Canesten Gyno Crème 35 gr

Op voorraad
13,49

Canesten Gyno Crème 35 gr

Canesten GYNO crème is een effectieve 6-daagse behandeling voor inwendig en uitwendig gebruik bij vaginale schimmel. Het doodt de schimmel en verlicht zo snel de jeuk en een branderig gevoel.

 • Effectieve behandeling voor vaginale schimmel voor inwendig en uitwendig gebruik
 • Doodt de schimmel en verlicht zo jeuk en een branderig gevoel
 • Behandeling met werkzame bestanddeel clotrimazol
 • Makkelijk in te brengen
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091008665
Registratienummer 07856
Productnaam Canesten gyno crème
Registratiecode RVG
ATC-code G01AF02
Netto inhoud 35 GR
GPC-nummer 10000890
GPC-omschrijving Schimmelinfecties
Dosering 1x per dag
Maximale dagdosering 1x per 24 uur
Leeftijd Vanaf 16 jaar
Gebruiksadvies Voor het slapen in de vagina inbrengen. Niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder advies arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na openen 3 maanden houdbaar. Niet gebruiken na uiterste gebruiksdatum vermeld op de verpakking en de tube.
Risicowaarschuwing Dit middel kan het rubber van condooms soms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn. Niet gebruiken als u ongesteld bent.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Creme
Te gebruiken bij Infecties in of rond de vagina , veroorzaakt door bepaalde schimmel- of gistsoorten.
Niet gebruiken bij Overgevoelig bent voor clotrimazol of voor een van de andere bestanddelen van de crème zoals cetylstearylalcohol.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Pijn in onderbuik of bij plassen, koorts, koude rillingen, bloedingen, zweren/blaren in genitale gebied, lage rugpijn, misselijkheid/braken, diarree, pusvorming, sterk ruikende afscheiding. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg arts.
Huisarts Bij klachten vaker dan 3x in het afgelopen jaar. Bij een SOA in het verleden of bij de partner. Bij zwangerschap. Als de klachten verergeren of na 7 dagen niet zijn verdwenen. Als het gaat om een vrouw jonger dan 16 jaar. Bij pijn of ongemak bij het plassen. Bij koorts. Bij abnormale bloedingen. Bij zweren of blaren in het genitale gebied. Bij lage rugpijn,misselijkheid,braken of diarree. Bij pusvorming of sterk geurende afscheiding. Als eerdere behandeling met een vaginaal antischimmelmiddel niet voldoende heeft gewerkt. Als de klachten vooral na de menstruatie optreden.
Werkzame stoffen Clotrimazol 10 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vaginale schimmelinfecties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Vaginale schimmel

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Bovendien: een schimmel (candida) gaat niet altijd vanzelf over. Een behandeling die ervoor zorgt dat je snel van de lastige symptomen af bent is van belang om je zo snel mogelijk weer jezelf te voelen. Met Canesten GYNO crème is zowel inwendig als uitwendig een snelle en effectieve behandeling mogelijk. Een vaginale schimmel kan zowel inwendig als uitwendig voorkomen. Met Canesten GYNO crème, een effectieve 6-daagse behandeling, kun je de vaginale schimmel zowel inwendig als uitwendig behandelen. De Canesten GYNO crème remt de groei van de schimmel, doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk en een branderig gevoel dankzij de werkzame stof clotrimazol.

Candida

Candida is de kortere benaming voor de aandoening candidiasis. Dit is een aandoening die veroorzaakt wordt door een soort gist (candida albicans), die verandert in een schimmelvorm. Daarom wordt candida ook wel schimmelinfectie genoemd. Candida kan ook voorkomen op de slijmvliezen van de geslachtdelen bij zowel mannen als vrouwen.

Zwangerschap

Raadpleeg eerst een arts voordat je Canesten GYNO crème gaat gebruiken tijdens de zwangerschap. Na overleg met een deskundige kan Canesten GYNO crème tijdens tijdens de zwangerschap gebruikt worden maar het wordt aangeraden tijdens die periode de creme met de hand in en aan te brengen (en dus niet met de applicator

Samenstelling

10 mg clotrimazol per gram

Dosering en Gebruik

 • Uitwendig gebruik: Breng de crème gedurende 1 week tweemaal per dag dun aan op de aangedane plaatsen. Als je de crème uitwendig gebruikt kun je desgewenst de behandeling combineren met de tablet of crème inwendig.
 • Inwendig gebruik: Breng de crème 's avonds voor het slapen gaan zo diep mogelijk in de vagina. Dit kan het beste in rugligging met enigszins opgetrokken benen.

Belangrijke informatie

 • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor clotrimazolof één van de hulpstoffen.
 • Niet geschikt voor personen onder de 16 jaar.

Productinformatie over Canesten Gyno Crème

 • Merk: Canesten
 • Ean: 8713091008665
 • Artikel: 972-069
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs