Citrosan Hete Citroendrank 15 sachets

Op voorraad
11,49

Citrosan Hete Citroendrank

Citrosan Hete Citroendrank gaat griep en verkoudheid effectief te lijf. De medicinale citroendrank heeft een koortsverlagende en pijnstillende werking. Een sachet bevat 500 mg paracetamol en 50 mg vitamine C voor extra weerstand. Het poeder lost op in warm water en dient zo heet mogelijk gedronken te worden. Verpakking met 15 sachets. Lees vóór gebruik de bijsluiter.
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000167046045
Registratienummer 06294
Productnaam Citrosan
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE51
Netto inhoud 15 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 3-6
Leeftijd Vanaf 9 jaar
Gebruiksadvies 4 uur tussen innames aanhouden; eventueel suiker toevoegen. Bij kinderen van 9 tot 12 jaar niet langer dan 3 dagen gebruiken. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Sachet
Te gebruiken bij Bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Ernstige lever-, nierstoornis een bloedziekte, Syndroom van Gilbert, als u veel alcohol gebruikt of medicijnen tegen epilepsie. Intolerantie bepaalde suikers en natriumbeperkt dieet. Niet samen met andere paracetamol bevattende middelen.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg , Ascorbinezuur (vitamine C) 50 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn
Hulpstoffen :
Sucrose Dit middel bevat sucrose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Lactose Dit middel bevat lactose. Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt.
Natrium 122 mg/sachet Dit geneesmiddel bevat 122 mg natrium (een belangrijk bestanddeel van keukenzout/tafelzout) per sachet. Dit komt overeen met, 1 % van de aanbevolen maximale dagelijkse hoeveelheid natrium in de voeding voor een volwassene. De maximale aanbevolen dagelijkse dosis van dit medicijn is 732 mg natrium (vind je in tafelzout). Dit is equivalent aan 36,6 % van de aanbevolen maximale dagelijkse inname van natrium voor volwassenen. Neem contact op met uw arts of apotheker als u dit geneesmiddel langdurig dagelijks nodig heeft, vooral als u is aangeraden een zoutarm (natriumarm) dieet te volgen.
Azokleurstoffen Dit middel bevat azokleurstoffen. Deze kunnen een allergische reactie veroorzaken.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Citrosan is een medicinale citroendrank die griep- en verkoudheidsverschijnselen snel verlicht. De drank biedt ook verlichting bij een loopneus, een verstopte neus, een zere keel, hoofdpijn en andere pijntjes. Kom tot rust met een beker warme, verzachtende Citrosan hete citroendrank. Door de milde, kalmerende werking voel je je warm, verkwikt en al snel weer een stuk beter. De werkzame ingrediënten van Citrosan zijn 500 mg paracetamol en 50 mg vitamine C (ascorbinezuur). Lees vóór gebruik de bijsluiter. Extra productinformatie: Dosering en gebruik: Kinderen van 9-12 jaar (30-40 kilo): 3 tot 4x daags 1 sachet Tieners van 13-15 jaar (40-55 kilo): 4tot 6x daags 1 sachet Volwassenen : 6x daags 1 sachet. Schud het zakje leeg in een glas of beker. Voeg heet water toe en roer net zolang tot de poeder is opgelost. Drink de Citrosan zo heet mogelijk op. Verdeel het gebruik van Citrosan gelijkmatig over een etmaal met een minimale tussenpoos van 4 uur. Let op! Omdat Citrosan zo heet mogelijk gedronken moet worden is dit product ongeschikt voor kinderen jonger dan 9 jaar. Niet langdurig gebruiken. Oppassen bij alcoholmisbruik en bij lever- en nierfunctiestoornissen. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor paracetamol. Gebruik Citrosan alleen in combinatie met andere pijnstillers na overleg met uw (huis)arts. Als de klachten na 2 weken niet verdwijnen neem dan contact op met uw (huis)arts. Dit product kent bijwerkingen, contra-indicaties en wisselwerkingen met andere geneesmiddelen. Lees daarom de volledige bijsluiter bij dit product, zodat u weet of dit ook voor u van toepassing is, als u twijfelt of dit product geschikt voor u is overleg dan eerst met uw arts of apotheker. Zwangerschap/Borstvoeding: Raadpleeg voor gebruik uw (huis)arts of verloskundige bij zwangerschap en borstvoeding. Werkzame stoffen: Paracetamol en Ascorbinezuur Hulpstoffen: Natriumcitraat 0-water, Maiszetmeel, Magnesiumcarbonaat, Saccharose, Saccharine natrium-0-water, Citroenzuur 0-water, Citroenessence, Lactose 1-water en Tartrazine Citrosan is te koop in verpakkingen van 5, 10 en 15 sachets.

Productinformatie over Citrosan Hete Citroendrank

  • Merk: Citrosan
  • Ean: 5000167046045
  • Artikel: 725-959