Canesten Gyno Crème 5 gr

14,64
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Bestelling uiterlijk woensdag in huis

Canesten Gyno Crème 5 gr

Canesten GYNO 1 daagse Crème is een snelle en effectieve 1 daagse behandeling voor inwendig gebruik bij vaginale schimmel. Het doodt de schimmel en verlicht zo snel de jeuk en een branderig gevoel.

 • Snelle en effectieve1 daagse behandeling voor vaginale schimmel voor inwendig gebruik
 • Doodt de schimmel en verlicht zo jeuk en een branderig gevoel
 • Hygienische voorgevulde applicator
 • Makkelijk in te brengen

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 4057598010139
Extra handel artikel aanduiding waarde 10972
Certificering Waarde G01AF02
Product naam Canesten GYNO 1, crème voor vaginaal gebruik 100 MG/G
Registratiecode RVG
GPC Schimmelinfecties
Aanbevolen dosering 1x voorgevulde applicator inbrengen
Maximale dosering 1x
Leeftijd Vanaf 16 jaar
Gebruiks advies Voor het slapengaan zo diep mogelijk in de vagina inbrengen met hulp van bijgeleverde applicator. Het inbrengen van de voorgevulde applicator in de vagina kan het beste plaatsvinden terwijl men op de rug ligt, met iets opgetrokken en gespreide benen. Zie bijsluiter voor exacte instructies.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Dit middel kan het rubber van condooms soms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn. Niet gebruiken als u ongesteld bent.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Creme
Gebruiksindicatie Bij infecties in de vagina (schede), die worden veroorzaakt door bepaalde schimmel- of gistsoorten.
Contra-Gebruiksindicatie Overgevoelig voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel. Niet gebruiken bij klachten als pijn in de onderbuik of pijn bij het plassen; koorts of koude rillingen; onregelmatige of abnormale bloedingen; zweren of blaren op of rond de geslachtsdelen; lage rugpijn; misselijkheid of braken; diarree; pusvorming en/of sterk ruikende afscheiding.
Gebruik tijdens zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Neem voor gebruik contact met arts bij: 3x in 1 jaar vaginale schimmelinfectie, partner of zelf mogelijke besmet met seksueel overdraagbare aandoening of gehad; bij zwangerschap of vermoeden daarvan of jonger bent dan 16 jaar.
Huisarts bezoeken Bij klachten vaker dan 3x in het afgelopen jaar. Bij een SOA in het verleden of bij de partner. Bij zwangerschap. Als de klachten verergeren of na 7 dagen niet zijn verdwenen. Als het gaat om een vrouw jonger dan 16 jaar. Bij pijn of ongemak bij het plassen. Bij koorts. Bij abnormale bloedingen. Bij zweren of blaren in het genitale gebied. Bij lage rugpijn,misselijkheid,braken of diarree. Bij pusvorming of sterk geurende afscheiding. Als eerdere behandeling met een vaginaal antischimmelmiddel niet voldoende heeft gewerkt. Als de klachten vooral na de menstruatie optreden.
Ingrediënten Clotrimazol 100 mg/g
Documenten Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassen bij Bij vaginale schimmelinfecties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Vaginale schimmel

Een vaginale schimmel kan zowel inwendig als uitwendig voorkomen. Met Canesten GYNO 1 Crème, een effectieve eenmalige behandeling, kun je de vaginale schimmel zowel inwendig behandelen. De Canesten GYNO crème remt de groei van de schimmel, doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk en een branderig gevoel dankzij de werkzame stof clotrimazol. Zwangerschap:Na advies van een arts kan tijdens de zwangerschap Canesten GYNO 1 daagse Crème gebruikt worden. Het wordt aangeraden tijdens die periode de creme met de hand in en aan te brengen (en dus niet met de applicator

Samenstelling

Welke stoffen zitten er in Canesten GYNO 1, crème voor vaginaal gebruik 100 mg/g:

 • De werkzame stof per voorgevulde applicator is 100 mg/g clotrimazol.
 • De andere stoffen in dit middel zijn: benzylalcohol (20mg/g), cetostearylalcohol, cetylpalmitaat, isopropylmyristaat, water, polysorbaat 60, sorbitanstearaat.

Dosering en Gebruik

Inwendig gebruik: Breng de crème 's avonds voor het slapen gaan diep in de vagina met behulp van de applicator. Dit kan het beste in rugligging met enigszins opgetrokken benen.

Belangrijke informatie

 • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor clotrimazolof één van de hulpstoffen.
 • Niet geschikt voor personen onder de 16 jaar.

Productinformatie over Canesten Gyno Crème

 • Merk: Canesten
 • Ean: 4057598010139
 • Artikel: 996-995