Canesten Gyno Zachte Capsule

Op voorraad
14,99

Canesten Gyno Zachte Capsule

Canesten GYNO 1 Zachte Capsule  is een snelle en effectieve  1-daagse behandeling bij vaginale schimmel. Je brengt het makkelijk in, het vormt zich naar je lichaam, het doodt de schimmel en verlicht zo snel de jeuk.

  • 1-daagse, snelle en effectieve behandeling voor vaginale schimmel
  • Doodt de schimmel en verlicht zo jeuk en een branderig gevoel
  • Behandeling met één zachte capsule voor inwendig gebruik met werkzame bestanddeel clotrimazol
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091040030
Registratienummer 114223
Productnaam Canesten gyno 1 zachte capsule
Registratiecode RVG
ATC-code G01AF02
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000890
GPC-omschrijving Schimmelinfecties
Dosering 1
Maximale dagdosering 1
Leeftijd Vanaf 16 jaar
Gebruiksadvies Voor het slapen in de vagina inbrengen. Niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing Dit middel kan het rubber van condooms soms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn. Niet gebruiken als u ongesteld bent. Let op: de tabletten/capsules zijn niet om in te nemen, maar om aan te brengen in de vagina.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Capsule
Te gebruiken bij Infecties in of rond de vagina , veroorzaakt door bepaalde schimmel- of gistsoorten.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Niet gebruiken bij klachten als pijn in de onderbuik of pijn bij het plassen; koorts of koude rillingen; onregelmatige of abnormale bloedingen; zweren of blaren op of rond de geslachtsdelen; lage rugpijn; misselijkheid of braken; diarree; pusvorming en/of sterk ruikende afscheiding.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Huisarts Bij klachten vaker dan 3x in het afgelopen jaar. Bij een SOA in het verleden of bij de partner. Bij zwangerschap. Als de klachten verergeren of na 7 dagen niet zijn verdwenen. Als het gaat om een vrouw jonger dan 16 jaar. Bij pijn of ongemak bij het plassen. Bij koorts. Bij abnormale bloedingen. Bij zweren of blaren in het genitale gebied. Bij lage rugpijn,misselijkheid,braken of diarree. Bij pusvorming of sterk geurende afscheiding. Als eerdere behandeling met een vaginaal antischimmelmiddel niet voldoende heeft gewerkt. Als de klachten vooral na de menstruatie optreden.
Werkzame stoffen Clotrimazol 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vaginale schimmelinfecties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Extra informatie Canesten GYNO Zachte Capsule

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Bovendien: een schimmel (candida) gaat niet altijd vanzelf over. Een behandeling met Canesten GYNO Zachte Capsuledie zorgt ervoor dat je van de lastige symptomen af bent. Met Canesten GYNO Zachte Capsule is een snelle en effectieve behandeling mogelijk. 

Canesten GYNO 1 Zachte Capsule is een effectieve 1-daagse behandeling. Het doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol. De zachte capsule is makkelijk in te brengen vormt zich naar je lichaam en zorgt voor een comfortabele, lokale behandeling voor (inwendig) vaginaal gebruik. Voor uitwendige verlichting van de jeuk behandel je aanvullend met Canesten GYNO Crème. 

Zwangerschap: Kan tijdens de zwangerschap gebruikt worden maar het wordt aangeraden tijdens die periode de capsule met de hand in te brengen (en dus niet met de applicator)

Candida

Candida is de kortere benaming voor de aandoening candidiasis. Dit is een aandoening die veroorzaakt wordt door een soort gist (candida albicans), die verandert in een schimmelvorm. Daarom wordt candida ook wel schimmelinfectie genoemd. Candida kan ook voorkomen op de slijmvliezen van de geslachtdelen bij zowel mannen als vrouwen.

Zwangerschap

Raadpleeg eerst een arts of je Canesten GYNO 1 Zachte Capsule mag gebruiken tijdens je zwangerschap. Na overleg met een deskundige kan Canesten GYNO 1 Zachte Capsule tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Het is wel raadzaam om de capsule met de hand in te brengen tijdens die periode (en dus niet met de applicator)

Gebruiksaanwijzing

Het inbrengen van de capsule in de vagina kan het beste plaatsvinden terwijl u op uw rug ligt, met iets opgetrokken en gespreide benen. De capsule kan met de bijgeleverde applicator of met de hand worden ingebracht: Gebruik na het inbrengen van de capsule een inlegkruisje, aangezien de capsule oplost in de vagina en soms vlekken kan veroorzaken.
Canesten GYNO Zachte Capsule is niet geschikt voor vrouwen onder de 16 jaar.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

Canesten GYNO 1 Zachte Capsule, capsule voor vaginaal gebruik 500 mg:
De werkzame stof per capsule is 500 mg clotrimazol.
De andere stoffen in dit middel zijn: witte zachte paraffine, vloeibare paraffine, gelatine, glycerol, water, titaandioxide (E171), chinolinegeel (E104), zonnegeel (E110), sojalecithine, triglyceriden.

Productinformatie over Canesten Gyno Zachte Capsule

  • Merk: Canesten
  • Ean: 8713091040030
  • Artikel: 712-888