De biologische remium Organic Tea Ceylon Original no 351 van Simon Levelt is de klassieker onder de theeën. Deze biologische zwarte thee komt uit de hooglanden van Sri Lanka en heeft een stevig aroma. Heerlijk bij het ontbijt, maar ook lekker als het al wat later op de middag is.
Zetadvies
Breng vers water aan de kook (100°C) en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe 2 gram thee per kop los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens 4 minuten trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Herkomst
Ceylon "Volle, ronde thee van de Parel in de Indische Oceaan
Vlak tegen de evenaar ligt Sri Lanka, waar het hele jaar door thee wordt geoogst. In de koloniale periode stond dit eiland bekend als Ceylon, en nog steeds wordt deze naam gebruikt voor de thee. Ceylonthee is van bijzonder fijne kwaliteit, geurig en vol van smaak.
Sri Lanka is de derde grootste producent (na India en China) en een betrekkelijke nieuwkomer; thee wordt pas sinds een kleine honderd jaar geteeld. De drie meest bekende theeregio's zijn Dimbula, Uva and Nuwara Eliya. De meeste theetuinen zijn hooggelegen en het warme, natte klimaat laat de theestruiken iedere 7 tot 8 dagen uitlopen. De thee is meestal gekwalificeerd naar hoogte: hoe hoger, hoe beter.
Biologische zwarte thee.
Geen allergenen informatie bekend
Kruiden en Specerijen getrokken in water bevatten geen voedingswaarden.