Daktratin Crème 30gr + Daktarin Strooipoeder 20gr Pakket

Op voorraad
23,98

Inhoud pakket:

Daktratin Crème 30gr + Daktarin poeder 20gr

Daktarin Crème

Daktarin Crème bevat miconazolenitraat, waardoor je het kan gebruiken bij schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel, schimmelnagels en eikelontsteking.
Daktarin wordt ook gebruikt bij een aantal huidinfecties met bacteriën, zoals puistjes (acne) en bij putjeszolen (bij putjeszolen zitten er kleine putjes (kratertjes) in de eeltlaag van de voetzool).

Daktarin Strooipoeder 

Daktarin-strooipoeder wordt gebruikt bij een schimmelinfectie van de huid. Dactarin Strooipoeder is bedoeld om te gebruiken naast Daktarin Crème, Daktarin Nagellak of een andere vorm van behandeling. Daktarin-strooipoeder wordt enerzijds gebruikt als nabehandeling van bijvoorbeeld kloven en anderzijds om sokken, kousen en schoenen te ontsmetten als je een schimmelinfectie aan de voet hebt. De werkzame stof van Daktarine Strooipoeder is het schimmeldodende middel miconazolenitraat.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Meer informatie over Daktratin Crème 30gr + Daktarin Strooipoeder 20gr Pakket

Verschijnselen bij schimmelinfectie

Je merkt een schimmelinfectie van de huid aan jeuk, schilfering of een rode verkleuring van de huid. Het zit vooral op plekjes die vochtig kunnen zijn, zoals tussen de tenen (‘zwemmerseczeem’), in de oksels, liezen of onder de borsten (‘smetten’). Ook de nagels kunnen geïnfecteerd raken. De nagels worden dan geelbruin en brokkelig.

Hoe werkt Daktarin Crème?

Daktarin Crème bevat de werkzamestof miconazolenitraat. Dit is een schimmeldodende stof. De behandelingsduur varieert van 2 tot 6 weken, afhankelijk van de plaats en de ernst van de schimmel. Als de klachten over zijn, moet je nog enige tijd doorgaan met smeren. 

Hoe gebruik je Daktarin Crème?

Gebruik dit medicijn 1 of 2 keer per dag. Kies daarvoor vaste tijdstippen, dan vergeet je minder snel het te gebruiken. Bijvoorbeeld 's ochtends na het douchen en/of 's avonds.

 • Was de aangetaste plekken en haal losse schilfers weg. Droog de plekken daarna zorgvuldig af met een aparte handdoek. Bij voetschimmel: ook tussen de tenen.
 • Breng Daktarin Crème dun aan op de schimmelplekken en op de huid onmiddellijk eromheen en wrijf de crème zachtjes in, tot deze volledig in de huid gedrongen is. Bij voetschimmel: ook tussen de tenen en op de voetzool.
 • Was na gebruik zorgvuldig je handen, behalve wanneer de crème voor je handen bedoeld is.
 • Trek dan schone kleren/kousen/sokken aan. Als je last van voetschimmel hebt behandel dan je sokken of schoenen met Datarin Strooipoeder. Op die manier besmet je jezelf niet opnieuw en geneest de huid sneller.
 • De behandeling dient ononderbroken te worden voortgezet tot minimaal een week na het verdwijnen van alle symptomen, je weet dan zeker dat alle schimmelsporen zijn verdwenen. Als je te snel stopt met het behandelen van huidschimmel, kunnen er nog schimmelsporen achterblijven en komt de schimmel snel weer terug.
 • Als er na 14 dagen geen verbetering optreedt ga dan naar de huisarts.

Hoe lang?
Houd er rekening mee dat dit een kuur is. Onderbreek de kuur niet en maak hem af. Als u te vroeg stopt, kan de schimmelinfectie terugkeren.

 • Huidinfecties, eikelontsteking en voetschimmel: meestal 2 tot 6 weken. Doorsmeren tot 1 week nadat de verschijnselen zijn verdwenen.
 • Nagelinfecties: meestal 8 maanden, ook als de geinfecteerde nagel al eerder is losgekomen. Deze lange periode is nodig om een nieuwe gezonde nagel te laten aangroeien.
 • Puistjes (acne): meestal 4 tot 12 weken.
 • Putjeszolen: meestal 2 tot 6 weken. Andere medicijnen tegen zweetvoeten kunt u langer blijven gebruiken.

