Aleve Feminax 275 12 tabletten

Op voorraad
4,04

Aleve Feminax

Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld bij menstruatiepijn of menstruatieklachten. De werkzame stof in Aleve Feminax is s naproxennatrium en werkt ongeveer 12 uur. Aleve Feminax helpt om de krampen tijdens de menstruatie te verminderen,  het bloeden te verminderen en zorgt dat de baarmoeder niet meer zoveel samentrekt. Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275 wordt niet aanbevolen bij kinderen onder de leeftijd van 12 jaar.

  • Speciaal tegen menstruatiepijn
  • Werkt tot wel 12 uur lang tegen menstruatiepijn, dat is langer dan ibuprofen
  • Helpt om de krampen tijdens de menstruatie te verminderen
  • Helpt het bloeden verminderen en dat de baarmoeder niet meer zoveel samentrekt
  • Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar (met een lichaamsgewicht meer dan 40 kg)

Let op: Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor naproxen, naproxennatrium of andere pijnstillende en ontstekingsremmende middelen, ernstige nierfunctiestoornissen, maag- of darmzweer, maagontsteking, maag-/darmbloedingen of andere bloedingen, zoals hersenbloeding en ernstig hartfalen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091026959
Registratienummer 09006
Productnaam Aleve Feminax
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE02
Netto inhoud 12 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1
Maximale dagdosering 3
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Met water innemen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 10 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar of een lichaamsgewicht minder dan 40 kilogram. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Ernstige nierfunctiestoornis, inwendige bloeding, maag- of darmzweer, maagslijmvliesontsteking of maagpijn, allergisch voor NSAID's (ibuprofen, acetylsalicylzuur, diclofenac,e.d.), bloedingsneiging of behandeling met antistollingsmiddelen en bij hartfalen.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Als er sprake is van menstruatiepijn die na de leeftijd van 25 jaar is ontstaan. Als de pijn elke maand erger wordt of anders aanvoelt dan gewoonlijk of als ernaast ook andere klachten zijn, zoals hevig en/of onregelmatig bloedverlies. Bij ongerustheid over de klachten.Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Naproxennatrium 275 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe werkt Aleve Feminax?

Menstruatiepijn wordt vaak veroorzaakt door een verhoogde aanmaak van prostaglandines in de baarmoeder. Die stof is nodig om de menstruatie op gang te brengen. Wanneer de hoeveelheid prostaglandines te hoog oploopt, kan menstruatiepijn ontstaan. Aleve Feminax is speciaal ontwikkeld om de oorzaak van menstruatiepijn aan te pakken. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid prostaglandines niet te hoog oploopt, waardoor je minderklachten tijdens je menstruatie hebt.

Dosering en gebruik

De tabletten met een ruime hoeveelheid water of melk innemen, bij voorkeur onmiddellijk na de maaltijd.
De gebruikelijke dosering is als volgt:
Bij menstruatiepijn bedraagt de aanvangsdosering 2 tabletten.
De tabletten innemen bij het begin van de bloeding of wanneer de pijnlijke krampen ontstaan, mits je uit ervaring weet dat ze samenhangen met de komende menstruatie. Daarna kan, indien nodig, na 8-12 uur 1 tablet worden ingenomen tot de klachten voorbij zijn.
Bij ouderen en bij patiënten met leverfunctiestoornissen dient de laagst mogelijke effectieve dosering te worden toegepast.
Aleve Feminax bij menstruatiepijn 275 wordt niet aanbevolen bij kinderen onder de leeftijd van 12 jaar. 

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is 275 mg naproxennatrium per tablet. 
De andere stoffen in dit middel zijn microcristallijne cellulose, magnesiumstearaat,
polyvinylpyrolidon, talk, polyethyleenglycol 8000, titaandioxide (E171), hypromellose (E464) en indigokarmijn (E132). 

Productinformatie over Aleve Feminax 275

  • Merk: Aleve
  • Ean: 8713091026959
  • Artikel: 755-273