Coldrex Neusspray Xylosel 10 ml

Op voorraad
7,85

Coldrex Xylosel Neusspray Xylometazoline 1 mg/ml vanaf 10 jaar
Coldrex Xylosel Neusspray is een effectieve Xylometazoline neusspray die snel en langdurig je verstopte neus opent. De neusspray werkt binnen enkele minuten tot 8 uur bij neusverkoudheid. Met de zachtheid van zeewater en zonder conserveermiddelen.
De werkzame stof in Coldrex Xylosel Neusspray is xylometazoline. Het maakt de bloedvaten in de neusslijmvliezen nauwer waardoor de zwelling afneemt en het ademen door de neus makkelijker wordt. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

  • Werkt gemiddeld 8 uur lang
  • Laat je weer vrijer ademen
  • Bevat geen conserveringsmiddelen
  • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710537044225
Registratienummer 107401
Productnaam Coldrex Xylosel 1 mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 1-2 verstuivingen in beide neusgaten
Maximale dagdosering 3 doseringen per 24 uur
Leeftijd Vanaf 10 jaar
Gebruiksadvies Om de 10-12 uur in beide neusgaten aanbrengen. Bij geen verbetering van de klacht binnen 3 dagen, raadpleeg arts. Maximaal 7 dagen achtereen gebruiken.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities, behalve niet in de vriezer bewaren.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 3 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'Niet gebruiken na' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Doseerspray
Te gebruiken bij Voor een kortdurende behandeling van neusverstopping
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kortgeleden een hersenoperatie ondergaan via mond- of neusholte. Als er sprake is van een droge ontsteking van het neusslijmvlies met vorming van korstjes (rhinitis sicca).
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts als er sprake is van overgevoeligheid voor sympathomimetica (medicijnen, zoals adrenaline), hart- en vaatziekten, te snel werkende schildklier, diabetes, een zwelling in de bijnier dat hormonen aanmaakt, een vergrote prostaat, poryferie, gebruik van antidepressiva (MAO-remmers) of nauw-kamerhoek glaucoom. Niet gebruiken samen met bepaalde receptgeneesmiddelen, zie bijsluiter.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Samenstelling

Werkzame stoffen:  De werkzame stof in dit medicijn is xylometazolinehydrochloride, waarbij 1 milliliter oplossing 1 mg bevat. 1 verneveling (1 keer het pompje indrukken) van Coldrex Xylosel Neusspray 1,0 mg/ml (= 90 microliter) bevat 90 microgram xylometazolinehydrochloride
Hulpstoffen:  gezuiverd zeewater, kaliumdiwaterstoffosfaat en gezuiverd water.

Dosering

Dit medicijn is bedoeld voor de behandeling van neusverstopping bij kinderen van
10 jaar en ouder en bij volwassenen. 

De gebruikelijke dosering is 1-2 verstuivingen (1-2 keer spuiten) in elk neusgat om de 10-12 uur (niet vaker dan drie keer per dag).

Productinformatie over Coldrex Neusspray Xylosel

  • Merk: Coldrex
  • Ean: 8710537044225
  • Artikel: 1037-881
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs