Canesten Gyno Tablet

Op voorraad
14,35

Canesten Gyno Tablet

Canesten GYNO 1 Tablet is een snelle en effectieve  1-daagse behandeling bij vaginale schimmel. Het doodt de schimmel en verlicht zo snel de jeuk en een branderig gevoel.

  • 1-daagse, snelle en effectieve behandeling voor vaginale schimmel
  • Doodt de schimmel en verlicht zo jeuk en een branderig gevoel
  • Behandeling met 1 tablet voor inwendig gebruik met werkzame bestanddeel clotrimazol
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091028403
Registratienummer 10051
Productnaam Canesten gyno 1 tablet
Registratiecode RVG
ATC-code G01AF02
Netto inhoud 1 ST
GPC-nummer 10000890
GPC-omschrijving Schimmelinfecties
Dosering 1x per dag
Maximale dagdosering 1
Leeftijd Vanaf 16 jaar
Gebruiksadvies Voor het slapen zo diep mogelijk in de vagina inbrengen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Geneesmiddelen niet weggooien via het afvalwater of met huishoudelijke afval.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing Dit middel kan het rubber van condooms soms aantasten. Condooms kunnen minder betrouwbaar zijn. Niet gebruiken als u ongesteld bent. Let op: de tabletten/capsules zijn niet om in te nemen, maar om aan te brengen in de vagina.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Infecties in of rond de vagina , veroorzaakt door bepaalde schimmel- of gistsoorten.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor clotrimazol of voor een van de andere bestanddelen.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Pijn in onderbuik of bij plassen, koorts, koude rillingen, bloedingen, zweren/blaren in genitale gebied, lage rugpijn, misselijkheid/braken, diarree, pusvorming, sterk ruikende afscheiding. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg arts.
Huisarts Bij klachten vaker dan 3x in het afgelopen jaar. Bij een SOA in het verleden of bij de partner. Bij zwangerschap. Als de klachten verergeren of na 7 dagen niet zijn verdwenen. Als het gaat om een vrouw jonger dan 16 jaar. Bij pijn of ongemak bij het plassen. Bij koorts. Bij abnormale bloedingen. Bij zweren of blaren in het genitale gebied. Bij lage rugpijn,misselijkheid,braken of diarree. Bij pusvorming of sterk geurende afscheiding. Als eerdere behandeling met een vaginaal antischimmelmiddel niet voldoende heeft gewerkt. Als de klachten vooral na de menstruatie optreden.
Werkzame stoffen Clotrimazol 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vaginale schimmelinfecties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Extra informatie Canesten GYNO tablet

Canesten GYNO 1 Tablet is een effectieve 1-daagse behandeling. Het doodt de vaginale schimmel en verlicht zo de jeuk dankzij de werkzame stof clotrimazol. De tablet is makkelijk in te brengen en zorgt voor een lokale behandeling voor inwendig vaginaal gebruik. Uitwendige verlichting van de vaginale jeuk kun je aanvullend behandelen met Canesten GYNO Crème. 

Zwangerschap: Kan tijdens de zwangerschap gebruikt worden maar het wordt aangeraden tijdens die periode de tablet met de hand in te brengen (en dus niet met de applicator)

Candida

Candida is de kortere benaming voor de aandoening candidiasis. Dit is een aandoening die veroorzaakt wordt door een soort gist (candida albicans), die verandert in een schimmelvorm. Daarom wordt candida ook wel schimmelinfectie genoemd. Candida kan ook voorkomen op de slijmvliezen van de geslachtdelen bij zowel mannen als vrouwen.

Samenstelling

500 mg clotrimazol per tablet

Dosering en Gebruik

's Avonds voor het slapen gaan 1 tablet zo diep mogelijk in de vagina aanbrengen. Kan desgewenst in combinatie met uitwendig gebruik van de crème gebruikt worden.

Belangrijke informatie

  • Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor clotrimazolof één van de hulpstoffen.
  • Niet geschikt voor personen onder de 16 jaar.
  • Dit product kan bijwerkingen hebben, lees voor de aard van de bijwerkingen de bijsluiter.
  • Tijdens de periode van zwangerschap en het geven van borstvoeding is het verstandig om Canesten GYNO op advies van een arts gebruiken. Canesten GYNO kan tijdens de zwangerschap gebruikt worden maar het wordt aangeraden tijdens die periode de tablet met de hand in te brengen (en dus niet met de applicator)

Productinformatie over Canesten Gyno Tablet

  • Merk: Canesten
  • Ean: 8713091028403
  • Artikel: 972-068