Ingrediënten

Miconazolnitraat (20 mg per gram crème), vloeibare paraffine, macrogolstearaat en ethyleenglycolstearaat, oleoyl macrogolglycerides, benzoëzuur (E 210), gebutyleerd hydroxyanisol (E 320) en water.

Wat moet je verder nog weten over Daktarin en (voet)schimmel?

 • Een (voet)schimmelinfectie gaat niet vanzelf over en moet behandeld worden. Als je dit niet doet worden de ongemakken steeds groter en kan de schimmel infectie gevaarlijk worden voor je gezondheid.
 • Wisselwerking
  De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen zijn: Bloedverdunners, namelijk fenprocoumon en acenocoumarol.
  Miconazol versterkt het effect van deze medicijnen. Overleg daarom voor gebruik met je huisarts of dit product geschikt voor je is.
 • Als je zwanger bent dan kun je Daktarin Crème, voor zover bekend, zonder bezwaar gebruiken mits je je houdt aan de gebruiksaanwijzing.
 • Als je borstvoeding geeft dan kun je Daktarin Crème, voor zover bekend, zonder bezwaar gebruiken in de periode dat je borstvoeding geeft, mits je je houdt aan de gebruiksaanwijzing.
 • Gebruik Daktarin Crème niet op een beschadigde huid. Als je Daktarin Crème op een beschadigde huid wilt gebruiken dek dan de huid af met een pleister. Als de schimmelinfectie in de buurt van slijmvliezen zit of als het een grote huidoppervlakte betreft raadpleeg dan de huisarts voordat je Daktarin Crème gaat gebruiken. Je kunt dan teveel werkzame stof binnen krijgen want deze wordt opgenomen door de huid.
 • Was de besmette lichaamsdelen elke dag. Gebruik daarbij geen of een PH neutrale zeep.
 • Houd de voorwerpen die met de schimmelinfectie in aanraking komen alleen voor eigen gebruik (handdoek, washandje, borsteltje, nagelknipper), om te voorkomen dat je anderen besmet. Bij voetschimmel moet je voorkomen dat je jezelf steeds opnieuw besmet door kousen en schoenen. Trek na de behandeling van de voeten schone sokken of kousen aan. Strooi verder elke dag wat Daktarin-strooipoeder in je kousen en af en toe ook wat in de schoenen.
 • Daktarin is verkrijgbaar in Crème 15 of 30 gram, Strooipoeder en nagellak.
 • Lees voordat je dit middel gaat gebruiken de bijsluiter van dit product. De informatie op onze site bevat delen uit de bijsluiter maar is niet volledig.

Wat kun je doen om voetschimmel te voorkomen?

 • Voetschimmel is besmettelijk. Vermijdt op blote voeten lopen in openbare ruimtes, draag slippers in openbare doucheruimtes en gympen in gymzalen.
 • Waarschuw je huisgenoten dat je voetschimmel hebt. Zij kunnen dan maatregelen nemen om besmetting te voorkomen.
 • Droog je voeten, ook tussen de tenen, goed af. Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving.
 • Gebruik eigen handdoeken, washandjes en andere verzorgingsproducten.

Hoe gebruik je Daktarin Strooipoeder?

Was de aangetaste huid zorgvuldig met weinig of geen zeep. Als je zeep gebruikt, gebruik dan een PH neutrale zeep. Haal losse schilfers weg en droog je voeten zorgvuldig af vooraleer het poeder aan te brengen en uit te wrijven. Strooi tweemaal per dag een beetje poeder uit over de huid waar je last hebt van de schimmelinfectie en de huid eromheen. Als je het poeder samen met de crème gebruikt doe je dit eenmaal per dag. Behandel ook de zones tussen je tenen en je voetzool. Was nadien zorgvuldig je handen en trek schone sokken aan zodat je jezelf niet opnieuw besmet en de huid sneller geneest. Als de symptomen zijn verdwenen ga dan nog minimaal 10 dagen door met de behandeling om er zeker van te zijn dat er geen schimmelsporen zijn achter gebleven. Een gemiddelde behandeling duurt 2 tot 6 weken afhankelijk van de omvang en plaats van de schimmelinfectie.

Ingrediënten

Werkzame stof: Miconazolnitraat 20 mg/g
Hulpstoffen: Talk (E553b), zinkoxide, colloïdaal siliciumdioxide.

Productinformatie over Daktratin Crème 30gr + Daktarin Strooipoeder 20gr Pakket

 • Merk: Daktarin
 • Ean: 6096232361327
 • Artikel: 1077-435