vooral bij kinderen) tot elke dag maximaal 2 sachets.
 • Los de inhoud van de sachets direct voor gebruik op in 50 ml water en drink de vloeistof op.
 • Lees voor gebruik de bijsluiter van dit geneesmiddel
 • Let op 
  Het duurt meestal 24 tot 48 uur voordat dit middel begint te werken. Wordt de klacht niet minder, of wordt deze zelfs erger? Neem dan contact op met uw apotheker of arts. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Ingrediënten

ARABISCHE GOM (E 414), BUTYLHYDROXYANISOL (E 320), MALTODEXTRINE,  SACCHAROIDE NATRIUM X-WATER (E 954), SINAASAPPEL GRAPEFRUITSMAAKSTOF, SORBITOL (D-)(E 420)

 

Productinformatie over Sanias Macrogol Poeder 10 gr

 • Merk: Sanias
 • Ean: 8716049032019
 • Artikel: 1012-045