Bisolvon Tabletten bij Vastzittende Hoest 50 tabletten

Op voorraad
7,85

Bisolvon Tabletten bij Vastzittende Hoest

De tabletten van Bisolvon werken slijmoplossend, zodat het vastzittende slijm gemakkelijker opgehoest kan worden. De werkzame stof in Bisolvon tabletten is Broomhexidine. Bisolvon tabletten zijn klein en gemakkelijk door te slikken en mee te nemen. Bisolvon tabletten zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.

  • Geschikt voor 5 jaar en ouder
  • Te gebruiken bij een vastzittende hoest
  • Gemakkelijk door te slikken
  • Handig voor onderweg
  • Geschikt voor diabetici
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712172864312
Registratienummer 09246
Productnaam BISOLVON tabletten 8 mg
Registratiecode RVG
ATC-code R05CB02
Netto inhoud 50 ST
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 0,5-2 per inname, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1,5-6
Leeftijd Vanaf 5 jaar
Gebruiksadvies Tabletten innemen met wat water; niet te snel stoppen met gebruik, optimaal effect duurt enkele dagen. Bij geen verbetering van de klacht binnen 14 dagen, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Niet gebruiken als u amoxicilline, cefuroxin, doxycycline of erytromycine gebruikt zonder overleg met een arts. - Niet gelijktijdig gebruiken met hoestdempende middelen, zoals codeïne of noscapine. - Niet gebruiken als u een maagzweer heeft of heeft gehad. - Niet gebruiken tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Bij vastzittende hoest, om het ophoesten van slijm in de luchtwegen te vergemakkelijken wanneer dat ophoesten door taai slijm wordt bemoeilijkt.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de stoffen in dit middel. Kinderen onder de 2 jaar.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Lactose intolerantie. Gebruik antibiotica, overleg arts. Kan duizeligheid veroorzaken. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers). Bij ongerustheid over de hoest.
Werkzame stoffen Broomhexinehydrochloride 8 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vastzittende hoest door taai slijm

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Kinderen van 5 – 10 jaar: 3 maal daags ½ tot 1 tablet
Volwassenen en kinderen boven 10 jaar: 3 maal daags ½ - 2 tabletten

Bisolvon tabletten mag niet gebruikt worden bij kinderen onder 2 jaar. Bisolvon tabletten is niet geschikt voor gebruik bij kinderen onder 5 jaar.

Bisolvon begint na ongeveer vijf uur te werken. Als door het loskomen van het slijm de luchtwegen gereinigd worden, vermindert het hoesten en wordt het ademen gemakkelijker. Het duurt enige dagen voor dit effect optimaal is. Stop daarom niet te snel met het innemen van Bisolvon tabletten. Echter wordt de klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met je arts

Let op!

  • Als je een maagzweer hebt (gehad), bij zwangerschap, borstvoeding en aanhoudende of steeds terugkerende hoestklachten, raadpleeg dan een arts arts voordat je Bsolvon tabletten gaat gebruiken.
  • Bisolvon tabletten bevatten lactose. Wanneer je arts  heeft verteld dat je (of je kind) bepaalde suikers (lactose) niet verdraagt, neem dan contact op met je arts voordat dit geneesmiddel gebruikt wordt. 

Samenstelling

Bevat 8 mg broomhexinehydrochloride per tablet. De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn lactose, maïszetmeel en magnesiumstearaat (E470B).

Bisolvon tabletten bevatten geen suiker en kunnen daarom ook door diabetici worden ingenomen.

Bisolvon tabletten bevat lactose

Productinformatie over Bisolvon Tabletten bij Vastzittende Hoest

  • Merk: Bisolvon
  • Ean: 8712172864312
  • Artikel: 715-051